MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, March 15, 2016

medan trip : 1 night stay @ berastagi

kat berastagi kami stay di senibung hills resort, not bad hotel dia luas...wifi cuma di lobi sahaja..ktorg dapat bilik bawah skali..senang xyah naik2 tangga.sampai hotel kul 7malam...kuk 8 dinner kat hotel.kat sini dinner dia sedap...sayur segar2 semua..

abes makan seme amek angin kat luar hotel pergh sejuk...nyaman je..esok pagi breakfast kat hotel, makanan banyak pilihan sedap2 plak tu..kita try makan lontong medan, not bad sedap rasa dia..dah abes makan kita gerak singgah satu port untuk amek gambar pemandangan dua gunung berapi yang aktif kat medan satu gunung sinabung (mmg nampak asap keluar dari kawah dia) satu lagi gunung sibayak yang tu ada asap sikit2 je...

lepas amek2 gambar singgah pagoda besar, tak masuk pon just amek gambar kt luar je...sebelum masuk pagoda akan nampak satu kawasan khemah besar tu seme penduduk yang tinggal kat gunung sibanung, dulu penah meletus so kawasan rumah diorang dah tak boleh masuk, bahaya debu gunung berapi kesian plak tgk tinggal dalam khemah dah 2 tahun kat situ



lontong medan kena try k sedap
 good morning berastagi
 mampu tengok je la kolam tu sejukk
 bunga mmg banyak sini mcm cameron la tanah subur kan
hotel 3 tingkat je xde lif

kembang2 bunga kat sini eii geram


 geram wei bunga ni mcm plastik je nengok





 gunug berapi sinabung nampak asap tu kawasan tu dijaga askar xleh masuk
 gunung sibayak pon aktif juga bole nampak asap2 kecik kt situ



 sebelum balik amek dulu ngan wisata kita (tourist guide) agus

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

3 ribu orang memberikan idea bernas:

babYpose said... [Reply to comment]

Cantiknya permandangan di sini. Bunga-bunga pun yang jenis besar.

mama tisya said... [Reply to comment]

cantik gk view hotel nye...oh sejuk sgt ek kolam tu...cantik bunga2 tu

Lynn Damya said... [Reply to comment]

Salam, uishhhh cantiknyeeee bunga2 kat situ! Memang menggeramkan tengok! Hahaha..view hotel pun best...nak pegi sini jugak lah one day..haha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...