MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, January 29, 2016

ice watch bmw dalam tangan

tak sabar nak tunggu collect tau..hehe tiap ari tunggu sms dari jacker details utk collection.ingatkan nak amek 3 sekali..tapi klw nak tunggu lagi 2 tu entah bile dapat sms tah..memandangkan tempat collect pon xjauh so kita terjah juga la tak sabar nye pasal hahaha...kali ni tempat amek kat viva mall, dekat je ngan opis, diorang set jumpe kat starbucks

kita bawa officemate skali teman..dia pon menang juga seketol..heheh banyak ong ini budak..kita paksa dia suh join..dia anta 3 kod je tros menang...orang lain anta puluh2 kod tak menang2 tu la namanye rezeki kan

kami dua2 dapat kaler biru, memang tak boleh pilih colour kena redha je la apa yang dia bagi..ala kita tak kisah pon ijau ke hitam ke..kalau pepel je kita kisah hahaha...sebabnye kita memang tak minat nak pakai jam ni, memang nak letgo...so sape2 nak beli marilah wasap saya 0197942480 buat masa skang ni kita ada 2 biji (kita & kawan) lagi 2 biji blom dapat pon nak jual juga so klw nak bli bole cop dulu ok hehehe

ice watch worth RM789
jangan la ada yang nak minta harga 2,3 ratus plak..agak2 la ye klw nak minta kurang 
ada kawan tu orang nak bli RM50 gile ke apa?
saya xnak publish harga sini sebab ramai kawan2 yg menang
better saya hormat kawan2 saya dengan tak publish harga saya nanti orang buat perbandingan plak
nak deal wasap je terus k



.
mcm2 form nk kena sign
 kita menang 8.1 dia menang 9.1 hehe tak sesia kena paksa kan menang
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, January 28, 2016

1,2,3,4,5 & 6 seme penah rasa

 kecik2 sape tak pernah kena bedal?tak pernah kena libas?heheh...seme menda2 di bawah ni mmg merasa lah...kita plak bapak garang..bekas askar plak tu dia nye displin toksah kata la..anak2 kena displin juga

no 1 tu mmg biasa la..kadang tu kena tang kepala besi dia tu..wow! maveles! hahaha....
no 2 pon mmg biasa juga..dulu2 umah ada pokok kelapa so memang petang2 xde wat apa rajin la raut lidi buat penyapu lidi, penyapu lidi tu toksah cakap bape puluh ada kt umah
no.3 tu  tak tahan lama sekejap je nanti rotan tu rosak cam berbulu2 sebab asik kena tibai
no 4 mmg berlambak2 patah dekat rumah hahaha
no 5 pakej sambil sapu habuk sambil buat alatan membedal
no 6  yang ni kt umah kita dulu bukan calang2 punya getah paip bukan jenis nipis2 tau...

ala..klw ikut banyak lagi alat2 yang tak tersenarai dalam ni kita pernah kena...seme ni la yang mengajar kita ni jadi orang..untung lah sape tak pernah kena pukul haha..kita ni kecik2 mmg dah lali lah orang kata tu la cara mak ayah kita dulu2 mendidik anak kan..baru jadi manusia

anak2 kita sendiri pon sekarang ni klw tak dengar cakap sangat memang kita kasi juga...no 4 & 5, sorry la nak manja2 hahha...sayang tu memang sayang..tapi klw salah mmg kena kasi ajar sikit idok la bantai cam mendera

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, January 27, 2016

cash out kali ke-12

skang ni asal amount dia dah bole cash je terus klik cash, malas nak kumpul banyak2 sebabnye xbanyak pon hahah..blog takat cap ayam je pon...so idok la banyak pon juga income kita

duit ni klw dapat sebelum next trip bes juga ni, bole la buat tambah duit poket buat soping ke buat bli souvenir ke.



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

potluck geng contest

klw ikutkan plan nye 5 orang je nak buat potluck ni..tetiba salah sorang ahli kata apa kata klw kita ajak kawan2 contest yg lain, lagi ramai lagi meriah...ok la ajak sikit2 lama2 jadi ramai plak yg nak join dari buat potluck ada plak plan sambut besday utk januarian.

masing2 bawa makanan sorang sikit, nama pon potluck kan..lepas tu kena baa satu hadiah utk buat lucky draw, untuk bebudak ada game & last minit ada hadiah lebih tetiba juga ada game utk orang dewasa.

