MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, August 23, 2016

berita harian 11.8.2016


 eh eh sape dalam paper berita harian tu?hehehe


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, August 19, 2016

bz tak bertepi

 masyallah................
bz wei
tak cukup napas
keje banyak
kejar dateline
penat!!! arghhhh
 tak sabar nak cuti nak releks xdaya dah otak dah tepu!


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, August 17, 2016

buah hati baru :)

 sayang....dah lama saya suka kan awak....
nak cakap saya malu....
saya janji...
akan jaga awak baik2...
awak pon kena janji dengan saya
berikan yang terbaik
ok...sayang...



*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
*
korang ingat apa?hahahah boypren?no..no..no..bukan buah hati tu ok..
ni la buah hati baru kita..aiseh...lama sangat mengidam ni..
genap setahun guna sjcam dah berjasa dengan mcm2 gambar underwater yg menang contest
kali ni kita updgrade skit la..
masih dalam proses pembelajaran..sebab baru 3 hari dapat tak study habis lagi manual dia..
 lama betul kita tunggu hadiah ni...konon2 join contest yang hadiah gopro tapi tak menang2..
nak tunggu boyfriend kasi pon xde boyfriend..camane?hahahahaha....
so kita beli la hadiah kan utk diri sendiri...tp sebenarnya tak keluar duit sesen pon beli gopro ni sebab jual ipad mini 4 aritu so duit jualan ipad buat bli gopro..klw keluar duit segedebuk tak beli la kita kot..
sebab benda ni mcm sinonim dan sesuai dengan kita yang jenis suka aktiviti2 air ni so tak de rugi membelinya...

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, August 16, 2016

hadiah

alhamdulillah..rezeki kecik2 hasil kemenangan contest..

aritu menang gambar raya kt fb nexus bansgar south dapat voucher RM200, pastu ahad tu kita pegi la konon2 nak redeem voucher skali sampai2 baru tau nexus tu tempat makan je..xde kedai2 lain hehe...so balik la kita dengan hampa xle redeem voucher..tak pe lain kali bole terjah redeem voucher hanya utk makan..kedai makan best2 plak tu ada starbucks, paparich, pastu mcm2 cafe menarik2 seme..jenuh la nak makan sampai RM200 ni nak kena bawa rombongan cik kiah ke apa ni hehehe..


ni plak menang ootd nu sentral dapat goodies bag ada mcm2 voucher dalam tu
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, August 12, 2016

nasi berlauk kak la padang balang

rindu.........lama gile tak makan sini...oleh sebab aritu kita single budak2 g umah nenek..so apa lagi..merayap la wei hahaha..ni la masa ibu utk bersendiri merambu ke sana ke mari kekeke....

msg la kawan opis tu kot dia nak ikut skali kan..pasai dia suke makan nasi berlauk kat sini..pastu tgu dia tak reply2 kita pon apa lagi pegi je la sensorang..ahh xde hal ok nak makan sensorang lagi plak dah lama tingin ngidam nasi berlauk kak la yang sedap nak mati ni hehehe....

kita pernah buat direction kedai ni kat entry lama..sorry xde alamat lengkap tp agak2 klw korang nak pegi tak tau direction mai wasap saya nanti saya share location sebab ada lock location kedai ni ramai sangat kawan2 tanya direction ke sini..

serius cakap ini lah kedai nasi berlauk,gulai itik serati, nasi kerabu, nasi dagang & lain2 makanan kelantan yang paling sedap kat KL orang lain saya tak tau tp klw saya yes saya kata sini paling sedap.

kemain napsu makan tu..
nasi berlauk ayam kampung ngan daging goreng kenyang sampai malam haha..serius ari ahad tu mmg tak lunch..sebab amek heavy breakfast ni kul 7.30 baru la kita lunch+dinner skali


