MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, July 27, 2016

redang trip : snokerling @ marine park

ok hari ke-2 kat redang...pagi2 kul 7 dah hujan lebat...adoi risau juga takut hujan tak berhenti abes la snokerling trip kita...tapi xlama kul 8 cam tu ujan dah stop..so pagi tu hari pertama ktorg nak try breakfast dia..sebab ari pertama kami dah terlepas bfast, lunch & snokerling trip (rugi kan tu la..sebab xtau dia nye itinerary..xpela next time dah tau camane nak plan senang)

ok utk bfast kat sini konsep layan diri... pagi ada mehun, nasi goreng, ayam goreng & scramble egg, kita amek nasi goreng pastu tabur ikan bilis skit, sedap...ke sebab lapo ke tak tau la haha..tapi masakan dia not bad la...air plak ada 2 jenis..teh & nescafe pastu ada susu pekat skali..skali lagi konsep layan diri..ko rasa nak minum teh ko bancuh la sendiri teh, nak minum nescafe buat la sendiri...nak makan, minum banyak mana xkisah..ikut suka kau la

abes makan kita dok lepak tepi pantai..tunggu 9.30 panggilan dari guide ktorg untuk naik bot ke marine park.sebelum gerak, diorang kutip sorang RM5 utk marine park fees.dah 9.30 seme berkumpul pastu kena meredah air laut ada la paras dada gitu untuk naik bot (kat sini xde jeti tau..tp xyah risau la klw korang tak reti berenang life jacket ada)

perjalanan dari chalet ke marine park xjauh mana la dalam 25 minit gitu..sampai marine park mmg ramai la orang..pelancong2 dari resort lain seme berkumpul snokerling kt situ...masa kita masuk je dalam laut ada sorang guide tu ajak kita ke tengah laut sket pastu dia bawa pegi tengok belut laut...masa tu kita dah tinggalkan kawan kita..hahaha sebab dia xreti snokerling..so dia just main2 tepi pantai je..kita pon geng la ngan budak guide tu..dia la yg tolong2 snap pic kita dalam air tu seme...tq banyak kt dia..siap dia record video bubble ring..record video belut laut..eii kita geli tengok dari jauh je belut tu..bapakkkkkk besar weh..takut kena gigit..eii geli

lepas berenang dari pantai sampai bawah jambatan jeti tiba2 perut rasa bergelodak...cepat2 naik atas jeti pastu buwekkkk muntah..hahaha adoi masalah btol la...kita ni mabuk laut...mmg klw setiap kali g snokerling pasti muntah...nak buat camane minat kan tetap ikut juga walaupon mabuk...dah muntah tu kita pon malas dah snokerling...seb baik dah puas snokerling sebelum muntah tu..so kita naik darat lepak ngan budak2 guide lumur minyak angin kasi reda....

breakfast, amek sendiri, dah makan letak sendiri dalam besen pinggan kotor layan diri ok


 masa ni ujan baru berenti



 siap2 nak terjun
 jernih kan??


















 nampak tu kepala belut laut beso
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

1 ribu orang memberikan idea bernas:

Nory Zoulkefle said... [Reply to comment]

wahhhh syokknya akak...
nory tak pernah sampai Redang lagi....hukhukhuk

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...