MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, March 11, 2016

medan trip : tomok village & ambarita village

hari ke-3 breakfast kat hotel, 8.30 pagi kena checkout sebab ada 2 kampung kat samosir island tu yang kita nak jalan2.cuaca pagi kat sini sejuk, tapi jangan risau kat bilik ada water heater kat indon dia lewat sejam dengan malaysia..tapi dia kul 6 dah cerah dah.

lepas checkout kami naik bot ke ambarita village kat sini terletak rumah batak & tempat pancung kepala zaman dulu2..ada juga la tempat shopping souvenir tapi agus dah cakap kita akan shopping dekat kampung yang kedua sebab kampung pertama tak banyak pilihan. so sampai rumah batak tu agus pon cerita la serba sikit sejarah2 tu..kita ni xminat sejarah so xde la dengar sangat hehe..sebok amek2 gamba je...

next kita ke tomok village xjauh dari kampung pertama.kat sini kita di bawa ke kuburan raja dulu2, abes tu singgah la beli thsirt & fridge magnet.harga mmg murah kt lake toba ni banding dengan medan.memang kita banyak abeskan duit kat situ bli fridge magnet, tshirt budak2.diri sendiri tak beli apa hehehe...

habis melawat kita naik bot plak ke parapat untuk lunch..makan tengahari kat kedai makan lepas tu gerak ke brastagi..dalam 2 jam setengah perjalanan kami berhenti kat air terjun sipiso piso, kat sini hanya bole amek gambar je sebab air terjun nak turun amek masa sejam & naik sejam..masa ni kita sapai dah kul 4 rushing nak g pasar buah brastagi takut tak sempat singgah...

abes2 amek gambar tros ke brastagi nasib baik kita sempat sampai sebelum kedai2 tutup, beli la buah salak & baju untuk darwish lepas tu lepak kejap makan jagung bakar & minum ovaltine panas..kat brastagi ni sejuk ala2 cameron la..tapi rasanya sejuk cameron lagi kot..

sampai hotel mandi2 seme makan malam kat hotel, lauk dia sedap2..sayur segar2 sebab memang hasil tanama kat brastagi..abes maka seme sedut wifi free dekat lobby hotel..dalam bilik xde kipas & ekon tapi memang sejukk....

muka segar di pagi hari..kul 6 pagi dah mandi wei





 gambar kenangan dengan agus




 


 tempat pancung kepala


 cantik sangat tau kampung dia hijau damai je
 masa ni baru pas muntah 2x kat lake toba hehehe ada gakla kenangan kita kat sini tinggalkan muntah...bukan stakat mabuk lauk tasik pon mabuk...kita xleh naik bot yang berhenti pastu ada ombak2 hah memang pening klw dia berjalan xpe...tp sebab tunggu orang lain lambat abes soping bot gerak kanan kiri peningg tros muntah



lunch... lauk seme sedap2


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

1 ribu orang memberikan idea bernas:

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Lawa sgt gambar2 yg sis ambk tau...
Ish..hati membuak2 nak pegi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...