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

boat noodle

ahad lepas kawan ajak makan boat noodle, ok kita pon nak try sangkaya kat boat noodle sebab ramai kata sedap kan..aritu masa first time try makan xoder plak sangkaya tu...second time makan kat time square sangkaya out of stock..ingatkan nak makan la kt time square juga konon2 bole shopping baju..seb baik call dulu boat noodle BTS tu skali dia ckp mmg xde stok..seb baik..so pegi la cari boat noodle lain..cari paling dekat ngan umah kat m3 mall taman melati

satu je tak suke makan sini meja kecik! hahah..xpuas rasa nak makan..dah la oder mcm2 sempit2 la mangkuk atas meja.oleh sebab dh pandai makan boat noodle kan..so noodle dia kita amek yang egg noodle tu 2 mangkuk (mee warna kuning) pastu amek meatball & sangkaya tak lupa teh ais dia yg sedap gile tu nama cha yen klw tak salah haa ko..amek kemain banyak makan kan?sedapppppp semua sedappppppp kita suke




.
serius sedap sangkaya ni roti steam dia lembut pastu kaya tu ada susu cair ahhh mleleh plak air lior


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, August 11, 2016

adiah bday

ni 2minggu lepas ain tokei cadar msg kata nak anta barang katanya..

kita tanya dia barang apa?sebab setau kita xde plak oder cadar ngan dia...dia ckp ada orang kasi adiah..alamak nebes dah time tu peminat mana plak yg kasi aku adiah ni hahahah...melalui ain plak tu..mula la otak tu fikir sape kasi ni sape kasi ni..

bile tanya ain sape kasi dia ckp nana mama adam..laa...ko rupanya haha aku igt peminat mana kasi adiah hahaha....adoi naha..naha (nama manja naha bukan typo k hahaha) beday aku lama lepas dah..dia kasi adiah beday plak....tambah lagi satu koleksi cadar patch work..cam biasa dia kan tau aku nye kesukaan warna ada pepel2 skit di situ hehehe

mekaseh naha...aku harap malam tu aku tido mimpi kau..tapi orang lain plak aku mimpi...hahaha takpela please try again later..kot lenkali aku tido mimpi kau plak.muahhh sikit!



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

movie time!

ok weken aritu mmg keje tgk wayang je..sebab dah sebulan tak tgk wayang kan..kaki menggeletis2 je nak g wayang hahaha...lagipun nak menghabiskan tiket2 wayang yang dapat sebelum expired kan..moh ler kita mengabeskan voucher2 movie yang ada

ari jumaat tgk cite the shallows
cite pasal sorang pompuan ni pegi meluncur dekat satu pantai rahsia la kononya..pantai yang orang tak tau..so masa dia sampai ada 3 orang je yang tengah meluncur..sebab tu kan tempat rahsia..so xde orang..abes je mamat dua orang tu meluncur maka tinggal la dia sensorang je...

masa syok2 meluncur sekali ada jaws serang dia...kaki kena gigit dengan jaws nasib la ada satu batu kt tengah laut tu tempat dia berlindung selama air surut..so dari situ bermula la kisah mcm mana dia survive dari jerung yang dah kepung dia.so far cite dia bes juga cuma slow sikit.



.
ari sabtu tengok cite skiptrace, kita ni klw cite jackie chan so far mmg tak pernah miss,kelakar..sangat kelakar..hehehe..tu je la nak cakap nak tau cite ni pegi la tgk sendiri ok, sangat rekemen cite ni


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, August 10, 2016

potluck raya

ni cite minggu lepas ngam2 syawal yang terkahir..buat potluck mengejut ehehe..mana taknya ari isnin baru diskas memasing nak buat potluck..ktorg ni bukan nye apa susah nak plan proper sebab mesti tak jadi punya..ni mmg last minit je..set2 sape nak bawa apa jalan....

walaupon hanya bebudak tingkat 2 je yang bawa makanan ni pon dah mcm2 ada..kita kali ni buat mehun sup, klw thn2 dulu buat rendang, laksa, kali ni mehun sup la plak..ada menu2 lain rendang ayam, sambal jawa, lodeh, cream puff, choc brownies, congo bar, buah &kek

meriah makanan..makan dari lunch membawa ke petang siap boleh tapau lagi...sonok kan buat makan2 gini siap md pon turun makan sekali sempoi punya md makan pakai polisterin je hehe..














Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

durian with a cause charity event

ok sebelum kita cerita pasal event durian ahad ni..kita share dulu kenduri durian yang kita pegi last week...tq so much dekat neena anuar blogger femes aka kajol malaysia sebab dia war2kan kat fb sape nak makan durian free?kita cepat2 la pm ehehe..mmg kebetulan aritu air liur cam meleleh2 je  nk makan durian..mmg minggu tu kiranya mengidam durian tahap2 kronik punya...

mcm orang ngantuk di sorong bantal kan...hehe..tak sangka plak kita terpilih..sebab organizer nak tgk blog uv dulu baru bole dijemput..dah rezeki la nama dia ni...disebabkan event ni ari keje so lewat skit la kita sampai...kul 8 ngam2 sampai kt durian king ttdi, location dia set je waze tu pegi pasar ttdi btol2 belakang pasar kt area parking tu..

masa sampai tu neena, diya & bella dah siap makan dah berbiji2 durian diorang baham hahaha..so kita sampai je sambung la baham bersama2..memula try black thorn (first time try durian ni) pastu makan xo, pastu durian king last skali bilas ngan cendul durian yummy!!!

sumpah ni la first time kita tau nama2 durian selain musang king...antara durian2 yang ada aritu jenis
- black thorn (paling mahal ok..bukan musang king paling mahal)
- durian xo
-durian musang king
ni 3 jenis yang kita orang makan...tapi antara yg ada kat kedai aritu antaranya chok kiok, jantung, hor-lor, udang merah, green bamboo..ha amek ko..penah dengar tak nama2 tu?hehehe...walaupon tak de la sampai 2,3 biji kita makan..tapi puas ok PUAS dapat makan durian berkualiti..

ok untuk kawan2 yang teringin nak makan durian2 terbaik ni mari lah beramai2 terjah durian king ttdi pada 14/8/2016 sempena durian with a cause charity event yg akan diadakan anda boleh makan sebanyak mana anda nak dengan hanya bayar RM50,marilah kita bantu rumah2 pertubuhan ni sambil makan sambil menderma ok!details bole tengok kt bawah sana


durian xo
yummy cendul durian!
raja musang












Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, August 9, 2016

redeem 8 tiket free @ wet world shah alam

alhamdulilah...rezeki..aritu kt fb wet world dia ada buat contest la..sape share gambar lama2 yg pernah korang amek kt wet world dia akan bagi 4 keping tiket sorang..kita pon buat la utk fb kakak & adik kita so total dapat la 12 keping tiket semuanya..

ari ahad aritu kita g redeem 8, pegi 7 orang , darwish xyah tiket so ada balance 2 tiket tu kita jual je kt orang2 yang tengah q hehehe...tiket dewasa RM25 kanak2 RM10 kita jual 2 keping RM30 jadi la buat modal sewa loker hehe...bole lagi meniaga plak kan? ada lagi 4 tiket nama adik dia tak redeem lg

ktorg mandi kul 11 lebey gitu sampai la petang kul 4 lebih..tu pon tak puas bebudak xnak balik! adoi...geram tol si darwish xmo naik...hahah padahal dah itam2 legam dah memasing tu..tak puas2 lagi..tak reti2 penat dia...kita sempat la juga main slide panjang tu ngan bubuzela tu..jerit2 sampai keluar anak tekak naik ngan mia hehehe....

dulu masuk murah je..skang ngan ada gazebo, locker, sewa tube seme duit wei! gazebo tu sewa RM150 deposit RM100 xkuasa la akak nak sewa hahaha...locker amek yang boleh buka2 tutup tu..RM20 depo RM20 klw amek locker biasa tu dia bole buka 2 kali je pastu xleh guna dah..kita ni banyak kali dok buka tutup locker amek duit la amek kamera la amek phone la..so better amek yg jenis multiple use tu.sewa tube xingat berapa, kakak yg sewa kita share2 je...

rombongan cik kiah
 tiket free!



 nampak kan muka teruje budak tu

 boom! tpercik2 air









Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...