MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, June 30, 2016

jual jual


melvita product worth RM300  
Melvita argan oil 50ml
L'argan bio body butter 100ml
Melvita argan + 4ml
nak jual RM100
 
 24k bio-gold, gold water market price 
RM105.90 nak nak letgo RM70
. 
 Clinelle product worth rm202
Nak letgo rm100
-uv defense sfp 50 pa++
-whittening toner
-whittening cleanser
-whittening serum


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

hadiah ipad & star wars bb8 dah dapat

 alhamdulillah..alang2 cuti ari isnin tu pegi amek hadiah sekali..
yang ni menang kt fb total ala kena amek gambar taxi total tu..kita menang atas nama proxy..
nama sendiri tarak ong hehe..
minggu ke 2 menang  star wars bb8
minggu ke 5 menang ipad mini 4
sorry..klw ada yg tanya tk jual ke ipad?kita blom sempat war2kan nak jual..bos dah cop nak beli..hehehe...so senin tu lepas amek je ipad singgah giant kt opis alang2 tros naik opis g bagi kt bos..
yang star wars bb8 tu plak mmg nak jual..market price RM1k nak letgo RM800 sape nk bagi tau k
syukur...duit2 hasil jualan ni la kita nk bawa budak2 jalan2 nanti..moga ada rezeki lebih bole bawa family plak holiday
dah selamat bertukar tanga hehe..bos beli

SAPE NAK BLI MAI WASAP 0197942480


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, June 29, 2016

Shopping alone heaven tau!

 yes...klw tanya suke sopping sorang atau berteman?jawapan kita SORANG..hehe..lagi bebas..lagi aman..suka hati la nak duduk bape lama dalam kedai..suka ati la nak g mana2 kedai..suka ati la nak try bape puluh pasang baju pon xde orang sakit ati nak tunggu hahaha..

ni cite senin aritu..apply cuti sebab nak shopping raya..mmg tiap taun gitu..last year pon apply cuti nak soping kat sogo..blom buka pintu sogo tu kita dah tercongok tunggu..yang sonoknya shopping time weekdays orang tak ramai..so xde la nak q lama2..xde la berebut2 nk pilih baju yg kita nak..

tahun ni jauh skit shopping raya nya..kt setia city mall sana..nape sana?salah satu sebab nak guna shopping voucher RM200 hadiah setia city mall..voucher hanya bole guna time weekday je..sesambil..trip shopping kali ni bli baju kakak mia sikit2..baju adik aritu dah beli sebelum raya sikit2..kira shopping kali ni just nak tambah2 je baju raya diorang..

baju2 kakak bli kat brand outlet ada promo murah2 je..lepas tu g redeem voucher RM200 rembat 4 helai skirt utk g keje abes tu turun plak kat padini bli baju 2 helai..


 ada yg tegur dah kurus...
ala bulan puasa kan..kurus la cer tgk pas raya nnt jadi apa hahaha..
kita makan time berbuka je..sahur tak makan..berbuka plak sepanjang ramadhan ni rasanya 6x baru makan nasi..lain2 seme menu bukan nasi

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, June 28, 2016

2 pasang RM60

 mmg tiap taun tak penah miss lagi terjah bonita warehouse sale ni..ekceli bukan jenama bonita je ada tiamo, elianto ni seme under satu grup bawah aivoria group..mmg berbaloi2...tapi biasa la warehouse gini sape cepat dia dapat..pegi lambat2 tinggal la yg xlawa heheh..

kita terjah ari ahad lepas..orang tak ramai pon xde rebut2 nak pilih brang..xde nak bli apa pon mmg nak cari blusher je dah abes..skali dah sampai nampak plak kasut lawa kemain 2 pasang RM60 tros rembat apa lagi...pastu bli skirt 2 helai

dah keluar aviori, lintas jalan ada warehouse sale kt gudang nicole plak..rembat 3 helai baju darwish saje buat tambah2 baju raya dia..klw nicole ni..seluar keje mmg lawa2 tp size s & m je ada..RM15 je selai..geram nye lahai xde saiz kita

sape nak terjah sila..sementara masih ada masa

Date: 24th June - 3rd July 2016
Time: 10am - 7pm
Venue: 28 Jalan 6/91 ,Taman Shamelin Perkasa ,Batu 3 ½, Cheras, 56100 Kuala Lumpur.
Click here for location map http://www.aivoria.com/website/support.php


tinggi kan?tp xpe sebab wedges shoes xsakit kaki..mak xdaya pakai high heels dah skang
 cantik & selesa sangat..
semalam g setia city mall tgk kasut hitam tu tau bape harga dia??RM129.90 kita bli satu RM30 je ok bai...hahahah
sape nak terjah sila..sementara masih ada masa

