MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, March 30, 2016

honor 4x : tq seven eleven!

 semalam kawan contest tolong amekkan..tq kak liza..
aritu menang gila2 new year so ni la hadiah dia dapat honor 4x nilai dia RM650 
aritu menang honor 4c dah letgo RM400 so yang ni dia up skit dari 4c kita jual RM500 alhamdulillah dah ada buyer pon..syukur...bole masuk tabung holiday yeay...kachinggg
 tq seven eleven tak jemu2 pilih saya sebagai pemenang
fyi, kamera handhpone ni cantik tau! lagi2 kamera depan dia mmg clear sama clear cam camera belakang...terbaik klw selfie lagi lawa pakai henpon ni dari iphone
 
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

loyang : kedai bahan bakeri di setiawangsa

 dah lama tau pasal kedai ni cuma tak kesempatan nak pegi...sebab tak de kerajinan nak membaking kan hehee..kita kat kawasan rumah ni biasa klw bli barang bakeri pegi kat taman melawati tu, baguss tu je la paling dekat & kedai yang paling lengkap..

ni dah buka kat keramat permai dekat la sikit kan...kot nak mencari apa2 yang tak cukup tu bole la terjah sini..tapi saya lebih prefer kedai bakeri baguss kot sebab banyak barang kt sana..kat loyang pon klw nak cari cocoa powder kot2 tgh nak buat kek tu tak cukup cocoa powder bole la lari sini jap dekat je.

aritu misi g sini nak cari choc rice & balang kuih..tapi choc rice dia xjual dalam peket..dia jual dalam botol kecik tu mahal..RM2.9 botol besar botol serbuk penaik tu..lagi baik bli kt giant sepeket baru RM1.50 so tak dapat apa yang nak bli kita bli botol kuih je la..RM1.50 sebotol kalau baguss RM1.20 memang ada beza harga lah tapi xkisah pon klw bli sikit2 mana tak cukup ok je pegi sini xyah g jauh2 kan. tapi klw tepung kek instant tu mmg macam2 adala...

lokasi : pejabat lama kru, keramat permai belakang asam pedas kat caltex tu




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, March 29, 2016

kasut dari jazz star

 weken lepas adiah dari jazz star dah sampai..memang tak boleh pilih..hadiah dia yang tentukan cuma bole pilih saiz je..seb baik cantik gak hahaha...harga market RM79.90 mahal juga kan...
boleh la rasmi ari jumaat nak g...eh rahsia hahaha...babai

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, March 28, 2016

tempahan 4 balang biskut sarang semut

 last week dapat satu wasap, dari klang katanya..dia cakap nak oder biskut sarang semut..mengidam..kita pon cakap boleh..tp klw bukan musim raya min oder 4 balang baru bole saya buat..ye la tak berbaloi klw buat 1 balang...nanti beli choc rice, tepung kastard, tepung jagung guna sikit je balance kang takut tak elok dah klw simpan lama..

dia cakap ok xkisah nak 4 balang..lepas tu kita buat extra 1 balang khas utk dikmas hahah ampun dikmas dari dia mengandung sampai mikayla dah keluar baru rajin nak buat biskut ni..nape kita rajin?sebab kita dalam misi menabung hahaha..apa saje menda yang bole datangkan income mmg kena rajin la kan...

ingat nak buat dengan mak ari sabtu tu, tp mak plak ada hal so kita buat berdua je ngan mia...kita parut2 bubuh dalam bekas mia tlg tabur choc rice, pandai dia tabur xde la setompok je choc rice tu dia tabur kasi sekeliling cup tu.bole harap dah kakak tlg ibu buat kuih..dia mmg suke klw nak buat2 kek buat biskut ni..mmg nampak ada persamaan ngan ibu hehe...

so kul 1 petang tu dah siap..petang kul 6 janji ngan customer kat tesco ampang..jauh dia datang nak bli kuih...masa bagi kuih tu tanya dia mana tau saya jual biskut ni?dia ckp officemate dia pernah beli dulu & dia cakap sedap..tak lama lepas ktorg gerak dari situ dia wasap cakap sedap kuih hehe..sronok tau klw orang puas ati ngan biskut kita..moga hilang lah mengidam awak tu yea...

bab membakar yang malas sebab dah la musim panas kan...berbahanggg
 kerjasama antara dua beranak hehee
 4 botol utk ibu mengandung
 tq sudi beli yea

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, March 25, 2016

tq safi

dapat lagi 2 keping tiket gsc, aritu menang shokubutsu pon dapat gsc, klw tgv mmg pantas je la kita g nengok sebab tgv paling dokek ngan umah..ni klw gsc konfem kena tunggu weken la baru bole nengok ni...

