MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, November 22, 2016

weekend getaway @ carpe diem orchard home serendah

alkisahnya...aritu saje la cari hotel best2 nak bawa budak2 jalan2 mandi pool, gugel punya gugel skali tah camane terbuka groupon..lama xbuka kan tengok kat bahagian getaway nampak ada satu tempat ni mcm menarik yang penting ada pool..ok la terus book chalet rambutan (konon2 nak pegi ngan adik & bawa budak2 skali) so amek la chalet rambutan yang mana bole muat 4 orang...masa beli tu deal kt groupon harga RM230 tu belum masuk weeekend surcharge yang mana kita kena bayar direct dekat chalet.hanya beli deal saje kt groupon pastu klw nak stay weken kena cas RM70 transfer direct ke bank chalet tu.oleh sebab deal tu hanya utk 2 orang sahaja so klw kita nak bawa orang ke3 & ke-4 kena bayar sorang RM50 per person dapat satu mattress sorang.

lepas tu saje la tunjuk kt grup bff eh diah plak nak join...pastu tah camane seme2 nak join plak  hahaha..dah tu terpaksa la amek chalet yang besar sikit just upgrade je dari rambutan chalet ke durian chalet, yang durian chalet ni bole muat max 5 orang dewasa, budak2 xkisah berapa nak sumbat pon (kanak2 umur 8 tahun keatas di kira rate dewasa) so dari payment yang awal nye kami bayar RM230 (deal kt groupon) + RM70 (weeekend surcharge) + RM150 (upgrade dari rambutan ke durian chalet) + RM150 (extra 3 person RM50 sorang) so total RM600 harga yg ktorg bayar utk 5 orang stay kat durian chalet (ni harga thru groupon murah sikit) klw direct book thru website lagi mahal

dari kl xjauh pon...dalam 40 minit je kot...tapi kan masa sampai tu mcm teruja kejap..cantik betul tempat ni..memang la dia tepi jalan je tapi dia kat atas kawasan bukit, kawasan persendirian nyaman je pokok2 menghijau..kat sini chalet ada 6 jenis je. chalet rambutan, pulasan, durian 1 & 2 lepas tu ada 2 jenis suite (mahal sikit la sebab dekat pool) junior suite & executive suite dua suite ni best sebab buka pintu chalet boleh tros terjun...mcm ktorg dapat durian chalet, chalet paling hujung sekali..so nk g mandi pool kena berjalan sikit la tapi xjauh mana pon....

kawasan sekeliling chalet penuh dengan dusun ada pokok buah2han rambutan, limau barli, durian ada pokok2 herba ada kolam pancing ikan, ada ayam2 & itik dalam kandang dia, kat situ juga dia ada sediakan basikal klw2 nak ronda2 sekeliling chalet. ada juga dia sedikan kitchen klw kata nak panas2kan makanan, situ lengkap ada toaster, peti ais, microwave ada juga tempat bbq..

kat dalam bilik pulak tak de tv..memang dia suruh kita betul2 holiday datang sini untuk relax2..towel juga tak di sediakan..dalam bilik ada kettle, peti ais ada aircond & kipas..so malam2 mmg rasa duduk kt kampung bunyi cengkerik pastu dah kul 3 camtu sejukkkkk tutup ekon buka kipas pon sejuk lagi rasa....

kalau nak makan pulak..tak yah risau sebab kt luar chalet ada kedai makan, kiranya dari pintu masuk chalet tu lintas  jalan besar ada kedai makan tp kena bawa kete la yea nk keluar makan...nak jalan jauh la, ada 2 kedai makan depan chalet tu nasib baik ktorg pilih kedai yang betul seme makanan yg ktorg tapau utk dinner sedap2 belaka...

budak2 ni mandi hari sabtu je...nasib baik cuaca menyebelahi sepanjang kt sana xhujan pun...tapi air kolam dia sejukk ke sebab dia atas bukit or dia guna air bukit ke xtau la..ari sabtu tu kasi diorang mandi puas2...malam tu lepas dinner budak2 seme main melompat berguling segala...adoi mcm nak roboh chalet haha..naseb baik la chalet sebelah xde orang diorang lambat check in..kalau tak mau diorang pening dengar huru hara bilik ktorg..ahad tu kul 10 lebih dah checkout..tak bawa pon budak2 mandi pool..sebab sejuk cuaca pon mendung je masa tu..so far bole di katakan tempat ni best...walaupon sekejap je tapi puas hati.



















stok makanan utk sehari
 ni malam memasing pisang je seme dah xde tv..so diorang ni dok bekejaran2 satu chalet memekak lantak kan situ hahaha
 pheww berpeluh tiak wei nak amek gamba 7 sekawan ni hahah..seksa nau sorang mlalak xmau sorang kejung sorang itu sorang ni banyak nau gangguan






Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

5 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

cantik tmptnye..kolam tu korang je ke mandi manda??

Wawa Yusoff said... [Reply to comment]

kat serendah je ke? alahai.. dekat dengan rumah, tapi tak pernah tau. huhuhu

http://www.wawayusoff.com/2016/11/majlis-anak-taska-di-hotel-sesuai-ke.html

Norliza Nordin said... [Reply to comment]

menarik tempatnye..

cikpuanhady said... [Reply to comment]

best tu poolnya.. budak2 mesti suka..

jemput singgah my blogshop, ada sale instant shawl.. cantik2..

http://mymodestycloset.blogspot.my/

IdaShazana said... [Reply to comment]

memang tak de tv ke?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...