MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, February 18, 2016

bawa bekal ke office

officemate mmg kebanyakan bawa bekal, kita plak jarang2 lunch sebab dh bfast berat2, tapi sejak 2mgu lepas kita dah try selang2 makan nasi, so mmg langsung xkeluar time lunch.aritu sorang opismate ni ckp kakak orang nak try mcm akak juga la tak makan nasi...nak try juga buat air utk detox hahaha..terjebak dia akhirnya...

kita pon ckp kt dia, apa kata kita share duit bli barang utk masak pastu akak masakla bawa bekal g opis, bekal utk lunch je..bfast pandai2 la sendiri kan..g la bli barang masak kt giant, ayam, daging & sayur2 abes RM64 share dua orang sorang RM30 lebih, kita ajak kawan share tu bukan apa..klw nak bawa bekal utk kita sorang je makan cam malas je kan masak sikit2 klw masak utk makan berdua ok la skit

sambil2 kt opis tu kita buat la list menu...apa je terlintas dalam kepala kasi tulis...mmg tak nak makan nasi, kita makan lauk & sayur je. lepas tu kita xde straight sangat..

konon2 menu yg bakal di masak
semalam nye menu black peper steak (daging cam kering skit) sebab masak awal pagi
brocoli +mushroom kita goreng minyak secoet je sebab pakai non stick pan
sos black pepper buat sendiri campak2 je
tumis bwang beso+bawang putih masukan sos tiram, 2 sudu lada hitam yg dh blend,sos black peper skit kicap,susu segar, tepung jagung utk pekat, garam, gula & kiub pati ayam kacau je sampai pekat
 pastu yg besnye semalam department kita dapat microwave.sian kan 2 taun lebey keje sini opis xde provide microwave..ada pon kt tingkat 3 opis MD, peti ais level 2 pon xde level lain seme ada sian anak tiri sangat! hahaha...ni pon mujor kwan opis kasi adiah kawen ada3 katanya
ni buat lg semangat nk bawa bekal g opis ni
lemon atas microwave tu nampak?tu kita ngan kita la punya 
pagi2 buat green tea+lemon dah abes 1 liter tambah air putih biasa lg 1 liter kt umah plak minum lemon+honey
 green tea brand ahmad tea bli kt giant ada promo RM14 100pcs

 moga usaha ni tak berakhir separuh jalan & tak hangat2 taik ayam hahaha...bukan apa..kita makin seram nengok badan sendiri naik membuak2 65 kg last timbang, ko tak riso?malam2 plak siap masak utk bekal esoknya wat exercise, situp tu lepas solat je buat 10x perut rasa mcm dah kempis skit yeay!!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

2 ribu orang memberikan idea bernas:

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

igtkan beli..! rupanya masak sendiri steak tu..! hebat hebat :)

Daddy Ziyyad said... [Reply to comment]

wowwww..meriah betul menu masak2 makan kat ofis tu...
dari segi kos mmg berbaloi masak sendiri

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...