MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, March 22, 2016

chicken black pepper

ni terajin masak weken aritu, kebetulan kt umah mak ramai orang, mak kita plak xde balik kampung... so kita tlg la masak utk adik2 makan..malas nak masak banyak2 lauk so kita masak chicken black peper je campur seme dalam tu buat berkuah sikit, settle

biji bawang besar
3ulas bawang putih
1 ekor ayam (potong kecik pastu goreng dlu)
1btg carrot
1barang brocoli
1 peket shitake mushroom
4 biji kentang (potong mcm buat wedges pastu goreng)
1 bj bawang besar hiris besar
1biji cili merah
2 sudu lada hitam yg dh blend
3 sudu tepung jagung
4 sos tiram
1/2 cwn Kicap manis
Kiub pati ayam

Tumbuk bawang besar+bawang putih pastu tumis,dah naik bau masukkan lada hitam yg dh blend,msk sos tiram,kicap letakkan air +tepung jagung bila kuah dh pekat masukkan ayam yg dh digoreng td,borocoli+carrot+potato+cendawan+bawang besar dhiris,cili api.last ltk gula 1 sudu,garam,kiub pati ayam


kita lagi suke ayam digoreng dulu, ada orang buat ayam tu masukkan terus dalam bawang yang ditumis, kita tak suke klw lembik2 camtu suke dia keras2 tu sebab goreng dulu ayam tu

 buat sekor ayam,licin ok!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

3 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

sedap...lama xmasak ayam blackpepper

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Sedapnya...blm sarapan lg nih...huhu

eima said... [Reply to comment]

NAMPAK BESH ...SEDAP

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...