MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, July 14, 2016

happy 3rd birthday darwish

adik..........

3 tahun lepas...5 ramadhan ibu selamat lahirkan adik...
mengandungkan adik banyak betul dugaan nya...
kena tinggal ngan daddy sebab bertugas jauh kat lahad datu, xpela kenangan kan seme tu
tengah2 sarat..teringin nak makan itu ini drive sendiri g cari makanan..
tengah2 sarat juga drive dari kluang balik kl sebab daddy tak de nak balik duduk kl, ajak diah teman...ingat lagi ibu drive dari kluang sampai seremban..sebab ibu larat sampai tahap tu je..diah berkali2 tanya ok tak nak aku drive tak..xpe ibu kuat..hahah..mmg kuat perut boyot2 drive jauh2 gitu hebat kan ibu adik?
hujung2 pregnant pulak...ibu sakit belakang tak boleh duduk tak bole berdiri lama
allah tuhan je yang tau betapa seksa ibu hujung2 pregnant tu..banyak masa terbaring mcm orang sakit!
duduk sakit, berdiri sakit..sampai tak pegi check up kt klinik sebab tak leh nak duduk lama2, duduk lebih 5 minit je rasa mcm nak mati sakit dia..
tu blom kira time pantang 2 minggu dah balik kluang..pantang sendiri dengan adik yang asik nye menanges malam2..kadang ibu stress xtau buat apa...bila daddy amek dukung senyap plak dia..bile ibu pujuk meraung2 cam masuk antu...kenangan seme tu dik..kenangan mana mungkin ibu lupa...
bila makin besar..makin panjang plak akal dia...mcm2 benda yang dia buat yg selalu menguji kesabaran ibu..allah..xyah cakap la apa dia punya peel tak pe biar ibu je tau hahaha...
dia selalu cakap MAMA TIGER, MAMA GAYANG (GARANG)
adik..ibu nak adik tau sebab apa ibu selalu garang2..ibu nak adik jadi orang! ibu xkan sesekali manjakan anak2 ibu..no! no way...ibu buat semua tu sebab ibu sayang..ibu xnak adik mengada2 ibu nak adik jadi cam ibu kuat! berdikari!
ibu nak adik membesar jadi orang! bila besar nanti adik la ibu harapkan jaga ibu & kakak...
mmg sekarang ibu dah nampak caring adik tu..mmg ada anak yg sangat prihatin even umur adik baru 3 tahun...
tq adik & kakak...korang la kekuatan ibu....tanpa korang xtau apa jadi tah hidup ibu...
terima kasih allah...kurniakan aku dua harta yang tak ternilai harga nya ni...
akan aku jaga dua amanah ni sebaik mungkin..ibu janji korang tak kan kurang kasih sayang...tak kan!
jangan risau...ramai sayangkan adik & kakak...
happy birthday adik....semoga allah kurniakan adik kesihatan yang baik..semoga adik jadi anak soleh...semoga adik berjaya dunia akhirat..amin

love : ibu


adik...kakak..
ibu love you both

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

2 ribu orang memberikan idea bernas:

syawalsimpsons said... [Reply to comment]

tetibe sebak pulok baca nukilan nana ni....kuat ye wahai ibu....happy bufday darwish

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

:'(
sebakkkkk
hepi bday darwish!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...