MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, April 15, 2016

menyeberang ke mundok, thailand

balik klate aritu sempat juga pegi oversea..hahahah...ala klw berenang pon sampai..dekat sangat2 dari darat dah nampak dah luar negara tu..memang dah lama tingin nak g sini..masa sampai kelantan tros kita bagitau apa program kita..kat kazen pastu dia pon ok je..ari jumaat tu ingat nak g la mundok ngan kazen & mak kita je skali pagi jumaat tu pakcik & makcik pon nak join skali..

apa lagi konvoi la 2 kete...pagi2 tu sarapan dulu nasi kerabu kul 9 terus gerak sebab kejar masa orang nak semayang jumaat kan.....jauh gak dari umah dalam 40 minit drive.sampai kt pasir mas tu ada la parking area utk orang nak seberang ke mundok..tambang sorang RM1 je..sekejap je pon dia seberang...sampan dia besar xde la takut goyang2 masuk air kan hehehe..

sampai seberang kedai2 baru je nak buka..kita xde beli apa pon sebabnya mmg xde nat nak shopping beria pon balik kampung tu..borong instant shawl je 6 helai..murah sangat tak tahan rasa..klw ikut nak je beli puluh2 helai hahaha...bayangkan instant shawl yang ada beads tu selai RM13, RM15, RM17 kat kl orang jual RM35 gitu..banyak beza kan??baju2 kita tak berkenan sebab bukan taste kita...tp klw tudung tu mmg geram weh! ada la bli mia nye tudung selai...RM10 je instant shawl dia ada beads gamba hello kitty

xlama pon kita shopping sebab darwish buat hal..dia main kucar2 pasir..abes seluar tak nampak rupa seluar...abes bli tudung kita tros duduk lepak kat jeti ngan pakcik, yang makcik, mak & kazen kita dok menggila shopping kemain hahaha...adoi susah btol xde orang nak tgk darwish kan..cam gini la terpaksa la berkorban kasi chance mak kita bershopping..

abes shopping gerak balik, singgah la makan tenghari kt area kampung kita...makcik kita amek la lauk2 letak dalam mangkuk ada 4,5 jenis lauk utk 7 orang makan, ngan air sorang satu tau tak berapa total lunch?RM26 je!! gile murah....sebab murah tros kita blanja hahaha...klw 260 tadi xdok pitih juga nak blanje..gile la oi...makan kt kelantan memang murah..sedap plak tu..memang 4 ari balik kampung mak kita tak masak..beli bungkus tak pon makan kedai je sebab makanan murah gile

risau juga budak tu kan takut xdok diam dalam sampan
tengok muka la eksited gile
 makcik kita dok pegang darwish..dia ngan org lain perangai mmg behave ahahah
klw ngan ibu dia huh! geram je
 tudung ni ada yang RM15 & RM17 selai
yang mana klw kt kl rege dia RM30 lebih
seme instant shawl & shawl dua muka
 blouse gini dalam rm20
 ada juga jual ikan segar
 ke depan sana kita tak pegi sebab time dah panas...so amek gmbr je

 dia nye seluar kain jenis khakis abes tanah merah dah la berdebu panas gile tak ingatt 
tengok kaki dia dah merah lena tanah dok main tanah eiiii geram
 bawah2 pokok kelapa tu tempat parking
kazen kata ada masa, tak leh masuk mundok ni..ada askar jaga..
ada hari2 dia je bole masuk katanya...
satu lagi xle beli beras kt mundok...
nanti kita seberang balik ke kelantan sana ada askar akan check barang yang kita beli
 muka bosan tunggu tokwan soping...
 tudung kakak RM10 je..instant shawl kiut je ada hello kitty
 air sungai dia dah cetek sebab musim kemarau....klw dulu dalam makcik kata
 pakai kopiah putih blah kiri tu pakcik kita pakai tudung pink makcik, mak kita kt belakang duduk ngan kakak mia
ok mari pulang..
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

1 ribu orang memberikan idea bernas:

Myra Jay said... [Reply to comment]

Memang sronok soping kat Mundok semua murah2.
Masa time kitorang p ada askar dok jaga, tapi bagi gak kami p sana..
Cuma xsyok sana berpasir + panas sangat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...