MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, December 7, 2016

Ultraman Live in Genting : Revenge of Baltan

minggu lepas bawa budak2 naik genting..tujuan utama nak tengok ultraman sebenarnya...memandangkan darwish tu fanatik gile dengan ultraman kan..so kita belanja la bebudak tu short holiday kat genting sempena cuti sekolah..

memandangkan kita drive sendiri ke genting maka terpaksa la check in hotel sebab tak berani nak turun malam2..hotel tu memang dah book awal 2minggu..plan nak pegi sabtu balik ahad tapi rate dia sangat2 berbeza..ari jumaat rate RM128 check in sabtu jadi RM300++ sayang duit hai..amek la unpaid leave jumaat..cuti dah abes terpaksa la unpaid..xpela nak spent time ngan budak2 kan..

dari kl hujan gerimis sepanjang jalan...naik genting dalam keadaan jalan basah..agak cuak sebab tak pernah drive sendiri naik genting hehehe..tapi bawa slow2 je la kan..alhamdulillah selamat sampai kat atas...sampai je terus check in via kiosk memandangkan kita sampai awal kul 1 tros check in maka kena bayar RM5 utk early check in.simpan beg dalam bilik lepas tu terus merayau kat indoor..

banyak ride kat indoor dah xde...mcm last kita g setahun stengah lepas ada la banyak juga ride kuda pusing tu dengan kereta pusing & kereta langgar2 tu tapi sekarang tinggal 6 ride je yang bole nak naik.dah abes ronda2 kt indoor yang dah xde apa tu terus ke genting hotel amek angin luar...memandangkan sekarang tengah construction klw nak lepak outdoor kena naik ke genting hotel,situ je la bole lepak amek angin outdoor.

masa naik tu hujan..lepak kat dalam tempat game tu hujan berhenti je terus amek gambar dengan kabus tebal depan genting hotel.elok dah amek2 gambar hujan turun balik..pergh sejuk gile...lepas tu kul 3.30 terus masuk ke genting international showroom utk tengok ultraman show.

tiket ultraman ni kita beli kat kawan2 yang menang contest, beli tiket vip dapat murah la dari harga sebenar...tiket vip seat dia row 1 & 2 memang btol2 depan pentas...overall kita nak komen pasal ultraman show ni sangat menghiburkan!! darwish suke gile..diam dia tak terkata tengok ultraman keluar depan2 muka hahaha...

masa bab2 bertarung dengan raksasa ultraman tu datang depan2 kita berlawan2..siap berlawan2 tepi darwish hahah..teruja betul dia nengok ultraman depan mata...bile kita pandang muka dia, dia pandang balik muka kita dengan penuh senyuman alahai...bahagia gile rasa masa tu dapat happykan dia...show dia siap ada api2 klw time2 fire tu ada la effect 3d ultraman fire raksasa...lepas tu ultraman tu juga ada interact dengan audience...siap ada game team ultraman tiga & ultraman x, kita punya seat team ultraman x, best gile satu dewan tu cooperate main game sama2

dah abes show balik hotel makan dulu..(siap2 beli makanan dari kl sebab mahal kan heheh...) lepas magrib keluar balik bawa budak2 main ride kat indoor2 main 2 ride je pon..satu ride tu RM9.30 sorang.dah abes main2 tu lepak minum kat luar amek angin sejuk...xlama pon sebab darwish dah mula buat hal..berlari sana sini xnak duduk..xreti diam...last balik bilik tros xjadi lepak lama kt luar. esoknya pagi2 checkout kul 11, turun dalam keadaan kabus tebal..cuak! kul 11 pon kabus tebal lagi...nak turun pun takut sikit la kan..jalan berliku2 dalam hati doa2 minta selamat sampai..yeay berjaya drive sendiri ke genting haha..mcm apa je kan...genting je pon, ye lah memang la pernah drive jauh2 sampai johor semua tapi genting tu kan jalan dia mcm ular kena palu kabus tebal pulak tu menakutkan....ok la pasni bole pegi lagi hahaha...tapi xmau la tunggu theme park baru buka nanti baru pegi balik




tengok la seluar darwish dah kotor...belum start show lagi dah kotor abes seluar
susah nye nak amek gmbr ngan darwish langsung xbagi kejesama
.
ewah kakak tu kemain



.
ultraman datang kat seat suh buat fire
nengok darwish mengikut arahan hahah comei je


raksasa dah keluar
ada sesi amek gambar ngan ultraman kena bayar RM35 tapi darwish takut dia xnak
10 ultraman semuanya
yang kita kenal mak otomen, bapak otomen, ultraman mebius, ultraman zero, ultraman tiga, ultraman x
nampak tak muke budak seronok tengah buat fire
ada contest, sempat lagi hahaha
amek je gambar kt situ pastu pos kt ig
budak majuk kena marah ...
padan muke xreti dok diam sangat, semput mak tau! seb baik genting sejuk kalau tak berpeluh dah aku mengejar dia
.
ok masa untuk pulang

.




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

1 ribu orang memberikan idea bernas:

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said... [Reply to comment]

wawawa..kalu zareef zayed pon kompem suke giilerrrr..haha..malangnya mak die menabung utk legoland jek so tkleh tjk gbr ni kang merajuk nak gi..hahaha..nana byk gmbar bertiga sape photog yg setia tu..hihihi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...