MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, September 19, 2016

hiking to windmill pulau perhentian

ok aktiviti hari kedua kul 4 petang seme berkumpul kat jeti nak hiking ke windmill.dari pulau perhentian kecil naik bot ke long beach xjauh pon..kalau tengok kat gugel kan..ada laluan bertangga utk naik ke kincir angin ni...tapi boatman turunkan kami kat jeti long beach then kena mendaki skit bukit naik ke atas

gile tak gile la...hiking pakai seliper jepon ko ada??haha...mmg masing2 xde sape bawa sport shoes pon..ala tapi xde la jauh sangat hiking dalam 20-30 minit gitu la..laluan dia pon tak mencabar sangat pon...cuma mmg menonggek la mendaki tu kan...

dekat 20 minit gitu la kami sampai kt puncak windmill ni..allahuakbar tak terkata betapa cantiknya pemandangan...penat tu mmg xleh kata la kan..orang malas senam semput la hiking even 20 minit je...tapi kita tak stop pon hiking tros xberenti sebab xsabar nak tgk view dari atas

superbbb memang cantik gile tempat ni..tak terkata cantik dia...kami di beri masa sampai 6.30 je untuk turun balik ke jeti..so lepak2 la amek2 gambar sampai lebam pastu turun balik ke bawa..nak turun tu mgm laju la kan..sekejap je sampai..tapi mmg berbaloi lah naik sini...cuma sape yg bawa anak2 tak sesuai la kot..lain la klw anak korang dah besar mcm mia tu boleh la kot bawa naik...

sementara tunggu bot bawa ke long beach pose dlu kat jeti

 ni dah sampai jeti long beach

 ni kawan2 baru kenal kt perhentian
 xamek gambar pon track utk hiking ni ada la seketol dalam phone
 cantikkkkkkkkkkkkkkkkkkkkk kan view dia











Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

1 ribu orang memberikan idea bernas:

miss eimanhikmah said... [Reply to comment]

memang cantik windmill sini..1st pergi hiking, 2nd pergi naik boat je..hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...