MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, November 4, 2016

kemensah waterfall

nak gembirakan anak?xperlu modal besar pon...bawa diorang jalan2...bawa diorang g mandi kolam tu dah cukup bagi diorang gembira hehehe...ni cite last week, weken tu bosan dok umah xde buat apa kan...tetiba terfikir bawa diorang g mandi sungai...sebab malas nk drive g jauh2 so kita g kemensah je belakang zoo negara tu, xjauh dari umah 15 minit je...tengah dok siap2 nak keluar buka je pintu pagar skali ujan turun...

alamak..bebudak seme dah berbaju mandi dah ni..xkan nak kensel ada meroyan mengamuk tepi pintu pagar kang..hahaha..so pegi juga la..dengan harapan sampai sana nanti ujan berenti...sampai sana mmg ujan berhenti..tapi nye air deras pastu keruh skit sebab baru pas ujan kan...jenuh la kita berhenti dari satu port ke satu port cari tempat yg sesuai nak mandi....

last2 singgah kat private pool pakcik ramli ni..dah lama tak mandi sini rasanya dulu mia pon xde lagi kot...nak masuk sini dia cas RM5 kalau nak sewa satu tempat ni ada gazebo simple je pastu ada tandas, ada tempat bbq utk sehari dia cas RM450 so dia tutup utk orang lain klw kita book sehari..lepas tu plak dia ada homestay banglo atas bukit sewa RM1300 semalam.

xlama pon bagi diorang mandi sebab sejuk kan...dua jam gitu je lepak bila nak balik si darwish histeria melalak xmau balik...hahaha adoi geram btol aku budak ni..dia ni jenis klw dia kata dah penat baru la dia nak balik...last2 dokong juga la paksa balik..adeh terbako lemak mak ko mengelola budak sorang ni.lepas ni bole bawa lagi la bebudak datang sini...kot malas drive jauh2 sini je la port ktorg pasni

ibu malas bawa baju mandi..so amek gamba gedik2 je la hehehe

kolam agak dalam klw mia masuk mmg tenggelam xcecah kaki










bawah tu air sungai cetek je la bole la bebudak main celup2 kaki

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

5 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

cantik tmptnye...nmpk kesejukan sbb lps ujan kn...

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

akk yang dekat pun belum penah sampai tapi tgk mcm best sgt nih...

eima said... [Reply to comment]

cantiknye tempat ni ... nampak besih je

Mama Idlan Irsyad said... [Reply to comment]

cantiknya.. kat mana ni yer? tak pernah plak pergi.

dorsett pink said... [Reply to comment]

Nanti Nak pergi lah. Cantik air dia

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...