MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, February 15, 2016

healthy breakfast

minggu lepas tgk kawan share resepi utk org diet (diet sangat hahaha..)pastu cam teringin nak cuba egg wrap ni..

buat sempoi2 makan sendiri, bawa bekal utk bfast kt opis, dah lama dah stop makan nasi lemak...klw tak dlm seminggu sekali makan nasi lemak...nak cuba kurangkan nasi, klw nak kata tak sentuh langsung nasi cam susah kan..tapi kita cuba la ok cuba sedaya mana mampu hahaha...kang kt opis beria xusik nasi balik umah buka saji mak adoiyai dugaan melanda..mak masak sedap2 amek juga nasi tp sikit je la..nak rasa2 hahahaha...camane nk kurus cenggini semangat tak kuat!

egg wrap ni dalam dia kita buat cam coslow

telo sebiji utk skali goreng (pecah satu2 sebab klw pecah 2 tros nnt xle agak tebal plak dia)
carrot & timun parut
tomato potong dadu
bawang besar hiris nipis
mayonis skit
ayam grill (perap ngan black pepper, magi seasoning, sos tiram & serbuk kunyit skit)
lettuce

campo je seme bahan2 dia atas pastu letak lettuce atas telo letak inti letak soso cili pastu wrap la dengan telo.tau mesti orang kata mayo tak elok klw nak diet..tapi kita tak delah straight sangat sampai seme xle makan..sian juga anak tekak kita ni nak juga makan sedap2 hahaha...


ni kejadian sebelum kita balut dia
sedap tak tipu..
kita ni bukan suke makan sayur tau
tp klw cam gini bole plak makan


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

4 ribu orang memberikan idea bernas:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...