MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, July 29, 2016

rezeki syawal lagi

alhamdulillah rezeki contest masih ada..meh kita update skit menang dari fb & instagram

yang ni dari fb bangsar south contest riang ria raya..kita mmg gambar raya yang riang ria ehehe
pastu kena ada caption xlebih 30 patah perkataan 
"My Raya is riang ria because..."
aku tibai bahasa malaysia hahaha....tak sangka plak menang sebab malas perah otak caption in english kan recyle je caption2 contest sebelum ni
hadiah dia RM200 nexus gift vouchers

yang ni menang kt ig nusentral ootd contest
gambar keramat bak kata kawan2 hehehe...adiah xtau apa


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, July 28, 2016

redang trip : bbq dinner

ok 2nd day...dinner best skit ada bbq...konsep dia awak pilih sendiri, bakar sendiri...antara yg dia sediakan ada ikan kerisi, ayam & sotong..selain tu ada juga main menu cam nasi goreng, mehun, coslow pastu ada air asam utk cicah seafood yg kita bakar..

heaven sgt rasa..xkisah amek la banyak mana sotong tu..makan la tak de sape halang....tp sebab kita tak lapa mana pon..sebabnya duduk redang ni kan tak sempat lapar tiba2 dh makan balik...makan 4x sehari tau...yang ni sebelum dinner kita tibai 10 ketol cucur dia sebab sedap haha..so malam tu kita ratah lauk je xmakan nasi.


muka lepas snokerling ari pertama menten lg xitam haha..
 semput akak nak amek gambau lompat...dah gemok dek..berat hahahah

mai pilih mai pilih
 dia ada sedia 2 tmpt bakar so kena q la..tp msk xlama pon kejap je

.
ni kita amek ikan sekor ayam 3 ketol sotong banyak2 ketol gak la hehee 
 lepas dinner kita jenjalan tepi pantai depan redang bay resort ada lampu bentuk love apa lagi...amek gmbr la

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

redang trip : snokerling depan chalet

ok satu kita nak cakap redang ni best gile sebab apa?port snokerling paling best xyah jauh2 depan chalet je korang bole snokerling pastu dpt tgk ikan warna warni2 beso2 plak tu.so klw sape mabuk2 laut xleh naik bot g tengah laut..xyah risau dok depan chalet je korang bole snokerling..

kita tak g dalam2 pon paras2 pinggang je...tu pon ikan dah selambak datang..siap bawa bekal kopok lekor beli ari rabu tak abes haha..so bagi ikan makan..pastu ada la cilok roti chalet punya 2 keping amek time bekpes..bukan nk makan tp kasi ikan makan hahaah...

adoi..geli plak ikan beso2 datang keliling..kita siap suap kopok lekor kt ikan..dia dtg makan kt tangan kita...siap pakej kena gigit skali haha rakus nye ikan ngan tangan kita dia gigit nye...kita takut juga sebab ikan dia beso2 yg dtg..agk2 dia dtg dekat2 depan muka kita berenang lari jauh2 haha....

puassssssssssss hati sebab dapat selfie ngan ikan2...aritu g krabi pon xde dpt amek gmbr ngan ikan tapi kali ni selambak2 pic kita selfie ngan ikan..yallah..xtau nak ckp mmg priceless moment la suap ikan makan gitu...serius ni trip paling best la rasa..krabi pon xbest cam gini tau...stakat snokerling tp ikan jauh nun disana..yang ni ikan depan2 muka je...

















 ada org tanya asal snokerling pakai slipar?haha nak tau sebab apa?batu karang tu tajam wei..sakit dari darat tu kena berjalan abes la pijak2 batu karang..so klw nak snokerling depan2 resort pakai la kasut croc tu selamat kaki korang








 nah blanje skit video snokerling
.

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, July 27, 2016

redang trip : open sea snokerling, pulau kerengga

ok, lepas balik dari marine park..kita terus isi perut..lunch dah tersedia..apa lagi serang la...huii lunch meriah beb...ada 9 menu + 1 tomyam gile meriah..serius bab makan diorang mmg terbaik lah..berbaloi2 bayar sorang RM313 makan mmg mewah mcm2 jenis lauk terhidang..air plak ada 2 jenis air oren & sirap

lepas makan tu kita rest dulu kat hammock..mabuk tak hilang lagi..still pening lagi....mujor la sempat hilang pening then baru kita gerak ke pulau kerengga utk snokerling kat open sea.dari resort ke pulau kerengga xjauh mana dalam 15 minit, tapi snokerling ni best sebab xcampur pelancong lain..mmg dia bawa sape yg stay kt redang lagoon je snokerling situ..so xde la ramai sgt orang kan...

bot labuh sauh je kita tros terjun..hahah..xle dok lelama atas bot yg berhenti nanti lagi teruk kita muntah...ok kt sini mmg dalam..ada la 7,9 kaki gitu...coral dia cantik nye..guide kita ajak g tengah2 skit kt kawasan lagi dalam..penat weh berenang..dia ajak kita ikut je la..lagi dalam lagi lawa coral dia..siap dia amek starfish bagi tunjuk kat kita beso gile berat starfish dia..pastu dia tangkap nemo suh kita bergambo ngan nemo hehe..comei jek nemo tu

xlama dalam 40 minit gitu skali lagi..perut bergelombang cepat2 naik atas bot pastu tadah pastik muntah...hahaha abes la keluar lunch kita yang 9 lauk tadi..rugi..rugi..hahha..adei nk buat camano akak mmg gitu..dah muntah tu tros malas turun dah lumur2 minyak angin lepak atas bot..xleh dok dalam nnt lg pening



 sempat senyum lagi kan..padahal pening tu
 ni kwn baru kenal..alia nama dia sama2 tlg snapkan pic dlm air
 tuorist guide ktorg kohaja dia ejek aku muntah skali aku muntah ko dok seblah terpecik muntah padna muka hahaha...












 wan tlg amekkan starfish (wan ni budak guide ktorg)



 nemo!
 berat gile weh starfish gambar mata tutup plak
 ni rupa orang mabuk haha..candid ni masa ni kamera kt budak2 guide dia snap

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...