MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, September 21, 2016

villa d afro @ a famosa resort

ok sebelum kita cite lanjut pasal percutian 3d2n yang di taja colgate ni kita buat dulu review villa d afro kat a famosa resort ni.

kita tak tau plak dapat villa 4 bilik..villa tersangatlah besar..ada 2 bilik yang jenis queen bed 2 biji, 2 bilik lagi 2 katil single.pendek kata klw bawa sekeluarga 30 orang pon lepas sangat bole tido kat hall bentang toto bagai...serius besar gile villa dia

kami dapat villa yang direct dengan a famosa..so memasak adalah di larang sama sekali...rate utk villa 4 bilik ni RM900++ tapi kita ada tengok klw homestay murah skit RM850 utk 4 bilik klw homestay best skit bole masak2 bbq bagai..tapi mujor percutian ni dah siap makan so cukup time je g club golf dia makan

swimming pool..bestt.private pool ko..xkongsi ngan sape2 satu villa satu pool so ko bole mandi sampai lebam! tapi sampai 11 malam je limit nak mandi..masa ktorg pegi tu mmg kiri kanan depan semua penuh rata2 siap buat bbq lagi..tu maybe jenis homestay yg bole masak2 kan...siap ada party tepi pool bagai happening.serius suasana kat sekitar villa ni sangat mendamaikan

nak parking depan unit villa pon besar 4 kete pon bole lepas..villa dia plak jenis tak berpagar so ko bole suka2 je g umah jiran sebelah hehe..tapi dun worry sebab polis bantuan sentiasa meronda nak masuk pon ada guard jaga...

kami nye unit villa pool dia belah depan, klw mandi tu tetap la kena pakai tudung sebab jiran sebelah bole nampak..so lepas ni klw teringin nak stay sini rasanya nak request minta unit yang kolam dia kat belakang...so ko boleh seksi2 xde orang nampak ehehe...

makanan seme termasuk dalam pakej so cukup time je kami ke golf club utk terkam buffet bfast & dinner (set lunch plak kami tak merasa makan sebab lunch ada sekali kat safari & water park) hadiah ni termasuk tiket masuk water park, safari & old west memandangkan kami ni seme pegi single2..laki seme xde so pergerakan agak terbatas ngan anak2 kecik nak masuk water park bagai so kita decide jual je seme tiket2 masuk tu..ada 4 tiket masuk dewasa & 1 tiket dewasa utk 3 tempat...selamat di jual dapat la RM500 cash hasil dari jualan tiket tu..buat muka xmalu g kaunter approach sorang2 org yang q kita jual ngan harga murah dari kaunter hehehe..sempat lagi meniaga kan..

klw sape yang stay sini nak makan kena la keluar dari resort ada je kedai2 makan tapi kena naik kereta la yea..kedai2 makan ada sikit dekat all the way nak masuk ke resort tak pon bole ke r&r simpang empat ada medan selera.

pemandangan dari luar
 bilik 1 yang ni kosong xde sape duduk
 bilik kita ngan budak2 2 katil queen
 bilik nana & pasya deme nak dok sebilik ni pon dua2 katil queen.
bilik diah 2 katil single kitchen ada peti ais & kettle letrik je
 ruang tamu

 toilet 1 siap ada bath tub
 toilet 2



 ni seme tiket2 masuk water park, safari & old west
ngan kupon makan



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

4 ribu orang memberikan idea bernas:

Nad MamaZN said... [Reply to comment]

makkkk aih! besau giler! hall bentang toto 3-4 biji bleh tu kot haha

mama tisya said... [Reply to comment]

syok la sbb pernah tgk org stay siap wat bbq...mmg sesuai la kalo yg family rmi kn

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Fuhhhh...heaven dan best..nti nk ajk hubs and ank2 tiri bercuti kt sini la..mesti best!

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

siyes besh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...