Date: 24th June - 3rd July 2016
Time: 10am - 7pm
Venue: 28 Jalan 6/91 ,Taman Shamelin Perkasa ,Batu 3 ½, Cheras, 56100 Kuala Lumpur.
Click here for location map http://www.aivoria.com/website/support.php



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

rezeki ramadhan

 alhamdulillah dengan rezeki allah yang tak putus2...sebenarnya skang ni kita agk slow join contest..byk yg terlepas sebab bz siapkan tempahan kuih raya..so bile kita lama tak join contest mood tu agak merundum..kena cari mood balik lepas raya ni pulun..

ni kemenangan minggu lepas & latest semalam...

menang kt fb hemaviton, kali ke-2 mng kt fb ni
dapat tiket wayang gsc
 ni menang kt fb kb mall contest look a like
alhamdulillah gambar ni rasanya dah 3 kali menang grand prize contest look a like..memang jadi modal la lepas ni klw ada contest look a like mmg taruk gambar ni hehee
hadiah dia dpt makan kt manhattan fish market (branch kota bharu) nampak gaya sedekah kt sepupu la...nak tgu balik kb lambat lg taun depan pastu satu lg hadiah perfume ralph lauren

yang latest semalam menang 4 keping preview pass cite tarzan
yess mmg nak sgt tgk cite ni..ni antara cite dalam list kita dapat plak tiket free jimat la

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, June 24, 2016

model pixy :)

aritu kan kita ada anta testimoni kat fb pixy..mmg kita pengguna setia pixy pon..pakai makeup murah je diknon..hehehe..lepas tu kisah testimoni dah keluar kt fb pixy..

mari la baca komen ikhlas dari hakak hehee
 kemain diorang edit gambar aii..kasi floles..kasi merah pipi hahaha..gambo kita anto idok la floles gitu
 ni pixy beauty box worth RM200 yg kita dapat
so korang klw nak sample free bedak pixy bole g kat fb : pixy malaysia
 untuk pengguna setia pixy plak korang berpeluang juga menang pixy beauty box worth RM200
Klik sini untuk sertai http://bit.ly/PixyPilihanku



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, June 23, 2016

sekali je sahur makan nasi

kita memang sahur xmakan nasi...bangun minum air je mia plak menu hari2 dia koko krunch ngan susu je utk sahur..dia xnak makan nasi2 pagi2 ni...

last week mak ada masa cendawan sisir goreng telor..kita pon tapau la skit buat lauk utk berbuka..terlior wei..xleh nengok cendawan sisir ni..dari xsuke makan nasi sahur teros jadi lalu nak makan..dah tu makan ngan lauk tu je semata..licin nasi ehehe..

dah mahal dah skang ni..beli masa g cokit last week sepinggan RM5 so beli la 2 pinggan nak nampak banyak ltk telor banyak2, bawang & cili banyak br nampak banyak

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, June 21, 2016

rezeki 12 ramadhan

jumaat lepas adik balik keje pastu bawa nasi arab..dia ckp dapat free kat lrt jelatek..ada lori syukur on wheels bagi makanan utk berbuka..kita nengok nasi arab dia cam sedap je..tros ajak adik merempit g lrt hahaa..ala xjauh pon lrt dr umah klw naik moto 3 minit je...sekentot je dah sampai...xde orang plak masa tu..datang2 dia suh amek gmbr lori tu ikut la nk selfie ke apa..janji ltk kat insta & hashtag..

dah tadah muke kat lori dia pon gai satu beg ada air, makanan & paper..sampai umah nengok2 nasi hujan panas..ala melepas nasi arab haha...pape pon rezeki kan..

pipi pau bulan2 puasa xsurut2 haihh


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

menu 14 ramadhan

mak kita cakap acu nak makan spegeti..ok la..kita pon buat la menu spegeti utk berbuka..lgpon mak kita tu dah kering idea nak masak la tu..diorang kt umah tu prefer menda2 gini dari nasi..so kekeringan idea nak masak apa dah..