banyak wayang best2 yang tak sempat nak g tengok lagi..bizi la aih..weken je ada hal manjang...nak kena cari time juga g nengok wayang ni..rasa gatal2 montot dah lama tak dok dalam panggung hahah..last skali aritu nengok dilwale.

by the way time kasih safi sebab tak jemu2 pilih kita sebagai pemenang, walaupon adiah kecik2 gini tapi bermakna utk kita tau sebab dianye free hehe...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, March 23, 2016

menang #‎jazzstarhappysmile‬

contest kat ig, submit gambar senyum paling kreatif. ada 5 pemenang semuanya setiap pemenang akan dapat sepasang kasut jazz.yeay..suke suke..nak tambah koleksi kasut yang makin berkurangan ni...

kemenangan ke-16 utk 2016 

kekeke gatal counting dah lama tak tulis cenggini..ni pon semalam dok track balik mana2 yang dah menang dalam tahun ni, kira2 hadiah yg menang dari januari sampai sekrang dekat  RM7 ribu, nilai barang la..ditotal2 kan syukur alhamdulillah semoga allah murahkan lagi rezeki kami anak beranak.aminn

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, March 22, 2016

chicken black pepper

ni terajin masak weken aritu, kebetulan kt umah mak ramai orang, mak kita plak xde balik kampung... so kita tlg la masak utk adik2 makan..malas nak masak banyak2 lauk so kita masak chicken black peper je campur seme dalam tu buat berkuah sikit, settle

biji bawang besar
3ulas bawang putih
1 ekor ayam (potong kecik pastu goreng dlu)
1btg carrot
1barang brocoli
1 peket shitake mushroom
4 biji kentang (potong mcm buat wedges pastu goreng)
1 bj bawang besar hiris besar
1biji cili merah
2 sudu lada hitam yg dh blend
3 sudu tepung jagung
4 sos tiram
1/2 cwn Kicap manis
Kiub pati ayam

Tumbuk bawang besar+bawang putih pastu tumis,dah naik bau masukkan lada hitam yg dh blend,msk sos tiram,kicap letakkan air +tepung jagung bila kuah dh pekat masukkan ayam yg dh digoreng td,borocoli+carrot+potato+cendawan+bawang besar dhiris,cili api.last ltk gula 1 sudu,garam,kiub pati ayam


kita lagi suke ayam digoreng dulu, ada orang buat ayam tu masukkan terus dalam bawang yang ditumis, kita tak suke klw lembik2 camtu suke dia keras2 tu sebab goreng dulu ayam tu

 buat sekor ayam,licin ok!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, March 21, 2016

prize giving event @ the star

 lepas abes g kidzania next station ke menara the star kat seksyen 16, pj.ada prize giving event valentine's day contest.majlis simple je hanya untuk pemenang ada 9 orang pemenang semuanya.contest ni terbuka kepaa video, song, poem, picture apa sahaja berkaitan dengan love lah...kita submit 4 entry seme nye gambar, yang terpilih menang tu gambar ngan mia dalam air..

sebelum majlis start dia mmg ada paparkan kt screen entry2 pemenang..so bile time gambar ktorg keluar seme cakap waaaaa...hahahha..diorang tanya mcm mana amek gambar dalam air, pakai kamera apa?seme cam kagum2 adoi...kita ckp la bukan pakai kamera canggih pon kamera cikai2 je yg bole masuk air...orang the star cam impress la tgk gambar tu katanya sangat unik...

katanya ada 500 lebih penyertaan, dari seluruh malaysia yang diorang terima wahh tetiba kan rasa bangga kejap dari 500 kita antara 9 terbaik..lepas acara abes ada la makan2 sikit..kemain la si kakak lapar kot main kat kidzania dia bedal sandwich dekat 6 keping hhehehe...nak balik tu staff the star tlg angkat kan hadiah (berat weh) sampai kt lobby



 kita sorang je malay, ikutkan ada lg sorang yg mng no 3 tp dia wakilkan kwn dia.mmg mubihah satu malaysia seme pemenang eheheh

 ni la hadiahnye
1 PIXMA MG7770 (Gold), 1 set of XL inks for MG7770 & 1x GP-601 4R (30pcs) & 1x GP-601 A4 (20pcs). 
total worth RM1364
p/s : sape minat nak bli bole wasap saya 0197942480

