MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, December 1, 2016

ATV rides sumpah osem gile!

ari sabtu lepas kita ngan geng contest elina g naik atv. aritu kawan contest jual tiket atv ni murah2 RM50 je sekeping..ada 2 keping tu partner ngan elina g main atv sama2...kalau nak beli kt sana bayar RM100 utk sejam setengah punya ride.ktorg sampai kul 9.30 dia kasi briefing dulu camane nak bawa atv tu pastu dalam 15 minit dia suh test ride dekat kawasan sekitar office dia sebelum dia lepaskan ktorg pegi masuk hutan

mula2 tu mcm susah juga sebab dia bukan pulas kat handle tapi kena tekan ada satu button besi kecik bawah handle so tangan nak kena control handle dlm masa yg sama kena tekan punat utk jalan.ok memula keluar dari area office dia tu ikut jalar tar dalam 2km gitu lepas tu masuk hutan jalan nampak rata je..sekali xlama dalam 5 minit gitu hah!! ambik kau satu bukit menegak dengan keadaan tanah tak rata nak kena mendaki

masa tu tuhan je tau alamak takutnya bole lepas ke ni kang mengundur ke belakang camane ni..adoi cuak gile la tapi sebelum masuk trek brother tu dah cakap jangan risau sure lepas nye tekan je minyak tu memang bole lepas katanya.dengan penuh hati2 tekan juga la minyak tak berhento akhirnya berjaya mendaki bukit yang condong lagi berlopak2 pergh gile la wei terasa diri ni hebat gile hahaha...

lepas dari buki tinggi tu banyak lagi halangan dekat depan...memang trek dia tak rata berlopak2 ada air semua siapa da titi kayu memang mencabar weh tapi seronok serius cakap sangat2 best!!! walaupun agak lasak dan mencabar tapi ni pengalaman yang baru mmg rasa nak buat lagi, tak puas pulak rasa...

dalam 45 minit kita bawa atv tu guide kita suruh rehat dalam 20 minit kita punya last pit stop tu dekat air terjun batu asah.air terjun kecik je..tapi bole la kalau nak mandi.masa ktorg pegi aritu ada 4 orang je dalam satu grup kira ok la xde la ramai sangat kan...tapi rasanya kalau pegi ramai2 dengan geng2 kita kenal lagi havoc.

penat memang memenatkan....so 20 minit dapat rest bole la kasi release skit urat2 tu dok kawal atv yang berat tu kan...lepas tu kita patah balik utk balik ke kem kita...perjalanan balik tu kurang sikit la rasa mencabar nye..tapi tetap mencabar la sebab nye tepi kita tu bole nampak gaung..kalau ko salah kawal atv tu mau ke gaung pegi nye hehehe...

sampai je dekat kem kita pon terjun dalam kolam, belakang tu ada kolam tdahan air bukit bapak sejuk wehhh..tapi masa tu dah berpeluh2 lencun dapat plak masuk air kolam pergh heaven gile!!!memang ada plan tahun depan nak repeat balik seronok sumpah seronok!

bagi sape yang berminat nak try bole usha ig atv adventure park kl no phone 0192448544
ada pakej2 yang di sediakan bermula dari
pakej A RM100 - dia bawa ke air terjun batu asah (amek masa dalam 1 1/2 jam perjalanan pegi balik)
pakej B RM150 - dia bawa ke air terjun sofea jane
pakej C RM300 pakej advance hanya utk org yg terer je

pesanan kita kepada sape yang nak cuba hati kena kering la esp pompuan hahaha...klw ko jenis tak lasak akak nasihatkan fikir 10 kali takut nanti setengah jalan korang nak balik hehehe...hati kena kental beb!

kete park kat kawasan kampung orang kt kemensah pastu merempit ngan elina masuk ke dalam, xde polis xpe xyah pakai helmet hehee

 praktis dulu sekitar kem dia
 ok ready to explore the jungle




gile release tension weh main benda ni sumpah cakap mmg seronok tak sangka best gile main atv ni


.






Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

3 ribu orang memberikan idea bernas:

Norhayati Mohd Isa said... [Reply to comment]

Bestnya Nana..
Enjoy nya akak tengok tu..
Advanture sungguh..
Akak pun tak pernah naik lagi..

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

best gilak..akk teringin sgt nak buat ATV tu...jiwa akk sememnagnya kental benda2 camni..hahahhaa

mama tisya said... [Reply to comment]

Mmg kena tahan lasak.. Seriau juga dgr yg dkt gaung tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...