happening! ada antara yang datang tu baru first time jumpe, selama ni kena kt fb je ada yang antaranya mmg kenal sebab biasa jumpe kt event2 & majlis prize giving.antara menu aritu kita bawa rendang paru & nasi impit, macaroni cheese, mee goreng, mee kari, sandwich, kek, buah, rojak buah, kuih & air

sementara tengah makan2 ktorg buat cabutan nombor bertuah lepas tu teruskan dengan game bebudak & sambung lg cabutan bertuah..lepas tu game utk orang dewasa makan paling cepat...last skali ada 2 hadiah grand prize (hadiah terlebih ) so on the spot dayat create satu game sms paling pantas..dia baca ayat suruh kita tulis msg & sms dekat dia sape paling cepat dia la pemenang..

overall sangat la seronok...walaupon panas tapi ok sebab angin kuat juga aritu..port pon ada banyak pokok & ada pondok so sesuai sgt kt pondok letak makanan bawah pokok tu port utk makan & ada kawasan lapang sikit untuk ktorg buat game. event yang berjaya! tahniah kepada ajk dayat, kak liza, kak ziema & elina! tak lupe juga kita hahha...(sebab asalnya kami berlima yg nak buat)

p/s minta maaf klw ada geng contest yang tercicir dari jemputan..memandangkan dapat sambutan yg bagus maka ada plan selepas ni nak buat lagi.

rendang paru
brownies ni sedap moist, sekotak RM40 je tp jauh nun kat banting dayat oder

hadiah lucky draw
sambut bday sofia skali anak alia
.
game utk kanak2

game utk dewasa



pemenang sms paling pantas sape ek?hahaha
 adiah lucky draw
 ni la dua adiah yg dapat bestt
 adiah dr tasya
 adiah game sms paling pantas sumbangan dayat



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, January 26, 2016

resepi popia kemboja

aritu ada share dah tapi gambar hilang so kita share sekali lagi resepi ni ok

resepi popia kemboja,resepi ni utk 50 biji so klw nak buat sikit agak2 la sukatan ye (1 peket kulit popia dapat 50 biji)

bahan2
1. 1peket kulit popia
2. 3 biji bawang besar
3. 2 biji bawang putih
4. 2 sudu lada hitam
5. 3 sudu sos ikan
6. 5 biji kentang
7. 2 biji carrot (diparut halus)
8. 1 peket ayam cincang
9. 1 peket suhun
10. garam & gula

cara2
1. tumis bawang besar, bawang putih & lada hitam yang ditumbuk halus, bila dah garing masukkan isi ayam,
2. bila ayam dah masak masukkan 3 sudu sos ikan
3. masukkan kentang yang dipotong dadu (pastikan potongan nya halus, lebih halus dari inti karipap supaya kentang cepat masak
4. masakkan kentang sehingga lembut
5. setelah kentang lembut masukkan suhun yang direndam di dalam air terlebih dahulu (suhun di potong 3)
6. masukkan gula & garam
7 setelah inti siap dimasak,tutup api & taburkan carrot yang telah diparut, gulung dalam kulit popia
8. goreng sehingga masak

 Tumis bawang besar,bawang putih & lada hitam yg dh ditumbuk,tak sedap klw blend lg sedap tumbuk
 Dah garing masuk isi ayam
Hancur masak sampai masak.resepi asal ada guna udang yg dihancurkan tp saya xletak udang.kalau tak suka ayam bole ganti dengan daging hancur tp lg sedap ayam
 Masukkan sos ikan,lagi sedap guna sos sotong tp susah nak jumpe saya tukar sos ikan,klw tak letak sos ikan dia kurang rasa aroma dia
Masukkan kentang masak sampai lembut
 Dah lembut kentang masukkan suhun,suhun ni potong 3 supaya xde lah besar2 sangat nanti nak makan
 Masukkan garam,gula,perasa.garam jangan letak banyak sebab sos ikan dah masin
 Dah siap inti tutup api baru masukkan carrot gaul rata
 Siap inti
 Masukkan inti dlm kulit popia gulung kan.satu sudu penuh utk satu kulit popia.sukatan resepi ni mmg cukup2 utk 50pcs kulit popia.buat banyak2 boleh frozenkan
 siap gulung
.
Siap digoreng.klw orang kemboja dia xmakan dengan sos mmg kosong camni je tp saya buat sos cili sendiri,mcm sos cucur udang tu
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, January 22, 2016

seronok gile pilih kain buat shawl sendiri

eh tajuk cam poyo buat shawl sendiri..hahaha sorry i tak minat jahit & klw dah xminat mestilah tak reti menjahit..fobia ok ngan mesin jait...gara2 penah jarum tertembus kat jari masa dok jait projek kemahiran hidup form 3 sejak dari tu tak usik dah mesin jait..

ni nak cite semalam g cari kain buat shawl, suh diah la potong & g anta jait tepi..ikut dia g nagoya pastu kita pilih la kain jenis apa utk buat shawl..memandangkan kita nak buat 10 lai so beli kain yang murah2 je..satu helai tudung panjang 2 meter boleh dapat 2 helai tudung, kita amek 10 warna, so 10 helai kita punya balance lg 10 diah jual...

