MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, March 8, 2016

4d3n medan tour only RM649 per person (all in)

sebelum kita mula dengan entry di medan, kita nak share dulu pakej yang ktorg amek.balik dari krabi bulan october tu kita saje usha2 pakej murah2..kali ni mmg cari pakej utk berjalan2 tak nak shopping2...tu sebab kenapa kita pilih medan, ada yang tanya kenapa tak pegi bandung? (saya kureng skit bab shopping tp saya lagi suka tengok pemandangan yang cantik) terjumpa satu page kt fb nama dia pakej percutian budget muslim tour.saya memang nak pegi lake toba sebab mmg dari kecik selalu tgk lake toba dalam kalender...

nama travel agent kami MyCentrio Holidays Sdn Bhd. first time kita deal dengan travel agent ni, xpernah lagi holiday ikut mana2 travel agent.tapi serius murah pakej yang kita dapat ni..asalnya harga yang saya beli RM779 masa tu dah rasa cukup murah dah...tak lama lepas tu dalam 3minggu lepas bayar booking mycentrio buat promo..ada lagi potongan harga, pakej tu jadi RM649.kita pon cepat2 call travel agent tu bagitau nak tukar pakej yang RM779 tu amek RM649 sebab pakej tu sama je cuma harga dah turun...ok diorang bagi dia tolak RM20 (kira cam penalti la) dari RM779 memang tak dapat full amount tp kami still untung RM110.

kami dari kl berempat, memang tak ada min pax.dekat nak fly tu travel agent emailkan boarding pass & itinerary, masa tu baru ktorg tau ada lagi 2 orang dalam trip ni, ktorg xkenal..tapi travel agent buat satu grup wasap utk senang kami communicate.kami jumpe dengan kak ruzila & abang nasir kt airport & terus ktorg ngam sekepala.kak ruzila pon dapat pakej harga sama..esoknya hari kedua kami jumpe lagi 8 orang grup dari malaysia ada 3 pasangan,

bila tanya dekat 3 couple tu berapa harga pakej yang diorang beli ada yang cakap RM779 ada yang RM998, tak sama sebab yang dapat mahal tu dia baru booking bulan januari so xde la dapat murah, grup ktorg la paling murah sekali. pendek kata korang kena selalu sevey & selalu peka dengan promo yang diorang buat..

bila amek pakej ni, kita just follow je la kemana diorang bawa..tak yah susah2 fikir transport, makan, tambang bot seme...semenya diorang uruskan...hotel yang diaorang provide seme 3-4 star hotel, sangat puas hati, makanan lunch & dinner pon sedap2 breakfast je dekat hotel, time makan dia akan singgah la on the way ke tempat yang kita  nak pegi tu..bukan kedai cikai2 tau tempat makan seme jenis proper, restoran camtu.pendek kata sangat puas hati..dah la bayar murah je servis tip top sangat rekemen!


ok ni details itinerary

4 HARI 3 MALAM MEDAN TOUR
(ALL IN FULLBOARD) SIC/JOIN

Travel date : MAC – MAY 2016
RM 649 / pax (Adult)
RM 619 / pax (Child With Bed)
RM 589 / pax (Child No Bed)

Pakej Termasuk
*Tiket penerbangan (Tanpa bagasi)
*Penginapan 3* Hotel + sarapan
*3X Breakfast ,3x Lunch & 3x Dinner
*Tour & transfer
*Tipping
*Tiket lawatan

ITINERARY
DAY 01 : MEDAN – BRASTAGI (L,D)
Arrive at Medan. Meeting services by Tour Guide. Then City Tour in Medan to visit Maimoon Palace (Istana Melayu Deli) and shopping at Batik House then transfer to local restaurant for lunch. After Lunch depart for Brastagi-a mountains resort with it’s refreshing weather and magnificent mountains scenery which has an abundance of Flowers, Vegetables and Fruits, on the way visit Gundaling Hill to see the views of two active volcanoes, Sibayak (2.172 m) and Sinabung volcano (2.417 m), and visit Brastagi Fruits market. Check – in Hotel in Brastagi. Dinner will be served at hotel or local restaurant.

DAY 02 : BRASTAGI – PARAPAT – SAMOSIR ISLAND TOUR (B,L,D)
After breakfast at hotel, then depart for Parapat, on the way; stop at Rumah Bolon “The ancient King’s Palace of Batak Simalungun”, Sipiso-Piso waterfall, and Simarjarunjung hill. Arrive in Parapat, then lunch at Local Restaurant in Parapat. After lunch, then Samosir island excursion by Motor Boat to visits: Tomok village to see the tombs of Toba Batak King “Ompu Sidabutar” (Shopping place), Ambarita village: To see the traditional Batak village with ancient megalithic furnitures. Then Check – in hotel in Samosir Island. Dinner at hotel in Samosir Island.

DAY 03 : SAMOSIR – MEDAN (B,L,D)
Breakfast at hotel, and then continue the journey to Medan via Tebing Tinggi, drive along the road which offers the endless views of Rubber, Oil Palms and Cocoa Plantations through the journey. Stop should be made at Pematang Siantar for shopping of local product such as “Kacang Tumbuk” Ting Ting, Teng Teng, and Etc. Arrive in Medan, then Lunch at local restaurant. After lunch in Medan then city tour and shopping to visit Al-Matshun Grand Mosque or a Chineese Temple of Gunung Timur. Afterwards to be continue with shopping around Medan city, including Pasar Ikan market and Medan Mall. Afternoon check in to hotel. Dinner will be served at hotel or local restaurant. Nite life in Medan.

DAY 04 : HOTEL – AIRPORT (B)
Breakfast at hotel. Free until time to check out, and then transfer you to the airport for your flight back home.

hubungi 013- 238 4077 @ 019-7600963 untuk maklumat lanjut 

.ni grup hari pertama 6 orang, hari kedua baru second grup sampai 8 orang



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

6 ribu orang memberikan idea bernas:

nanonano said... [Reply to comment]

bestnye! rezeki nana sungguh.
nkg follow fb tu lahh, huhu next year plan, zassss

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Seyes...akk punya wishlist jugak nak g medan .huwaaa...bestnya nana

CaDLyNN said... [Reply to comment]

nk berjalan jugak tp tak kuat dengan si kenit ni..haha
tunggu beso sikit la

ayu Ismail said... [Reply to comment]

Murahnya nana..akak pun dah ke medan ikut agent tp hrg mahai lagi huhu

znrhmhdtp said... [Reply to comment]

Salam Kak, agent ni memang boleh dipercayai kan? Sebab saya akan ikut trip agent ni. Tp mcm sangsi pulak.

Nana said... [Reply to comment]

@znrhmhdtp

so far alhamdulillah bole dipercayai

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...