MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, December 19, 2016

short trip to JB

 xde dalam plan nak g jb hahaha ni seme keje gile!...memandangkan bebudak xde g bercuti ke langkawi maka ibu dia panjang langkah la sekelip mata je boleh plan nak ke JB, lagipon kt jb ada kawan sekolah memang ada janji ngan dia dulu last la konon nak g umah dia..tapi janji tinggal janji hahaha...so sementara ada peluang budak2 xde maka ke jb la kita...

benda xplan la katakan..terjah je tbs mujor ada tiket bas..tu pon tinggal 2 je last pastu tiket seme abes...masa q nak bli tiket dah terdetik ni klw tiket abes memang balik keramat la jwabnye...mmg rezeki la kan ada 2 tiket lg kosong, dapat seat nun tu dia belakang sekali hehe...

sampai jb kul 2.30 pagi maka terjadi satu tragedi december kekeke...kawan kita janji nak amek kt skudai parade xnampak batang hidung dekat sejam menunggu tepi petron pagi2 buta, dengan mengantuknya...dengan takut kan orang jahat kidnap ke apa kan..(yela sorang2 kita je tunggu depan petron tu pon pekerja petron dok dalam kaunter ok la juga kan ada sorang lagi kt situ..sebab dh lama sangat tunggu kawan tak sampai & kita assume dia tertido tak dengar bunyi tipon so tros decide nak check in hotel terdekat...gile klw ingatkan hahaha..lintas highway kt skudai tu pegi seberang ada hotel tros check in hahah...ini memang keje gile! so pasni dah serik nak g sana malam2 buta sampai pagi2 buta camtu takut kawan tak sedar

dah kul 7 amek kau belambak2 call & wasap masuk masa tu kita xsedar langsung sebab ngantuk gile..menangis2 kawan kita call tanya kau kat mana?hahaah..adoi dia takut kita kena kidnap je apa...xlama tu dalam sejam dia datang ngan husband dia amek kt hotel...so ari ahad tu dia bawa la jalan2 bandar JB, bawa g jpo pusing2 konon nak cari kasut idaman hati...tapi xde stok! so pegi jpo saje ukur kawasan je la..

nak dijadikan cite pasya ada kt jb juga...kita xtau dia ada sana punyala kecik nye dunia kan..so esoknye ari isnin konon nak balik kl naik bas..naseb baik xbeli tiket lagi..last2 pasya kata dia kat jb apa lagi...balik kl tumpang pasya la..sebelum balik tu singgah g makan kacang pool yang pemes tu..sedap weh..ada orang kata xsedap tp bagi mulut kita sedap! rasa mcm kima daging cicah ngan roti, mabeles!

jenjalan depan istana bukit serene




 singgah jpo



 pekena kacang pool sebelum gerak balik kl

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

1 ribu orang memberikan idea bernas:

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

Jpo xpnh smpi lg...JB pun pnh singgah sbb nk g singapore

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...