MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, July 27, 2016

redang trip : open sea snokerling, pulau kerengga

ok, lepas balik dari marine park..kita terus isi perut..lunch dah tersedia..apa lagi serang la...huii lunch meriah beb...ada 9 menu + 1 tomyam gile meriah..serius bab makan diorang mmg terbaik lah..berbaloi2 bayar sorang RM313 makan mmg mewah mcm2 jenis lauk terhidang..air plak ada 2 jenis air oren & sirap

lepas makan tu kita rest dulu kat hammock..mabuk tak hilang lagi..still pening lagi....mujor la sempat hilang pening then baru kita gerak ke pulau kerengga utk snokerling kat open sea.dari resort ke pulau kerengga xjauh mana dalam 15 minit, tapi snokerling ni best sebab xcampur pelancong lain..mmg dia bawa sape yg stay kt redang lagoon je snokerling situ..so xde la ramai sgt orang kan...

bot labuh sauh je kita tros terjun..hahah..xle dok lelama atas bot yg berhenti nanti lagi teruk kita muntah...ok kt sini mmg dalam..ada la 7,9 kaki gitu...coral dia cantik nye..guide kita ajak g tengah2 skit kt kawasan lagi dalam..penat weh berenang..dia ajak kita ikut je la..lagi dalam lagi lawa coral dia..siap dia amek starfish bagi tunjuk kat kita beso gile berat starfish dia..pastu dia tangkap nemo suh kita bergambo ngan nemo hehe..comei jek nemo tu

xlama dalam 40 minit gitu skali lagi..perut bergelombang cepat2 naik atas bot pastu tadah pastik muntah...hahaha abes la keluar lunch kita yang 9 lauk tadi..rugi..rugi..hahha..adei nk buat camano akak mmg gitu..dah muntah tu tros malas turun dah lumur2 minyak angin lepak atas bot..xleh dok dalam nnt lg pening



 sempat senyum lagi kan..padahal pening tu
 ni kwn baru kenal..alia nama dia sama2 tlg snapkan pic dlm air
 tuorist guide ktorg kohaja dia ejek aku muntah skali aku muntah ko dok seblah terpecik muntah padna muka hahaha...












 wan tlg amekkan starfish (wan ni budak guide ktorg)



 nemo!
 berat gile weh starfish gambar mata tutup plak
 ni rupa orang mabuk haha..candid ni masa ni kamera kt budak2 guide dia snap

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

2 ribu orang memberikan idea bernas:

lia ummiirfan said... [Reply to comment]

ya Allah comelnya ikan nemo tu! gerammm 😆😆😆

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

kenapa best sangat nih..huwaa....bila nak dpt pengalaman mcm nana nih??

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...