ktorg adik badik jenis xkisah je buka tak makan nasi..kita pon xkisah je tp klw seminggu tu kena ada juga la skali nasi kan..bosan juga makan ringkas2 gini sesekali nak makan berlauk2...mak kita plak buat sira labu..ni kali kedua mak buat sira..kali pertama ritu kita xbuka kt umah so xsempat makan...sira labu ni mmg kegemaran seme la..mmg seme suka..lagi sedap ltk dlm peti ais makan sejuk2...

senang kan masak simple2 gini..elak makan nasi kan baguih..bole kurus..
tapi masalahnye xkuruih2 pon hahaha
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, June 20, 2016

collect hadiah best!

sabtu lepas g amek hadiah menang colgate holiday 3d 2n dekat a famosa resort melaka total worth RM3000.00, dapat stay dekat banglo yang ada swimming pool tu utk 5 orang wehuuu best kan adiah dia?ramai la kawan2 contest yang menang..contest senang hantar gambar senyuman je..hadiah gempak2..tahniah juga untuk kengkawan lain yg menang...

tq so much colgate!

 abaikan muke mak tak cukup tidoq malam jumaat tu g merambu jalan tar kul 2 baru balik
details package bawa badan je makan seme di tanggung dr pagi sampai malam..
entrance ticket segala seme di sponsert
 jumpa le geng2 otai contest ni collect adiah memasing
 contoh villa tu nanti

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

menu istimewa di hari jadi

sorry...bukan kita masak ok hehe

kita dah bilang...kita memang tak masak bulan puasa..sebab bz buat tempahan biskut raya..ni seme mak yang masak...dia mcm tau2 je aritu beday kita (mak kita mmg tak ingt bday anak2 dia ) balik keje tgk ma buat nasi tomato ewah..special nih..padahalll mak ko bukan masak sebab beday ko hahaha....

mmg klw bulan puasa ni weken je la klw bole kita nak masak pon...tolong2 buat desert tu la keje kita...darwish makan tambah 3x ok! 3x..mana la tak gomok adik woi...



 rendang daging frozen


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, June 17, 2016

rezeki

tq kepada yang memberi..
ada task skit aritu so sebagai token dapat la ni..
bole la guna nanti banyak plak tiket wayang tak guna lagi ni arap sempat guna before expired
.
ni dapat dari fb pixy malaysia
ekceli aritu pixy ada minta komen sape2 guna produk pixy just komen dah berapa lama guna produk dia..kita pon komen je la..xlama diorang pm suruh komen tips utk kelihatan cantik dengan produk pixy...kita pon bg la cadangan gitu gini..tau2 dapat hadiah ni dari diorang...best gile..kita mmg pengguna setia pixy dah berzaman2 guna bedak pixy ni..skang ada bb cream plak baru tau
 ni paling cantik ingatkan loket ke apa
 skali thum drive da...
 ni hadiah dari cheekabo warmiesbabes suit
baju ni mcm akan elakkan dari sejuk la klw mandi kt swimming pool kain dia tebal..semalam mamat tu gatal nak pakai pastu menggelupur suh buka..panas dia kata hahaha...mahal kemain RM159.90 seb baik dapat free klw nak beli?memang takkkk lah



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

pencuci mulut kegemaran ramai

 kita ni klw ari keje memang xde masa la nak ke dapor buat dessert bagai..ater balik keje tuko baju tros siapkan tempahan biskut sarang semut.so klw ari minggu je la banyak masa ada nak buat dessert bagai kan..

minggu lepas adik2 minta nak makan puding roti..ok la ahkak incharge..hehehe mak kita klw menda2 gini dia xpandai..klw kuih muih dia pandai la..kita pon amek bahan2 campak je dalam blender tuang dalam loyang yang dah siap2 roti di potong2

kita penah up resepi tp xpelah ari ni mood ada rajin skit nk tulis resepi

10 keping roti gardenia (nak lg sedap guna butterscoth)
suku butter
4 sudu gula
stengah kotak full cream milk (dutch lady)
1 sudu esen vanila
4 biji telur
kismis
choc rice (ikut suke la korang nak taruk choc cip ke nutella ke ikut memasing)

masukkan semua bahan2 di atas dalam blender lepas tu lepas tu tuang kan dalam loyang yang kita dah susun2 kan roti di tabur kismis & choc rice tadi. bakar dalam 40 minit suhu tu kita pakai oven gas umah mak xde plak suhu haha..agak2 je la..

