MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, August 3, 2016

bye..bye redang

ok entry last pasal redang...

hari ahad kul 10 pagi dah kena checkout..bot pagi dari redang ada kul 9, 11 lepas tu last bot pukul 3. tiga kali je sehari..dah siap2 checkout kena tunggu depan redang beach resort untuk naik feri kita..punyala ramai time nak balik tu..penuh ngan pelancong asing..

aihh rasa berat hati plak nak tinggalkan redang...serius saya cakap redang teramat lah cantik..tak mustahils atu hari nanti saya akan datang balik bawa anak2 bercuti kat sini..cantik...memang cantik..cuma tak tahan skit naik feri 1 jam 45 minit agak lama kan? tapi bila dah sampai tu sumpah perjalanan jauh tu sangat berbaloi....

ada yang tanya..klw nak datang honeymoon kt mana saya suggest?
ok kalau nak privacy & fefeling ongkaya bole stay kt seri pacifia redang & laguna redang. jangan dok redang lagoon klw dtg animun..sangat tak privacy kekekek...

ok kami balik aritu kul 11 pagi naik feri dari redang kul 12.45 sampai jeti syahbandar..lepas tu lunch kat pasar payang..shopping sket tunggu naa datang amek kt depan pasar payang..tq dekat naa & syukri sebab offer kami tumpang bermalam kat rumah diorang...terharu kita tau...

malam tu kita dinner kat dapo pata (atau bahasa kl nye dapur pantai) ala2 hispter nye tempat makan..menarik tempat dia tp makanan sangat out..ni komen ikhlas dari saya la ni sebab saya try seme makanan yg diorang oder juga..mmg tak semenggah makanan nye..harap tempat je lawa...hope bole improve dari segi makanan...sayang sebab tempat cantik, tepi laut tp makanan sangat out..

esok paginye kul 7.30 dah keluar naa & syukri anta sampai airport..tq lagi skali kat naa..susah2 je diorang anta ktorg sampai epot..amek first flight sabtu tu..9.30 sampai kl dah...ok dah berkakhir la entry redang kita...

kalau di tanya bape bajet abes holiday kat redang?
ni kita kira kasar je la ek pecahan2 belanja kita

tambang bas ke klia : RM22 return
tambang flight : RM50 return (promo RM1 beli sep last year)
lunch kat pasar payang RM6
pakej : RM313
sewa life jacket & gugel for 3 days : RM20
lunch kt pasar payang RM7
dinner kt kuala terengganu RM10
ni kita tlg kirakan skali tambang cab (kami tak naik cab dari epot je jeti sebab naa hantar) tp cas cab RM30
so total RM428 je utk 3d2n punya holiday..bajet kan?yes..saya suka percutian yg bajet..janji dapat bercuti..xyah la ingt oran yg suke bercuti ni banyak duit yea..tak...klw ko pandai cari seme murah..ko xperlu banyak duit pon untuk bercuti..

(sepanjang kt pulau mmg xde keluar duit pon...sebab makanan dalam pakej kan..ada la malam last ktorg belanjan guide ktorg ngeteh sebab dia bawa jalan2 tgk blue sand..)



















Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

2 ribu orang memberikan idea bernas:

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

mmg dalam wish list ni nak jugak pegi redang

adianiez AIDA said... [Reply to comment]

teringin nak gi pulau pulau ni, especially redang.
air laut nyer mak aii jernih!
tunggu ijat beso skit la.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...