MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, May 31, 2016

holiday @ teluk batik

bestnye kakak..sonok dia ye holiday sampai teluk batik..ibu pon tak penah sampai lagi dia dah sampai dulu dah...last week kakak ikut towan dia ngan makcik dia ngan kazen2 g bercuti umah kazen dia kat perak..xpela kasi chance dia oliday ngan kazen maze seme hehe...klw harap ibu nak bawa jalan entah bile la..kemain bz skarang ni..buat rendang la sambal hitam la biskut la..nak kemana2 kena hold dlu sebab banyak oder masuk..saba yea kakak insyallah abes raya nanti ibu cari masa kita g oliday sesama....bagi ibu cari duit dulu nanti ada rezeki kita g oliday

ni dapat gambar2 dari kakak dia yang wasap..amboi sonok nampak kakak tu..lupa daratan nampak langsung tak ingat kat ibu dah..heheh...tingin plak nak pegi..insyallah..one day..one day!










Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, May 30, 2016

susu dutch lady 1-6 yr RM20.99


 saje share ok
sila terjah
arini ngan esok je
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, May 26, 2016

tiba2 teringin...

 haih susah..tekak kata kalau dh nak makan kena g carik juga! hehe..alkisah ada la 2mgu lepas dtg sini nak makan pulut mangga..skali sampai2 dah abes...kecewa tak terkata la..last week pegi lagi skali..kali ni g awal sebab takut abes hehehe..

suraya tomyam ni sebelah masjid kampung baru...masa g tu kul 4 lebih tempat duduk full ok!rata2 makan nasi kowmok (kedai ni special sebab masakan siam banyak) lama gak tunggu nak dapat meja..
member oder makanan ala2  mee celup tapi nama dia dalam bahasa thai susah nak sebut..dia guna kuewtiow kita rasa2 sikit not bad..masam, manis rasa kuah dia cam sup juga ada bau2 daun ketumbar skit

kita oder pulut mangga & rojak buah pastu air green tea & teh tarik kaww sedap nak mam....hahaha...adoi pulut mangha dia terbaiklah sekejapan je abes..kita ni tak suke pulut sangat tau..tp sejak try pulut mangga dia tros jatuh cinta. kita berani cakap klw korang datang makan sini sure korang rambang mata! seme rasa nak makan!









Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, May 25, 2016

manjakaki foot reflexology & spa

 masa bli butter kat aeonbig tu terlalu la depan manjakaki ni..saje usha pamplet dia..skali tgk full body massage murah je..RM53 alamak teros tergoda..hahah padahal xde plan nak massage bagai...lepas dah bli2 butter ltk dalam kete pastu masuk balik g massage...

pergh..bezzzzzzzzzzzz gile wa cakap lu...akak urut tu mmg bez kak zana nama dia..masa dia urut tanpa minyak tu dia tekan kt belakang dah punyi prappp prapp pergh lega wei..dah la ari sabtu tu kita dok kat dapor buat sambal hitam pastu dok bersila 3 jam buat biskut plak lenguh badan..skali dapat urut nikmatnye tuhan je yg tau....pergh mmg bez..sangat rekemen kt korang..

last kita urut full body bln 9 tahun lepas masa g krabi..kita nye first impression kedai ni ingatkan mahal...skali dah tgk harga mmg mampu sangat2 la...ok so lepas ni nak manjakan diri mmg g sini je..best!







Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, May 24, 2016

kemenangan minggu ini

dia kan..klw tak menang mmg tak de la menang tp bila dah menang berderet2 plak dah ha...kecik2 pon janji menang kan..janji dapat adiah janji dapat barang free memang la sonok hehe...

ni menang kat website eh!
dapat produk clinelle
tp jgn tertipu dengan nilai adiah 5 ribu tu..tu nilai keseluruhan..ramai yg menang ni
nanti kita nak jual klw dapat adiah ni agk2 sape pakai barang ni nak bli roger kita k


 menang kat fb vits
mommy & 1 selfie contest
dapat barangan vits
 menang k fb carrie junior 
mommy & me look a like photo contest
gambar ni mmg banyak ong..aritu gmbr ni menang mothers day contest putrajaya look a like contest gak, dapat barangan carrie worth RM100





Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

borong buttercup murah!

minggu lepas masa ari jumaat tgh bizi kt opis buat tender tetiba dapat msg dari apps smart shopper..skali buka ada promo buttercup kat eonbig..offer 2 hari je jumaat & sabtu...bagus btol apss smart shopper mmg dia akan selalu update kita klw ada barang2 yg promo..kita install apps tu sebab nak tau promo susu & pampers darwish je...

ingat nak g bli jumaat lepas balik keje..tapi jumaat plak kul 11 malam baru abes keje..so ari sabtu dah siap buat kuih & sambal hitam baru la g beli...amek sekarton tros..malas nak kutip satu2 sebab asalnya nak beli 50 biji...pastu bile tanya staff aeonbig klw sekarton ada bape?60 dia cakap...ahh senang amek sekarton teros...xrugi pon bli banyak2 expired date lambat lg..klw tak abes pon bole je guna utk buat kek..kita mmg selalu sgt guna butter ni...(tp rasa tak sempat kot nak buat kek bagai...ni mest abes buat kuih raya je ni)

masa amek sekotak tu seme pakat nengok je..siap ada makcik tu tanya nak buat apa banyak2 tu hehhe..kita cakap la meniaga kuih raya...

tq smart shopper! klw tak..mana nak tau ada butter murah





Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, May 23, 2016

terima kasih kawan2

 terharu rasa..tak berhenti2 orang oder rendang, sambal hitam & biskut sarang semut..tq kawan2 sebab percaya dengan masakan air tangan saya ni...memandangkan weken lepas ada 3 benda nak masak so kita pass kan rendang dekat mak..jangan risau rasa tetap sama cam kita buat..sikit xlari rasa dia...sebab bila dah masak2 tu mak kita suh kita try dulu.so klw ada kurang mana2 kita akan suh mak tambah...yang pasti kami masak sama mcm kami nak makan, bawang mmg guna banyak..baru la sedap

sambil mak kita merendang dekat dapur yang lain kita plak buat sambal hitam..memandangkan stok belimbing buluh ada 1/2 kilo je..so kita buat mana ada je la..ramai yang oder tapi tak dapat..sebab belimbing tak cukup..insyallah nxt week kita restock sambal hitam..kena beli belimbing buluh siap rebus dulu kt opismate..senang kan beli belimbing siap rebus xyah susah kita nak rebus sampai 3 jam

lepas habis buat sambal hitam buat plak biskut sarang semut 12 botol, ni semua ada tuan mmg tak de balance...fuh..da abes buat tu baru la rasa penatnye....rasa cam kaki xle nk jejak tanah hahaha....tapi xpe kita seronok..mmg suke jual menda2 makan ni..samping tu dapat la duit poket kan..sape xsuke dapat duit oi..seme menda bole jadi duit asal kan RAJIN! alhamdulillah allah kurniakan kita sikit bakat memasak (tapi xde la terer mana..) kita bole la masak menda yg kita suka....ni tiga2 ni sambal hitam, rendang paru ngan biskut sarang semut mmg kegemaran kita..tak sangka dari benda yang kita suka makan ni sekarang jadi bisness kecik2...

 sambal hitam xlama nak buat kejap je
 rendang ni mmg nanges skit la 3 jam ok ulang suara 3 jam blom masuk sejam rebus dulu  paru sebelum potong hehehe
 ni la hasil masakan ari sabtu utk jualan...buat dari pagi kul 3 baru siap semuanya..
so lepas tu g la meronggeng hahahaha.....
 ni kastemer kita paling banyak berblanja hahaha
so sebagai tanda appreciate dia..kita tepek satu keping gambo kenangan...
sian dia da lama tingin nak makan biskut sarang semut dia duduk jauh kt johor so mmg xle la nak pos biskut tu.....
afne kawan masa pcm dulu oder rendang 5, sambal hitam 3 biskut 3 bawa balik johor
tq afne!
 ni komen dari afne pasal sambal hitam, rendang & biskut srang semut hehehe tqqq


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, May 20, 2016

may 20


ada apa dengan 20 may?
emm..saje nak abadikan kat blog
setahun dah berlalu..sekejap je..pejam celik dah setahun
yang pasti tarikh ni aku akan ingat sampai mati..

