MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, March 10, 2016

medan trip: samosir island tour

 hari kedua breakfast kat hotel, makanan tak banyak pilihan tapi boleh la dari tak ada kan..alas perut je bukan makan beria sangat pon bfast ni...abes makan tu ktrg terus check out & tunggu bas kat lobby.hari kedua rombongan dah bertambah..sebab pagi tu ada rombongan lagi 8 orang dari malaysia yang sampai medan kul 9 pagi.so klw hari pertama ktorg naik van, hari kedua dah tukar naik bas sebab total ada 11 orang + grup ktorg 6 orang...

dari hotel terus gerak ke samosir island kat mana situ lah letaknya lake toba..dari medan ke samosir island amek masa 5 jam, jauh ok!...tido bangun tido bangun tak sampai2 hahaha..umpama dari kl ke kedah la gitu...sepanjang jalan tu bole la tengok kampung orang, kebun getah, hutan2...on the way itu juga singgah kat kedai jual kacang nama dia ting ting, teng teng kita tak bli pon...turun singgah toilet je...kacang2 tu malaysia pon ada...pastu harga pon xde la murah mana...

lepas tu berhenti lunch..kali ni menu tengahari dia burung puyuh tapi lauk2 sampingan yg lain tu bole kata sama dengan hari sebelumnya...& mcm biasa juga lauk memang penuh satu meja...abes makan teruskan perjalanan ke samosir island..masuk je kat kawasan hutan nak menuju ke samosir island maka nampak lah lake toba depan mata.

masyallah....subhanallah cantik tak terkata wei....kiranya kitorg ni dari atas bukit nampak la pemandangan lake toba dari atas, jalan bengkang bengkok nak turun ke kawasan jeti.sampai kt kawasan lapang naik plak bot, dari darat ke pulau tu amek masa sejam sebabnya bot dia slow je...ok la memang bole la kita nak menikmati keindahan lake toba tu kan....

sampai je hotel hari dah nak malam, mandi2 cepat2 lepas turun balik amek2 gambar depan hotel.hotel yang ktorg stay nama dia toledo inn hotel.rate tak tau..bilik ok complete semua cumanya xde kipas & ekon..kata dia malam2 sejuk tu sebab hotel kt sana mmg seme xde ekon & kipas..tapi tak sejuk mana sebenarnya...xtau la sebab kita ni demam panas dalam kan..memang panas malam tu sampai terpaksa tido pakai baju kecik & tingkap tak tutup hehehe

kul 7.30 malam dinner kat restoran hotel tu..makanan cam biasa jenis hidang, masa ari jumaat tu ada 3 group yang mana grup kami dari malaysia ada 17 orang, grup dari eropah jerman 10 orang dari sweeden 6 orang.

lepas makan kita amek pakej massage pihak hotel ada sediakan..sejam rp140,000.00 =rm45, kita amek sejam stengah...kena la dalam rp180,000.00 dalam RM58 ok la kan urut full body bagi longgar kan urat2 yang tegang 5 jam perjalanan naik bas sejam naik bot.malam tu tido lena btol bes kena urut.

muka orang demam ngan jerawat kat dahi benci!hahaha
 kita benti makan tester je xbli hahaha

 bas mmg lengang sebab ada 17 orang tp seat ada 40 amek kan kita dok sorang 2 seat hahah buat cam bas bapak sendiri
 lunch time











 muka sakit terserlah kan...pucat abes
 view dari bilik




 ha ni muka dah mandi pakai bedak buh blusher sket pakai liptik skit baru beseri2 hahahahaktuii






 depan hotel je ni xmandi pon dalam tasik ni sebab dalam takutt








Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

4 ribu orang memberikan idea bernas:

MRS. K ^ibuhadifhessa^ said... [Reply to comment]

jauhkan dari satu tempat nk gi tmpt lain.. tapi ni pon salah satu wishlist kite

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

ni la sebabnya akk nak sgt pegi medan..nak saksikan sndiri lake toba..huwaa....craving!!

eima said... [Reply to comment]

nanti nak pi sini juga ... dah masuk wishlist .. tp tatau bila tgu duit mesia naik balik mungkin

miss eimanhikmah said... [Reply to comment]

seronok jgk medan ni bila tgk gmbr...rasa nk plan pg sini...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...