MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, March 21, 2016

kidzania buat kali ke-2

 cuti sekolah aritu bawa la kakak pegi kidzania...memang dah janji lepas dari pegi pertama dulu masa umur dia 6 tahun mmg ada cakap nanti kita pegi lagi..sebab aritu dia tak sempat join banyak tempat sebab ramai orang...pulak tu masa dulu pegi dia ada 2 session, klw pagi dari 10-2 petang sangat la terhad nak join seme pekerjaan...dah la bayar mahal...tp sekarang dia buka sampai petang so main la kau sampai lebam..

asalnye nak g kidzania ari sabtu sebab ada dapat tix dewasa free tp budak kena bayar...tapi bile fikir balik klw pegi sabtu sure ramai manusia..sure banyak pekerjaan tak bole try..so tak pe la..kita pon cari la tiket murah kat matta fair, kebetulan ari jumaat last day skolah aritu matta fair start, so lari la kejap masa lunch hour beli tiket kidzania

harga tiket kidzania :

walk in @ kidzania : dewasa RM39 kanak2 RM80
purchase online kt website kidzania : dewasa RM35 kanak2 RM72
beli kat matta fair :dewasa RM35 kanak2 RM65

ktorg pegi mmg pagi2 betul lepas breakfast terus gerak sampai sana kul 9.30. kidzania buka kul 10.masuk je bomba yang diterjah dulu hehe..sape yang dah pernah pegi sure tau camane ramai budak nak jadi bomba...kebetulan sampai tu budak2 tros masuk 1 mia dapat first session dia orang ke8.merasa la kakak jadi bomba..tu la pekerjaan yang dia nak try masa mula2 pegi dulu tapi tak kesempatan sebab ramai orang

lepas jadi bomba, jadi beautician, makeup2 kan orang pastu tukar plak jadi customer kat salon...masa dia keluar salon dia komplen yang partner dia tu (budak dajah 6 gitu) tak reti makeup kan dia hahaha...aku dah agak...sure dia akan komplen bile keluar...mia ni kan mmg pandai juga la makeup2 sebab dari kecik dia suke nau makeup kat cermin ajaib barbie dia tu..mmg ada satu set makeup khas utk dia masa dia kecik2 dulu, klw dia pakai eye shadow elok je xde comot lipstick pon sama...dapat tgk la partner dia tu keras je tangan nak makeup kan mia...tp tang mia makeup kan dia kemain cam pro ahahaha..ye la orang suke makeup2 kan...dah biasa tangan dah lembut nak pegang brush segala.

pastu jadi customer kat pasaraya, lepas tu join jadi petrol station attendance,pastu jadi doktor gigi, buat beger mcd (dulu burger king skang dah jadi mcd),keje kat lifebuoy buat sabun,kejekat vitagen, last skali keje kt ayam brand buat pizza.

kita rush ke prize giving event tu pasal xleh tunggu sampai petang...lepak sana sampai kul 2 je..pasut gerak ke pj sek 16 plak.overall memang dia happy la...tu je la termampu kita bagi buat mengisi masa cuti sekolah dia...lepas keluar mcd siap cakap camni

yallah bestnye arini ibu....ibu memang banyak duit ke arini (hahahha apasal tetiba ckp camtu) kita ckp ye la kakak doa kan la..ibu sentiasa banyak duit..bole bawa kakak jalan2 hehehe


























Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

3 ribu orang memberikan idea bernas:

fazilzura said... [Reply to comment]

hahhaah tau xpew.. BOMBA mmg port paling laku ..

eima said... [Reply to comment]

menarik tp belum kesempatan nk bawa anak ke sini lagi .. tambahan pulak siorg asek nk mama involve sekali je ... parah klu tetiba tarik mama masuk seklai karang

mama tisya said... [Reply to comment]

tisya yg 1st dlu pn tk sempat bomba..kali ke2 trus org pertama jd bomba..pegi weekdays mmg tk rmi mcm vkend...dlu bkn beger king tp marrybrown...aritu ms pegi mcd tk buka lg...bdk2 mmg sronok la kn..mcm2 pekerjaan die bole buat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...