MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, December 16, 2016

paragaliding@ bukit jugra

lepas satu, satu sukan lasak kita try...jiwa tengah membara ni hahah..tengah berani nak cuba semua sukan esp sukan2 yang mencabar.ok ni cite pasal tandem paragliding pulak..

serius memang dah lama nak try...kebetulan abang kita memang bawa orang terbang boleh kata setiap minggu @ 2 minggu dia bawa orang terbang, kalau ada orang book dia pergi la kat jugra kadang kuala kubu baru.sebab dah lama teringin kan...so kita pon ajak geng yang sekepala jugak nak try paragliding ni...

dari keramat ke jugra amek masa dalam 1 jam 20 minit gitu, memang 100% ikut waze hehehe..memang tak reti nak g banting sana..ikut highway je pon straight je sampai.bile sampai kt bukit jugra tu lepak dulu amek2 gambar..dalam kul 12 gitu baru la abang kita sampai dari melaka.memang aritu xde orang lain yang buat paragliding abang kita sorang je..

so mula2 kita la naik dulu kan..tp nak kena bersabar juga naik paragliding ni..kebetulan aritu bila dah masuk tengahari angin agak kurang bertiup so kena la bersabar tunggu angin datang baru boleh berlepas...

kalau di tanya apa perasaan kita?sebelum nak berlepas jangan cakap la berdebar nye jantung nak kencing semua ada...hahaha....tp dalam masa yang sama eksited tak sabar nak terbang ni...bila dah start terbang kaki tu xjejak je tanah sumpah semua rasa takut tu hilang..dapat tengok pemandangan menghijau depan mata sumpah best!! dah landing je tros cakap kt abang kita nak buat lagi sekali! hahaha..xpuas sebab fly lebih kurang 3-4 minit gitu je sebab angin xkuat..

so bila dah landing kat bawah tu kena naik kereta plak naik ke bukit jugra utk berlepas...so dapat la masing2 ktorg buat 2 kali terbang..kesian elina la bila turn dia nak terbang kali kedua tu lama juga kena tunggu sebab angin xde..tapi last2 ada juga rezeki dia utk terbang kali kedua...puas!! puas ok dapat terbang 2x. ok next nak terbang kat kuala kubu bharu plak! xsabar!










.















Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

3 ribu orang memberikan idea bernas:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...