MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, April 14, 2016

setelah 13 tahun tak jejak kelantan, akhirnya!

lama gile ok tak balik kelantan..13 tahun tak balik! jangan tanya kenapa lama tak balik kita xde jawapan..hahah....ala mungkin sebab kita lahir & besar kt kl kampung mak ayah je kat kelantan so mcm xde hati sangat nak balik...tp ni dah rasa satu tahap tiba2 cam rindu...lama sangat tak g kelantan...pastu abah plak bising2 dia cakap budak2 ni tak pernah lg jumpe moyang diorang..ye la sementara nenek blah abah tu masih ada pegi la bawa diorang jumpa moyang diorang kan....

tiket flight beli masa promo last year, sorang RM20 je return, kita bawa mak skali ngan bebudak so total RM80 lebih je return, murah gile kan?flight kul 4 patutnya tapi delay stengah jam..darwish plak bole verak....dah la k18 tu jauh ngan toilet..udahnye kita bior je basuh dalam flight ahhaha..sian la kt org2 yang menunggu mesti sesak napas bau yakyak2 dia...nak buek camano...kang g toilet kena tinggal plak kang...

sampai kelantan kul 5.30 pakcik amek kt airport pengkalan chepa..pastu singah nasi kerabu azma, pakcik kata tersohor la nasi kerabu dia kat area pasir pekan tu...xjauh pon dari airport ke kampung mak kita dalam 25 minit gitu je...tapau nasi kerabu dalam 10 bungkus utk dinner kt umah pakcik..sebungkus RM3 je xkisah lauk ayam or daging..murah gile kan?

sonok sgt nampak muka dia tu

 bosan bebudak tunggu flight delay
 muka orang penat..sebelum fly ke sana ke mari amek adiah la settle itu ini
ngan darwish buat hal dlm flight xmo dok diam ishhh geram
 kelas! ada personal shopper brg ikea kt kelantan
 adoi terlior nasi berlauk
 laksam!
 kuih2 akok pon ada!
 eksesori nasi kerabu
 ni pemandangan dr umah pakcik mengadap sungai seberang sana tesco
 tmpt kita amek gmbr ni depan umah arwah nenek tu bebudak berjalan nak g umah pakcik kt depan tu skit je
 budak kl xpenah main ayam! hahaha..ayam tu kemain jinak pegi kat kaki dia..skali dia takut pastu larii
.dinner nasi kerabu, lain skit nasi kerabu dia sambal kelapa & ikan dia asingkan
pastu xde kuah tumis tu..tp sedap nak mampuih!


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

1 ribu orang memberikan idea bernas:

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Kt sana mknn mmg mcm heaven gilee!!!!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...