MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, September 9, 2016

day 2 snokerling 5 check point

ari kedua aktiviti bermula kul 10 pagi, lepas breakfast naik bilik tukar2 baju untuk mandi pastu kumpul kat jeti.pitstop pertama dia bawa snokerling kat pulau besar, masa sampai tu masyallah...tak terkata cantik nye air dia biru sungguh...gambar yang amek tu xyah edit sebab dah memang lawa gile!!!

dia bagi masa kat sini sejam je..so kita berenang la jauh sikit ke tangah sana sebab kat tepi2 penuh sangat dengan orang nanti nak amek gambar nampak kaki orang je hehe...serius cantik nye biru sungguh air dia...rasa xnak balik plak..tapi biasa la kita ni mana boleh snokerling lama2 nanti nak muntah...dekat nak sejam juga la tak sedo diri kan dok snokerling..naik je darat terus buwekk muntah hahaha..adoi masalah btol orang mabuk laut nih!

pastu boatman panggil suruh gerak ke pitstop seterusnya..nak tengok penyu...masa sampai tu ada la sekor penyu dia dok bawah je..kita xde la menyelam ke bawah sebab dalam gile kan xberani plak...kita bagi kamera kat boatman je suh amekkan gambar...masa nak balik naik bot ada datang sekor lagi..so ada 2 ekor aritu penyu kat bawah dok berenang2

next kita ke tempat yang banyak ikan & coral cantik..masa kat sini rasa dah xlarat dah penat sangat dah rasa swimming...tapi kena turun bot juga sebab kalau duduk ats bot lagi teruk mabuk kang..so tengah2 xlarat tu turun juga la....dok snokerling buweek muntah lagi hahaha..adoi maap la kepada orang lain tu keluar abes nasi lemak masa bekpes kekeke....

so next kt port tengok tgk shark katanya tapi xde jumpa shark pon..kat sini la kita nye google set tu terjatuh dalam laut..nak menyelam amek memang tak lah takut tak timbul haha..so sementara tunggu boatman datang arus dok bawa kita..last2 kita pon xtau mana port yg terjatuh.....sian boatman berenang sana sini cari google tp xjumpe...

sebelum balik tu ada singgah satu tempat lagi lata berani untuk mandi air bukit, air tadahan bukit je sejuk gile air dia...bilas2 badan pastu balik ke chalet...maka tamatla sudah aktiviti snokerling yang sangat memenatkan dan memeningkan (pening la sebab mabok laut kan)























Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

0 ribu orang memberikan idea bernas:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...