MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, February 22, 2016

sup sayur ala siam

resepi diet seterusnya
sup sayur ala siam, kita tak tumis kata siam style kan..campak2 je dlm periuk

bahan2
3 ulas bawang putih (ketuk je)
serbuk lada hitam
1cm halia (ketul juga)
1 sudu kecik ketumbar (ketuk)
2 biji cili api
1 bji bunga lawang
carrot
kubis
kubis bunga
brocoli
tomato
kentang
bawang besar (potong besar) tp kita lupe letak hehehe
isi ayam
2 biji telur
1 ketul kiub pati ayam
garam
asam limau
daun sup & bawang goreng

mula2 rebus kan ayam & kentang (kita ltk kaki ayam skali tu kuah jadi berminyak) bila dah empuk baru masukkan bawang putih, halia, cili api, ketumbar bunga lawang, masukkan 2 biji telur kita tak pecahkan telur tu memang nak dia seketul molek tak pecah.dah masak telur tu, masukkan kiub pati ayam, garam last br masukkan sayur xyah lama agak2 2,3 minit ttp la api.kita tak suke sayur tu layur sgt...biar dia rasa rangup2 lagi masa makan tu.asam limau tu perah masa nak makan yea...perah dalam mangkuk...jgn perah asam limau & masak nanti pahit

rasa dia?sebijik kt kedai hehehe

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

5 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

sedap ni

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

boleh try kat umah ni..dah macam kat kedai je tgk

Norhayati Mohd Isa said... [Reply to comment]

Akak memang suka sayur Nana..
Hirup macam tu pun sodap :)

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

akk tak penah buat sendiri pun....
selalunya akk beli paste sup siam...lagi xbyk pakai bahan2 sis..
cubala terai...seyes sedap!!!

eima said... [Reply to comment]

byk sayur mcm ni baru sedap makan

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...