MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, June 16, 2016

berbuka bersama insan istimewa


 ni cite 5 ramadhan..mmg tak de plan beria2 rasanya 2 ari sebelum berbuka ni br ktorg plan..tu  pon memula ajak weken seme tak senang..so kita proceed je jumaat...memasing bawa makanan bukan dimasak ye seme beli hahaa..dah tu bile mana nak masak..kita seme balik keje 4.30 ngan pasya & nana keding nak mengadap jem lagi, diah xpe dia mmg half day ari jumaat kita pon xpe opis dekat ngan umah mmg xjem..

balik keje ajak diah g pasar keramat (ni la satu2nya pasar ramadhan yang bole dipercayai) hehe.sebab apa kita kata gitu?pasar keramat mmg tempat orang meniaga..so seme peniaga dia bukan bulan ramadhan je baru nampak muka meniaga..so klw dh mmg dia biasa meniaga makanan tu mmg konfem la sedap kan..bukan cam bazar2 yang bersepah kt luar sana..takut nak beli tempat2 tak penah beli sebab takut tak sedap

diah bli ayam golek kat area umah dia..RM18 sekor, kita tapau ikan bako mat teh (pebret gefren seme ni) bli ikan kembung & ikan cencaru RM13 dua ekor tu, bli roti john daging & ayam cheese satu RM7.50 gile panjangggggggggg q roti john titiwangsa..ala roti john peberet kita tu sebab ktorg sampai pasara ramadhan kul 5 idok la panjangg sgt dalam 15 mnt gak la q..

pastu kita tapau rebung masak lepak cili api selambak RM3 je...(mmg bli kt kedai peberet kita kt pasar tu dah tau mmg sedap kt dia) pastu bli sup tulang utk budak2 sebungkus RM7 (kureng skit sup dia tawar) pastu bli laksam pasya diet konon2 xmo makan nasi...sampai umah naha dia tambah lagi menu tambahan sate ngan tepung pelita.

abes berbuka maka kita seme menjemah..maklum ler..bukan senang kan nak bkumpul ramai2 gini..sesambil mak2 menjemah anak2 menyepah..hahah dah mcm di landa ribut taufan...haihh sonok tau skali skala seme berkumpul gini, kecoh, havoc, meriah..mana si anak2 bergado la esp si darwish ngan amie mmg pantang jumpe hahaha...ada je menda nak bergado

semoga allah pelihara hubungan persahabatan kami selamanya...kawan memang bole cari..senang je cari..tapi nak cari kawan sejati mcm ni....tak kan jumpe wei..tak kan....love uolsss!!

ni nama dia kerabu sarae (makanan kelantan) atau kerabu rumpai laut
mmg rare tau ni..tetiba tgk ada jual kt psar keramat..
kita biasa makan mak kita buat je
beli mmg xpenah takut tak sedap
 roti john titiwangsa..klw nak cepat bole call no kt bawah tu sebelum kul 12 tengahari utk oder

 this is my fav! roti john daging cheese

 terbaik rebung dia! berlumba2 aku ngan kbob abeskan hahaa











Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

1 ribu orang memberikan idea bernas:

Sayap Biru said... [Reply to comment]

Ramadhan Kareem
Byk nye menjamu

:)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...