lepas tu kita bua dia nye sos kastard

1 tin susu cair
1/2 cawan air
4,5 sudu gula ( kita agak2 je)
2 sudu tepung kastard

campurkan je bahan2 ni kacau dalam kuali/periuk guna api perlahan sampai dia likat pastu tutup

memula buat seloyang petak tu..pastu adik lelaki tu nengok dia cakap eh ni mana cukup..hahah dasar perut piranha seme..so kita buat la lagi seketul masa tu dah kul 6 tp sebab campak2 je dalam blender kan kejap je siapnye...sekejapan je abes..mmg peberet sgt menda ni klw kat umah mak kita tu

 ni dh potong molek2 ltk dalam bekas lawa eh mak kita tu nak rasmikan mangkuk kaca dia tu hehee
 tergoda x?hehe..ni bodo2 je tau..bahan mana ada je..kita suke lg klw ada choc cip tp dah xde choc rice pon jadi la

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, June 16, 2016

berbuka bersama insan istimewa


 ni cite 5 ramadhan..mmg tak de plan beria2 rasanya 2 ari sebelum berbuka ni br ktorg plan..tu  pon memula ajak weken seme tak senang..so kita proceed je jumaat...memasing bawa makanan bukan dimasak ye seme beli hahaa..dah tu bile mana nak masak..kita seme balik keje 4.30 ngan pasya & nana keding nak mengadap jem lagi, diah xpe dia mmg half day ari jumaat kita pon xpe opis dekat ngan umah mmg xjem..

balik keje ajak diah g pasar keramat (ni la satu2nya pasar ramadhan yang bole dipercayai) hehe.sebab apa kita kata gitu?pasar keramat mmg tempat orang meniaga..so seme peniaga dia bukan bulan ramadhan je baru nampak muka meniaga..so klw dh mmg dia biasa meniaga makanan tu mmg konfem la sedap kan..bukan cam bazar2 yang bersepah kt luar sana..takut nak beli tempat2 tak penah beli sebab takut tak sedap

diah bli ayam golek kat area umah dia..RM18 sekor, kita tapau ikan bako mat teh (pebret gefren seme ni) bli ikan kembung & ikan cencaru RM13 dua ekor tu, bli roti john daging & ayam cheese satu RM7.50 gile panjangggggggggg q roti john titiwangsa..ala roti john peberet kita tu sebab ktorg sampai pasara ramadhan kul 5 idok la panjangg sgt dalam 15 mnt gak la q..

pastu kita tapau rebung masak lepak cili api selambak RM3 je...(mmg bli kt kedai peberet kita kt pasar tu dah tau mmg sedap kt dia) pastu bli sup tulang utk budak2 sebungkus RM7 (kureng skit sup dia tawar) pastu bli laksam pasya diet konon2 xmo makan nasi...sampai umah naha dia tambah lagi menu tambahan sate ngan tepung pelita.

abes berbuka maka kita seme menjemah..maklum ler..bukan senang kan nak bkumpul ramai2 gini..sesambil mak2 menjemah anak2 menyepah..hahah dah mcm di landa ribut taufan...haihh sonok tau skali skala seme berkumpul gini, kecoh, havoc, meriah..mana si anak2 bergado la esp si darwish ngan amie mmg pantang jumpe hahaha...ada je menda nak bergado

semoga allah pelihara hubungan persahabatan kami selamanya...kawan memang bole cari..senang je cari..tapi nak cari kawan sejati mcm ni....tak kan jumpe wei..tak kan....love uolsss!!

ni nama dia kerabu sarae (makanan kelantan) atau kerabu rumpai laut
mmg rare tau ni..tetiba tgk ada jual kt psar keramat..
kita biasa makan mak kita buat je
beli mmg xpenah takut tak sedap
 roti john titiwangsa..klw nak cepat bole call no kt bawah tu sebelum kul 12 tengahari utk oder

 this is my fav! roti john daging cheese

 terbaik rebung dia! berlumba2 aku ngan kbob abeskan hahaa











Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...