MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, February 12, 2016

jalan2 kuala selangor

cuti raya cina seme pakat balik kampung kan.kita ada je kt kl tak g mana2 sabtu & ahad tu..tp isnin & selasa tu kita plan nak kakak & adik g kuala selangor saje lepak2 sana sana malam..dia yang cari hotel..nak duduk kat pantai indah seview resort katanya..ok la murah je RM120 apartment 3 bilik.tapi memang seadanya je la...kata pon murah kan xyah nak high expectation sangat haha...janji bole tido cukup la kan...

kita tak de amek plak gambar apartment sebab sebok mengelola si darwish tu ha..so kita gugel je la gambar hotel tu.tp memang kosong la..apa pon xde hahah..tv & kettle je ada, katil & tilam ada la..depan tu ada sofa lepas tu meja makan kecik, rumah luas..klw nk datang ramai bole bawa toto bentang je kt depan.tp kena bawa pencuci pinggan, plastik sampah, pinggan & cawan tu kena bawa sendiri la..

ada 3 bilik satu bilik ada ekon & ada toilet, 1 bilik katil saiz queen, satu lg bilik tilam single.ada fridge besar.toilet satu kt dapur. (dapur xde ktorg bawa sendiri), ktorg xde masak pon..sampai kuala selangor singgah pantai remis beli lala & sotong utk lauk dinner, lepas tu picnic tepi laut makan nasi kerabu ma buat, lepastu check in kul 2 lepas solat ktorg gerak g bukit malawati, naik trem dewasa RM5.3 kanak2 RM2.30

dah abes lepak atas bukit malawati ktorg berpecah 2 kereta kakak nak g tengok sawah kat tanjung karang, ktorg tros balik hotel, tapi nak balik tu singgah pantai dekat hotel tapau ikan pari bakar 2 ekor..sambil tunggu pari siap lepak tepi pantai tengok sunset..pastu balik umah pas magrib tu dinner la beramai2 kt rumah..susah lah nk g makan luar ngan darwish yang maha hyper ni kan hahha..jadi utk makan dengan tenang ada baiknya makan kt rumah

sotong & lala yg ktorg bli kt pantai remis tu upah kt kedai dia masak lala sambal RM8 dia cas pastu sotong goreng kunyit RM5 dia cas, ikan pari plak bli 2 kerat RM56 satu bakar biasa satu bakar sambal (tapi xde sambal pon) kita mmg bawa air asam siap2 dari rumah..berselera seme makan dah penat merayau kan..kena plak nasi panas2 ngan seafood mabeles!

esok pagi bawa bebudak turun mandi kt swimming pool, sebenarnya masa sampai aritu tgk air dia keruh tak nampak dasar so xde la kia bg bebudak mandi..tp pagi selasa tu tgk ramai mandi xpe la..kita kasi chance tu pon kejap je air kolam dia kuat giler bau klorin.

 sebelum check in singgah pantai tp air surut so main pasir je la bebudak ni
darwish tu kena bogelkan tinggal pampes je suar abes kena selut tah bile sekejapan dia lari kt selut pastu tsekat xle keluar
naik trem nk ke bukit malawati ramai orang ok..seb baik kaunter tiket tak ramai tp yang q nak naik trem tu ramai..kena tunggu 3 trip baru bole naik
adik tu kemain moncong2 cam qisya hahaha


.
ni opismate kita sian dia sorang2 kt kl housemate balik kampung kita ajak la dia skali
nampak baik je kan...taat setia amanah cekap dan jujur seme hahaha...
tau tak dia punya hyper tu tok sah nak kata xde sape sanggup jaga dia masa g jalan aritu
apa pon tindakan dia sangat cepat, sangat pantas sangat laju...ni time abes je amek gmbr dia ats batu dia turun pastu lari kat muzium atas bukit, tak tau nak cakap camane punya semput nak handle MUHAMMAD DARWISH AMNAN intan payung aku ni.
sampai adik aku cakap sabarnye kau hahahahahaha..dah tu aku mak dia camane punyai hyper skali pon kena la terima seadanya, dia jenis tak nak di pegang nak bebas, klw lari tu kemain laju..mak ko ni atlit masa skolah pon pancit nak kejar






kakak ni aku xtau apa pesen amek gmbr camni
.
lepak tepi laut tunggu ikan bako siap, kedai ikan bakar kt belakang kitorg je
 .
masa mula sampai air laut ni jauh sana berbatu2 ni masa air pasang
sunset view

our dinner
ingat tak cukup lebih2 pon lauk nye
8pagi dari level 7




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

3 ribu orang memberikan idea bernas:

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

jauh perjalanan ni ye...best2..lama tak ke sana

eima said... [Reply to comment]

cantiknye gambar2

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

dekat dah ngan umah kami. ingatkan nana dok the kabin hehe..
area food court jeram tu la kami slalu beli lauk basah fresh2 :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...