MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, December 27, 2016

white water rafting @ ulu slim perak

alahai..seme keje gile ni...last week weken xde plan nak buat apa...ari jumaat malam tu saje la buka insta amek idea aktviti apa la kita nak buat sebab weken tu mmg free budak2 kat rumah nenek dia..tah camane terbuka ig beto kusairi nengok dia buat water rafting, klw nak tau ni antara satu menda yang memang kita teringin nak try...tapi tak kesempatan..godek2 ig dia nampak dia ada tag satu ig ni nrspaddlenrs

kita pon cepat2 la buka ig tu..masa tu ari jumaat kul 9 malam...tengok ada no telefon kt situ contact person dia abg mie..tros call dia tanya pasal water rafting...kita cakap klw nak join esok (sabtu) ada kosong tak?dia cakap ada..kebetulan ada satu grup buat water rafting ari sabtu so bole la selit sekali..

terus on je..pastu call member baik kat opis tu azie, suh teman...tau dia mmg xkan naik menda tu haha..so ajak dia teman je la...port utk water rafting ni dekat tanjung malim, xjauh pon dari kl..tapi memang gile terjah la ni..last minit punya plan hahah..adoi sonok gak kadang buat keje gile camni.

dari kl sampai ke ulu slim tu amek masa sejam setengah.exit tanjung malim kita pon tunggu organizer abg mie, tepi tol pastu konvoi 6 biji kereta masuk ke ulu slim, dari tol tanjung malim ke ulu slim amek masa 30 minit mcm tu...sampai kt port water rafting ktorg kena isi form dulu..simpan barang2 berharga semua lepas tu semua kena naik lori untuk ke tepi jeram..

sonok gile..naik lori ramai2 dah mcm lembu nak kena korban...sepanjang jalan ke jeram tu sumpah lawa view dia.gunung ganang bukit bukau siap ada macam paya & lombong mmg hijau je kawasan dia kawasan perkampungan orang asli...dalam 20 minit naik lori ktorg sampai tepi jeram..ada briefing dari abg mie pasal cara2 utk kawal boat..& dia bagitau sikit sebanyak pasal safety semua...

masuk je sungai masing2 eskited dah ni xsabar nak kayuh heheh...oleh sebab aritu air sungai xberapa besar so agk mencabar nak melepasi batu2 kt sungai..pergh mmg penat tau..kita bukan boleh duduk diam2 dalam bot tu...kejap kena ke belah kanan kejap belak kiri kejap depan, belakang tu semua nak kasi bot bole lepas halangan..kang tiba kt jeram yang tajam semua kena duduk pulak dalam bot...seronok gile....hahah lepas segala stress kat tempat keje tu..menjerit2 cam orang gile bila lalu jeram2 besar....fuh!! satu kepuasan yang xleh nak cite

sampai je dekat jeram last diorang buat wheelie...saje la nak kasi kita jatuh dalam sungai..hahah tapi kita xjatuh..orang lain seme bersepah terkeluar dari bot tercampak dalam sungai hahaha...sebelum balik dia kasi buat body rafting yang mana kita sendiri lalu kat jeram tu biar arus bawa & terus je sampai ke point yg mana lori dah tunggu nak jemput balik adalah dalam 500 meter dia suruh terapung biar je arus bawa sampai hujung...

dengan bayaran RM160 termasuk makanan time break & lunch rasanya tersangat la berbaloi...yang pasti pengalaman ni lagi bernilai dari wang ringgit...atleast dah cuba sekali ok lah kan..klw ada rezki next time boleh try lagi..apa pon kita nak cakap tak sangka eh water rafting ni fun gile!!!




























.




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

1 ribu orang memberikan idea bernas:

Norliza Nordin said... [Reply to comment]

Tak pernah lagi buat aktiviti lasak gini.. Macam sonok tapi takutttt hhehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...