MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, December 13, 2016

waterfall abseiling @ sungai pisang, gombak

abseiling?pernah buat masa form 4 turun dari tingkat 4 bangunan sekolah sampai ke bawah, memang suke! orang lain pakat lari mencicit xnak buat, kita siap buat 4,5 kali hahaha...aktiviti mcm ni mmg kita suke, flying fox segala mmg minat..

ni baru ni kesempatan join kawan buat waterfall abseiling dekat sungai pisang gombak.tiba2 terkenang kali pertama masuk sungai pisang masa form 1, 20 tahun lepas....dapat juga jejak kaki kat sini setelah 20 tahun xdatang...parking dekat jungle lodge alang sendayu kat gombak lepas tu merentas sungai jalan pulak bawa terowong bawah karak highway...

lepas tu berjalan kat atas highway karak tu dalam 1km..lepas tu masuk balik dalam kwasan hutan, berjalan lagi dalam 20minit, trek biasa je xberbukit santai2 je hiking dia...xlama tu sampai la kita dekat port utk buat abseiling..dah simpan2 barang semua masing2 q la tunggu turn masing2 untuk buat abseiling...

disebabkan equipment tak banyak, so kena amek masa la nak tunggu turn tu..so sebelum tunggu turn tu mandi2 la dulu kat sungai situ kan..best sejuk! and naseb baik aritu tak hujan so panas2 berendam kt sungai memang heaven.bile sampai turn kita tu ada la sikit cuak bile nak dah ikat safety segala tp bila dah turun tu xde cuak plak eksited gile nak menurun tu..agak mencabar sebab nak turun tu air terjun jatuh ke kita kan...dengan xnampak permukaan nak pijak main agak2 je..selamat juga la sampai ke bawah....tinggi juga tau 15 meter ke bawah sana.

lepas sorang2 dah abes buat ada lunch, bbq di sediakan, bayaran untuk trip ni RM30 je termasuk bbq.abes makan mana nak repeat bole repeat, kita memang repeat sebab best gile kan, tapi kali kedua repeat ada silap pijak terjatuh lutut tu kena batu lebam dedua2 hehe..tapi xpe xsakit pon.dah petang tu dalam kul 4.30 ktorg gerak keluar dari situ..salin baju semua kat kawasan chalet tepi parking kereta kt gombak tu..apa pon best gile aktiviti ni...insyallah lepas ni nak buat flying fox tak pon zipline,















Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

3 ribu orang memberikan idea bernas:

Saya Disini said... [Reply to comment]

wah...bestnye..

Lily Mama Zara|Zareef|Zayed said... [Reply to comment]

sejak 2 mnjak ni nmpak rajinnnn wat akt lasak..kagummmmm...hehehe

norsahirah jamil said... [Reply to comment]

Hi u ambil package dekat mana ya rm30 tu? Ada contact number?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...