"memaafkan tidak akan mengubah masa lalu..tapi akan memudahkan masa hadapan"


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

sate sri melaka..dah lama tak makan

serius mmg dah lama tak makan..ari rabu lepas tah cmane on the way balik umah tetiba tingat sate ni...apa lagi tros la lajak sikit ke lembah keramat singgah bli sate.kita start kenal sate ni dari harga dia 70 sen sampai la sekarang harga dah RM1, sate dia puas ati....sedap...besar klw daging tu mmg lembut gile la...

makan 10 cucuk sorang2 pon dah kenyang...beli 15 je nak makan ngan bebudak tp bebudak tak suka...tak abes balance 7 cucuk bawa bekal bfast sok pagi kat opis.mmg susah nak cari sate sedap ni..samuri mmg lama kita tak pegi dah..sate dia keras sebab dia masak awal2 pastu panaskan mgm tak sedap klw buat gitu...klw area keramat tu ada la 2,3 sate femes, mcm ismail sate (kat dengan keramat mall) ngan zatiar sate tak jauh dr umah kita tp mmg sate sri melaka ni champion la xle celen yg lain2..

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, May 19, 2016

jom makan free

 nah sape nak makan free
sila add wechat rest mohd chan
mana tau korang dapat makan free..
hadiah setiap hari plak tu
sape ada opismate ramai2 suh diorg join pastu jumaat set g makan sama2 memasing ada 1 lauk pree..hehe
jimat bole rasa2 sorang sikit lauk memasing..
ni menang ari ke-23 tak g redeem lagi..
tengah menunggu bebudak opis lain menang
nak g makan sebelum puasa


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, May 18, 2016

bagi hadiah mcm tak ikhlas...

emm..geram gak kadang tau...bila organizer bagi satu2 vocher yang tarikh nye dekat nak expired...nampak mcm tak ikhlas nak bagi! bukan la kita ni tak reti bersyukur..alhamdulillah..syukur rezeki kan..tapi klw nak bg adiah tu biar la proper skit...apa taknya..voucher kita dapat ni lagi 2minggu nak expired...

kita memang tak la pakai pandora ni...so jual je la jawabnya..memandangkan expired date dah dekat..mmg value dia jatuh la wei...buka harga RM400..ada org nak bli dia nego RM350..xpelah..nak expired dah kan..kita kasi je la harga dia minta..apa2 pun syukur rezeki..masuk tabung holiday!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, May 17, 2016

cepat betul sampai hadiahnya

 menang ari isnin, adiah sampai ari khamis, sangat efisen!, tapi memula tu cam ada sikit isu la..dia kata hadiah kasut bernilai RM100..lepas tu organizer pm suruh pilih size kasut warna purple tu dia ckp harga RM59.90 kita pon tanya diorang..sepasang je ke?kata hadiah kasut nilai RM100..

maybe dia tak aware ke apa..xlama pastu dia reply nak bg lagi sepasang sport shoes nilai RM69.90..ha...baru betul kan?lebih plak nilai dia RM100 hehehe...suara hak anda! jangan biar diorang perkotak katikkan kita..hak kita tu..

 molek sgt la dpt sport shoes, caya tak?kita xde sport shoes..dah lama nak cari tapi tak beli2
ada la maksud tersirat ni..nak suh aku eksais la tu hahaha

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, May 16, 2016

keje ari minggu

 memandangkan minggu lepas xde kemana2 tak de apa2 aktiviti..makanya keje kita di dapur la..apa lagi...kebetulan plak ada orang oder sambal hitam, biskut sarang semut & rendang paru..so dari duduk saje2..baik kita buat sesuatu yg bole mentadangkan paedah hehehe...