balik nagoya tros diah potong & anta jait tepi...lunch tadi dia anta kat opis kita pon balik umah lunch pastu gosok selai warna purple tros pakai g keje hahaha..tak menyaba ok nak pakai.puas ati! dapat amek kaler2 yang memang kita nak..klw bli kt kedai selalu kaler yang lawa2 seme abes..tinggal la kaler hok striking, kaler2 orang tua.

lepas tu ada satu kain tu pekerja nagoya salah bagi lebih plak..so lebih tu diah try buat shawl utk budak...kalau kita punya tu shawl biasa je, mia punya instant shawl 2 muka.kita lagi prefer shawl biasa dari instant sebab apa?shawl biasa kita bole buat mcm2 gaya..klw instant mcm tu je la tinggal sarung je.

ok ni ada lagi 7 helai warna yang available (yg org dah book pink, peach & dark blue) lain seme utk dijual

kain yang blom dijait
ni chiffon jenis biasa je jenis basic sebab bajet kan so amek chiffon paling murah je
 siap ada label tau
 cuba2 pakai shawl gaya zara tak kisah aka zara batrisya dalam cite cinta si wedding planner terkuar 2 pipi pau pakai gaya gini hahahah
ni mlm tadi diah try buat shawl kakak tak jait tepi lagi ni baru potong je cantik kan
lagi suke tgk budak2 pakai shawl chiffon gini nampak cam orang besar
ada plan nk buat sepasang anak & mak
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

pantang lepa!

aduiii darwish amnan...memang tak bole leka sikit tau ngan adik ni...kalau kt rumah tu tetiba senyap je tak bunyi suara dia...memang kena cek apa keje dia buat dalam bilik...kita time kul 8 tu time2 rehat tengok berita..biar la dia main dalam bilik...

tapi tetiba lama sangat senyap je..xde bunyi suara..pastu bau wangi bau bedak..lari masuk bilik nah!! ini lah hasilnya
dia g tuang bedak kat dalam besen kecik utk main kt pantai tu abes sebotol..abes la carpet baru cuci 2 minggu lepas bertapuk bedak...mainan kakak dalam kotak dia teraburkan seme allahurabbi...gerammmmmmm nyeeeee
ni malam tadi...cam biasa kita kat luar tengah lipat kain...dia main dalam bilik kakak, mia plak dalam bilik kita skali darwish datang...
"ma apa akit ni idong" (dia panggil mama walaupon kita bahasa diri ibu, tak pandai lg ckp ibu hehe)
nape sakit mana??meh nak tengok idong...
skali tengok dalam idong bersinar warna emas yallah!! manik rantai kakak dia sumbat dalam hidung....punyalah menggeletar tangan kita ni lepas tu fikir eh camane nak bawa keluar manik ni...nak cari cotton bud tah mana letak...pastu nampak ada batang lolipop sebesar batang cotton bud tu

tros cungkil manik tu keluar...memula nak amek tu cam masuk dalam plak manik tu...dah korek bawa keluar tengok2 ada satu lagi manik!! yallah...camane dia bole sumbat manik tu dalam hidung dia...satu lagi tu dah kedalam dah kita suh dia hembus dia sedut adoi makin nebes la kita jerit2 hembus..hembus...pastu skali dia hembus kuat2 melanting keluar manik tu. adoi bahaya betol dia ni..lepas ni kena makesure dalam bilik xde menda2 kecik anak kang apa lagi la dia sumbat dalam telinga plak..

lepas tu biarkan dia dalam bilik kita ngan mia, kita sambung lipat kain...pastu xlama tu diam lagi..eh diam plak budak ni apa lagi keje dia buat ni..nengok2 atas kening dah itam..rupanya dia amek maskara pakai kat atas mata

darwish amnan...pening ibu macam2 peel dia..ada je menda dia buat kadang sampai hilang sabar di buatnya....adoila


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, January 21, 2016

siapa rashid?

 aritu viral la kisah rashid kt fb...memula tu cam apa ni seme dok cite pasal rashid budak mana yg viral sangat ni hheheh...lepas tu siap ada page siapa rashid?sampai keluar berita tv3 rashid ni?gile hebat korang sampai masuk tivi hehehe

diorang interbiu 4 lelaki yang mana seme tu la rashid pengendali page siap rashid ada 4 orang admin..katanya keluarga sendiri pon xtau diorang tu rashid



 ni la rupanya rashid ada 4 org
 tv siap blur bile diorg zoom just tunjuk separuh muka je

semalam pakat banjir kat wall memasing try vonvon 
nak juga try...so jadilah seperti fauzana ismail hehee


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...