MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, July 25, 2016

3d 2n pakej redang lagoon chalet

 ok kita cite pasal pakej dulu k....

3d2n pakej redang lagoon chalet RM313/person utk dewasa tak masuk sewa life jacket & google RM20 (bayar sekali je masa check in simpan life jacket & google jangan ilang time check out pulang balik), Marine park fees RM5 (kalau ikut 2 hari g marine park so kena la bayar 2x) kita pegi marine park 1 kali je

Booking thru raha legacy holiday bole buka website dia
http://www.pulaumalaysia.com/ ada 12 resort boleh pilih ikut masing2 punya bajet. So far paling murah redang lagoon chalet, tempat melayu satu2nya chalet yang xde bar..chalet/resort lain ramai pelancong & agak bising ada bar karoke sampai tengah2 malam &
Kalau nak book terus dekat redang lagoon chalet pon boleh web dia http://www.redanglagoon.com/

fyi, chalet ni satu2nya owner melayu punya..lain2 seme owner orang cina..so korang paham2 la..ada bar...dah lewat2 malam pon bising lagi..kita ni duduk sebelah resort yang ada bar pon bising sampai ke bilik dengar..apa tah lagi klw korang stay kt sana contoh can redang bay, redang beach banyak la penuh bar seme port tourist

-chalet sangat basic,xde tv, xde toiletries, xde kettle, towel,iron ada..kena minta kat recep. Air panas & air masak free flow bole je amek kat dewan makan.plug point ada 1 je,sila bawa plug extra baru xberebut cas phone la batt kamera la hehe

-makanan sangat puas hati..lunch sampai 9 jenis lauk, sarapan pagi pon ada pilihan mehun, nasi goreng or roti bakar, minum petang cucur sayur ada air teh & nescafe,susu pekat pon ada sila bancuh sendiri. dinner plak sama juga 5,6 lauk, malam last ada bbq konsep dia pilih sendiri bakar sendiri…ada ikan, ayam & sotong pastu ada la main dish dia mehun, nasi goreng, coslow, air asam

-chalet agak strategik dia duduk kt tengah2 nak snorkelling pon depan2 chalet je, ada banyak hammock nak lepak petang2 ada wakaf depan2 chalet

-feri dari jeti syahbandar ada 3x je sehari, 9.00 pagi, 11.00 pagi & 3.00 petang tambang feri RM55 sehala utk dewasa RM30 kanak2 (sebab tu better amek pakej sebab tambang feri return dah RM110) perjalanan dari jeti ke redang 1 jam 45 minit. Dari airport ke jeti syahbandar dalam 15-20 minit, tambang teksi RM30


-bole juga naik dari jeti merang klw tak salah tambang rm60 (botlaju) perjalanan dekat skit compare naik kt jeti syahbandar tp tambang cab mahal skit rm50,jarak dr airport pon jauh skit lg dekat jeti syahbandar
 




.
ok meh kita story..ari rabu perjalanan bermula..flight sepatutnya depart 11.50 pagi tapi delay..12.30 baru depart. traffic sangat bizi...yatuhan time tu cam berdebar2 sempat ke kita catch up last feri ni...kita sampai dah tengahari so feri ada last kul 3 je, klw terlepas mmg ko tunggu esok pagi la masuk pulau...dok doa2 harap2 sempat...kita xtau plak rupanya dari airport ke jeti syahbandar dekat je.hehe...
 touch down..terus call na..sebab naa janji nak amek kt airport anta ke jeti..
ta naa& krie..

.
masa ni naa dah anta kita kat jeti..time sampai tu kul 1.45 petang..ada masa lagi ktorg g lunch kat pasar payang..pekena mehun sup dulu, lepas tu tros pegi kat kaunter sejahtera ferry bagi je nama kita sebab agent dah settle seme tinggal bagi nama je then diorg keluarkan tiket feri kita
 ni tiket dia, dapat tiket balik sekali kena simpan elok2
 feri kita ke redang, besar, sejuk gile tak mabuk..alhamdulillah hehee

ok kali ni feri berhenti kt tengah pastu kena tukar ke feri lain khas utk bawa kita ke pesisir pantai, feri ni jenis open gitu bawa kita ke pantai
 sebelum check in amek gamba dlu seketol masa ni sampai dah kul 5, so kita terlepas 1 snokerling  trip & lunch (bayar tetap sama)
 so sampai2 amek kunci kt recpe tros minum petang..cucur dia sedap
. kawasan sekitar chalet

bilik 101 belakang dapor chalet hehe 
 sorry ni gambo masa nk balik lupa snap pic masa sampai tu
ok dah check in..relax2 dulu petang tu baru jalan2 kat long beach

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

3 ribu orang memberikan idea bernas:

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

series...lepas ni memang wajib pegi..tggu aish besar skt..hahahaa

eima said... [Reply to comment]

menarik ...best juga pi pulau2 ni tak pernah sampai lagi redang

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

bestnya nana! dah siap2 bookmark entry ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...