MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, April 5, 2016

first time adik naik kapal terbang

 sian la dia...kurang berjalan2...kakak masa kecik merata dah pegi sabah sarawak dah sampai..adik je lambat skit g holiday..xpe la adik insyallah lepas ni ada rezeki lebih ibu bawa adik plak jalan2 hehe...jumaat lepas kita ikut diah pegi terengganu saje menyebok....orang tu ada training kita menyebok anak beranak kasi semak bilik hotel dia hahaha...

dah tu hotel dapat 1 bilik sorang..maka molek la kami datang menyemak kt bilik diah..flight kul 3.50 kul 2 br sampai epot..xpe sebab masing2 xde nak check in luggage..sampai epot kasi isi perut dulu budak2 makan kt mcd, lepas tu tros masuk dalam..

adik kemain eksited nye yatuhan...selama ni tgk bang bang (kapal terbang) kt atas awan je kan.kali ni kapal terbang ada depan mata dia..menjerit2 dia panggil bang bang..pastu nak dok tepi cermin kt departure hall tu tgk kapal terbang

memula cam cuak juga nak g airport ngan budak2 sebab diah ckp flight dia awal 2 jam dari ktorg seb baik diah xjadi amek flight awal..so dia amek skali ktorg..so lega la skit kan ada org bole perhati2kan darwish..kita ni risau dia tak tentu arah lari sana sini..tau la kan eksited tgk kapal terbang..tp seb baik dia ok plak aritu

to dia nye eksited xyah cite la...masuk je kapal terbang dia terus berdiri tepi tingkap xnak duduk! orang pakai seat belt dia buka lepas tu do keep cakap SENONOKNYA!! SENONOKNYA!! dengan muka gembira, lubang idung kembang2..allah tetiba ibu rasa sebak...sian plak kt dia...ok abaikan! haha kita cite gembira2 je

selama 45 minit tu la dia berdiri tepi tingkap xmo duduk2..aiya...adik adik..jakon sgt kan..nak tengok luar tingkap hahaha...sonok kemain budak2...dapat naik kapal terbang..alahai...sebak tau tgk....tq diah!! love u so strong...tq buat budak2 happy


 kakak pon sama eksited kemain! ari2 asik tanya bile kita nak g terengganu dok mengira hari


 bang!bang! dia jerit
 duduk je la celah ni nk tgk bang bang
 seb baik kotak nama air asia muat isi nama diorang..masa balik naik malindo ada prob nama diorang xleh tulis penuh sebab tak cukup kotak..hahah..dah tu masa book tu main bubuh je mana yg buat, then dah dpt ticket kena email kt malindo suh dia betulkan spelling dalam system
 skejap je dia duk molek2 gini lepas kapal terbang berlepas diah ajak mia duk skali ngan dia dekat hot seat kt depan melalak kejap adik nk ikut kakak hehe
 so gini la keadaan dia dr kl smpai ganu selama 45 mnt

 dah sampai!

 nampak x muka sonok tu
 dari airport naik bas khas yg jemput ktorg dalam bas tu ktorg je la 4 ketol haha...kemain la bebudak main kejar2 dalam bas
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

3 ribu orang memberikan idea bernas:

Umie Adli said... [Reply to comment]

syoknya dia.mcm tulah adli dulu. masa kecik tak tahu lagi. bila dah reti berjalan dlm kapal terbang pun dia nak berjalan.

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

sebak plak nengok adik hehe
takpe, pasni ibu bawak pusing 1 malaysia..!

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

sama la aish masa naik flight g langkawi langsung takdok diam..mulut pun blh tahan caboi..kapal bang jatuh...banyak kali plak tu..sbb dlam flight tu ada gambar kapal terbang jatuh dalam air..haduoooii

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...