MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, September 7, 2016

perhentian island trip 2-4 sep 2016

 ok marilah kita mula mengarang entry pasal perhentian, ekceli trip ni tak pernah ada dalam plan selepas redang...sebab asalnya g redang tu mmg nak g perhentian tapi tersilap percaturan pasainya klw nak g perhentian kena turun kota bharu tp aritu kita bli tiket turun kuala terengganu so kita pegi la redang kan dekat sikit...

tah camane aritu seminggu balik dari redang ada nampak tiket murah ke kota bharu..tros wasap kawan kita hani tanya dia nak follow tak g perhentian..dia on je...ok set..booking la flight ticket sorang RM50 return. lepas tu mula la cari2 pakej perhentian yang murah2..rata2 kita cari semuanya RM300 keatas...tak de jumpa yang murah...lepas tu ada la risik2 kawan2 yang pernah g perhentian so ada member ni rekemen satu pakej kat perhentian mj yang murah tau berapa?RM285 sorang (all in, : jeti transfer, makan, tempat tinggal) (sewa life jacket & google RM10 je sekali bayar) oleh sebab pakej dia murah so servis utk book tu sangat la slow (xpela kita redha kata nak murah kan) atleast dia reply juga cuma lambat la..tu pasal kita takut nak rekemen kt kawan2 tp klw korang xkisah n mmg cari pakej murah2 je korang boleh wasap no ni 011-32380083 nama dia farah

ok flight dari kl 6.30 sampai kb 7.30 adik kawan amek kat airport hantar ke jeti kuala besut, dari airport ke jeti ada la lebih kurang sejam perjalanan...untuk bot pagi ada kul 8 & 10.30 so ktorg mmg amek 10.30 pagi sempat la g bfast nasi berlauk dulu kan..mabeles! hehe...

naik bot laju masa tu ada la sekumpulan budak2 lelaki dalam satu bot tu ada dalam 13 orang gitu, perjalanan dari jeti ke pulau perhentian amek masa 45 minit je..sampai2 perhentian mj btol2 dekat dengan jeti kena tunggu bilik kosong..sebabnya check in kul 12 ktorg sampai agak awal la masa tu..so lepak dulu kat cafe dia relaks2..

dalam kul 12 dia hidangkan makanan tengahari (termasuk dalam pakej) dah kenyang tu kul 1 gitu baru dapat bilik..ok la bilik selesa ekon sejuk, toilet bersih. kalau kata datang sini tak amek pakej sekali makan, jangan risau sebab perhentian kecil ni perkampungan nelayan so banyak je kedai2 makan tepi jeti tu..harga tu tak pasti tapi mmg barang kt pulau mahal la sikit yea..mcm air coke rm3 air milo ais RM3

p/s : sape2 g perhentian naik flight sila amek teksi dekat airport jangan amek khidmat teksi thru pakej sebab pakej cas mahal..mcm aritu perhentian mj cas cab RM150 satu kereta return tp klw amek cab dekat airport dia cas RM70 satu cab return, xyah risau keluar je balai ketibaan tepi2 tu banyak kaunter teksi

ok ni itinerary pakej ada banyak pakej ikut bajet masing2 la..kita pilih yang tengah2
travel partner baru saya, hani kawan baik zaman study dulu

 jeti kuala besut

 nak masuk pulau kena bayar sorang RM5


 terkelepet2 tudung laju gile hehee
 sampai dah kampung nelayan, perhentian kecil



chalet kami, perhentian mj





 lunch

 contoh bilik lupa nak snap aritu ni amek kt fb


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

3 ribu orang memberikan idea bernas:

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

tingin sgt ni nak gi...tapi apakan daya..hahahahaha

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

best giler kot!
aduuu x sabar tggu zaed beso sket.. nak gi pulau jugakkkkkk!

Norliza Nordin said... [Reply to comment]

murahnye pakej ni..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...