sambal hitam 2 bekas je mmg tak buat banyak sebabnya sambal ni kita buat stok untuk makan sendiri..skali ada kawan nak oder..so kita just tambah sikit je dari sambal yg sedia ada frozen dalam peti ais tu
 ni nak promote sikit, memandangkan susah nak dapat belimbing buluh apatah lagi yg dah siap di rebus..kita nak promote kat korang sape2 minat nak beli belimbing buluh yg dh siap di rebus bole roger kita...kawan kita jual sekilo RM25 belimbing ni bole tahan bertahun tau simpan dlm peti ais
 rendang paru..ada customer oder 2kg, lepas tu ada balance lag 4 bekas.sape nak?cepat roger kita
 biskut sarang semut 5 bekas, ada orang oder


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, May 12, 2016

menang pallas shoes worth RM100

 alhamdulillah...rezeki mothers day lagi...join pon last minit ni..ari last 6 jam sebelum tutup baru hegeh2 join...lepas tu kul 5 petang tros diorang announce winner, efisen sungguh organizer camni..ni kali kedua menang kt fb pallas malaysia, aritu menang kasut sepasang, tu pon baru pakai sekali, rasa mcm baru lagi menang aritu kt pallas malaysia, rezeki kan..syukur

ni kali ni menang kasut pallas bernilai RM100, dah tau dah nanti dia akan email kasut suh kita pilih yang mana berkenan..jadi la kan..tambah lagi koleksi kasut kita..skang ni mmg mcm terjebak skit ngan kasut sneakers la..cam geram plak nengok..pakai sneakers feling cam budak muda..hahaha

anyway tq pallas malaysia!

 gambar bertuah itu
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, May 11, 2016

menang voucher secret recipe RM50

 rezeki dengan safi lagi..sampai ada orang komen nana & safi berpisah tiada..hahaha....contest senang je ni selfie ngan jantan hahaha..kita ajak ler adik kt umah tu selpie xpepenah aku amek gamba ngan korang semata join contest ni je hahaha...

ajak adik ipar & kakak join skali..diorang pon menang..pendek kata sape je yg masuk mmg menang la.sebab adiah ada 150 keping voucher RM50 secret recipe..alhamdulillah..lepas la buat bli kek sebijik tambah la lagi RM30++ kek secret recipe seketol dah RM80++ skang kan...tunggu nanti bebila bole g redeem

mekaseh safi!


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, May 10, 2016

celebrate mother's day @ shangrila putrajaya

kita pesen tak celebrate la mothers day...tp ni kita diraikan oleh shangrilla..orang dah taja lunch kan..rezeki jangan ditolak hehehe...merasa lagi tahun ni lunch kt 5 start hotel sempena mothers day..

aritu kita ada merasa dinner kat shangrilla kl teman kawan menang kan, kali ni lunch shangrila putrajaya..klw nak compare variety tu beza la skit tp apa pon makanan terbaik..esp lamb chop my fevret!! lobster pon ada tapi xteringin nk makan pon..kita bedal apa kita suke je..nasi?xamek langsung diet konon kahhh....


kemain merah plak liptik kita cam warna watermelon itu
hekhek skali skala je melaram gini kita xsuke makeup!
hatiku digigit hahaha
 
 kemain kan makeup bagai haha..ye la org nak meraikan kita..kena la bersiap skit
makeup by kakak tudung di style kan oleh adik sonok aku tadah muke org siapkan hahaa
 my fav
 kita xamek gmbr makanan2 malu hahaha sebab line xclear


 selfie seketol dlm toilet
ampunkan eye bag tu, malam sebelum dinner xleh tido ganjarannya dapat la eyebag yg comei tu
bole plak aritu ada budak pakai baju sama..hahaha adoi malu nye nak lari tak bole buat tak reti je la
 sebelum balik kasi pose sektol utk post kt fb check in kt shangrilla sebab ada contest aritu sape checkin shangrila kt fb or insta ada peluang menang complimentary stay
 dan pos seketol lagi utk contest ootd ioi city mall hehehe
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...