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

kidzania buat kali ke-2

 cuti sekolah aritu bawa la kakak pegi kidzania...memang dah janji lepas dari pegi pertama dulu masa umur dia 6 tahun mmg ada cakap nanti kita pegi lagi..sebab aritu dia tak sempat join banyak tempat sebab ramai orang...pulak tu masa dulu pegi dia ada 2 session, klw pagi dari 10-2 petang sangat la terhad nak join seme pekerjaan...dah la bayar mahal...tp sekarang dia buka sampai petang so main la kau sampai lebam..

asalnye nak g kidzania ari sabtu sebab ada dapat tix dewasa free tp budak kena bayar...tapi bile fikir balik klw pegi sabtu sure ramai manusia..sure banyak pekerjaan tak bole try..so tak pe la..kita pon cari la tiket murah kat matta fair, kebetulan ari jumaat last day skolah aritu matta fair start, so lari la kejap masa lunch hour beli tiket kidzania

harga tiket kidzania :

walk in @ kidzania : dewasa RM39 kanak2 RM80
purchase online kt website kidzania : dewasa RM35 kanak2 RM72
beli kat matta fair :dewasa RM35 kanak2 RM65

ktorg pegi mmg pagi2 betul lepas breakfast terus gerak sampai sana kul 9.30. kidzania buka kul 10.masuk je bomba yang diterjah dulu hehe..sape yang dah pernah pegi sure tau camane ramai budak nak jadi bomba...kebetulan sampai tu budak2 tros masuk 1 mia dapat first session dia orang ke8.merasa la kakak jadi bomba..tu la pekerjaan yang dia nak try masa mula2 pegi dulu tapi tak kesempatan sebab ramai orang

lepas jadi bomba, jadi beautician, makeup2 kan orang pastu tukar plak jadi customer kat salon...masa dia keluar salon dia komplen yang partner dia tu (budak dajah 6 gitu) tak reti makeup kan dia hahaha...aku dah agak...sure dia akan komplen bile keluar...mia ni kan mmg pandai juga la makeup2 sebab dari kecik dia suke nau makeup kat cermin ajaib barbie dia tu..mmg ada satu set makeup khas utk dia masa dia kecik2 dulu, klw dia pakai eye shadow elok je xde comot lipstick pon sama...dapat tgk la partner dia tu keras je tangan nak makeup kan mia...tp tang mia makeup kan dia kemain cam pro ahahaha..ye la orang suke makeup2 kan...dah biasa tangan dah lembut nak pegang brush segala.

pastu jadi customer kat pasaraya, lepas tu join jadi petrol station attendance,pastu jadi doktor gigi, buat beger mcd (dulu burger king skang dah jadi mcd),keje kat lifebuoy buat sabun,kejekat vitagen, last skali keje kt ayam brand buat pizza.

kita rush ke prize giving event tu pasal xleh tunggu sampai petang...lepak sana sampai kul 2 je..pasut gerak ke pj sek 16 plak.overall memang dia happy la...tu je la termampu kita bagi buat mengisi masa cuti sekolah dia...lepas keluar mcd siap cakap camni

yallah bestnye arini ibu....ibu memang banyak duit ke arini (hahahha apasal tetiba ckp camtu) kita ckp ye la kakak doa kan la..ibu sentiasa banyak duit..bole bawa kakak jalan2 hehehe


























Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

menang 2 tiket wayang dari safi

 yeayy mmg bajet nak kumpul banyak2 tiket wayang bulan march ni sebab banyak cite free..skang dah ada 4 keping dah adiah contest.bole la marahton tengok wayang pasni

contets dia senang je bli safi men pastu selfie dengan sape2 je lelaki adik ke abang ke suami ke...pestime la selfie ngan adik2 klw tak sebab contest xkuasa aku nak selfie ngan korang hahahhaha..kohaja nye kakak kan

harap cepat la sampai tix wayang nye jgn kang abes cite best2 bulan ni melepas nak tgk wayang free, tq safi!



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, March 18, 2016

menang RM200 shopping vouchers

alhamdulillah murah rezeki lately, menang kecik ke besar ke as along as menang dah epi sangat2 dah rasa....lagi2 klw contest lucky draw gini..jawapan bese la kopi pes je hahaha...kita ni klw contest lucky draw mmg selalu tak bertuah skit..lagi2 lucky draw dinner ke event apa2 ke mmg susah nama naik lucky draw..tp tetap la nak mencuba tak leh putus asa kan...

tq axa affin general insurance malaysia
voucher rm200 sape nak kasi kan?lepas la seluar jeans barang 2 helai kikiki


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, March 17, 2016

menang eh! promosi feb 2016

nama proxy :)
 syukur..

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

cek ke-12 dari nuffnang


 yeayy tq nuffnang...
masuk tabung holiday...start menabung balik sikit2

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...