MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, September 27, 2016

menang 2 kotak laneige bb cushion

 contest paling senang & paling banyak pemenang..hadiah bole tahan plak tu...setiap pemenang dapat 2 pcs bb cushion laneige ni harga dia sebiji RM159 mak aii bole tahan juga ek harga dia..memandangkan kita xpakai bedak ni so cam biasa la kita juai2 murah2 selamat dah pos dedua bedak ni laku keras btol


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, September 26, 2016

menang contest #gempakminioreo

 sesambil bercuti sesambil amek gambar contest hehe..mmg selalu camni.ni gambar perhentian pertama yang menang contest.tak sesia kan amek gmbr time holiday ada juga sangkut menang biarlah kemenangan kecik je pon tapi bile cakap pasal menang tu satu kepuasan pada kaki2 contest hehe xcaya cer tanya kaki contest apa diorang rasa bila tiap kali menang wlpon hadiah kecik2 je

yang ni menang conso dapat starbucks voucher tq oreo!


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, September 23, 2016

antara hadiah paling best tahun ni

tu dia..contest hari raya aidilfitri...adiah dia nak masuk raya deepavali baru sampai..hehe xpe janji sampai dari tak dapat langsung kan?adiah dia voucher penginapan 2 hari 1 malam dekat the banjaran retreat hotspring kat ipoh sana..alhamdulillah tahun ni menang 2 pakej holiday best2 pulak tu tempat dia...

memula tu rasa mcm nak pegi la holiday sini..tapi bila fikir2 balik better jual la kot...kat sini budak 12 tahun ke bawah tak boleh masuk...baik kita jual pastu duit tu bole la buat bayar hotel best2 grand lexis ke hibiscus ke..bole bawa budak2

ok sesambil tu kita iklan kan la sini kita nak letgo voucher ni total pakej ni bernilai RM2k saya buka harga RM1300..kot sape2 tingin nak g animun sini kan..sape nak beli mai wasap saya 0197942480


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

hari kedua di villa d afro

ok aktiviti hari kedua...ktorg skip breakfast dekat hotel..sebab irsyad & qisya bangun lambat..so kita g tapau je nasi lemak kat rnr simpang empat tu, pastu balik tu singgah beli pelampung budak2 amie  qisya xbawa pelampung.tapi sebelum g bfast tu kita pegi water world nak jual tiket masuk 4 adult & 1 kid. tengok ramai yang g kita g la sorang2 tanya nak beli tak tiket kita nak jual murah2..gile orang xnak?murah dari kaunter kan licin sekejap je tiket..dapat la RM160 lepas kasi discount hhehehe...

balik villa kasi bebudak makan kenyang pastu memasing terjun kolam lagi..mandi la diorang sampai puas..ni la first time darwish minta nak naik hahah bayangkan la betapa puasnye dia mandi sampai dia sendiri minta naik penat katanya...hahaha rasakan situ mmg nak kasi dia mandi sampai puas pon kalau tak bile g swimming pool melalak2 xmau balik nak mandi lagi

dah kul 12 pasya balik, wan datang amek kat melaka sebab diorang nak g kenduri..so ari kedua tu setengah hari je pasya ada ngan ktorg...abes je bebudak mandi memasing tido..penat kan..ngan kita2 hanyut..bangun kul 3.30 pastu kul 4 terjun kolam lagi...

malam tu sebelum dinner dekat golf club singgah dulu kat old west, kali ni kita jual tiket old west plak dapat la RM200 semuanya..wehuuu syokkk orang g holiday duit keluar tapi kita g holiday duit masyukk hahahha,settle jual tiket tros dinner kat golf club pastu balik umah tido....















Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, September 22, 2016

hari pertama di villa d afro

 ok kita mula kan story pasal oliday aritu ek...sampai villa kul 2 terus boleh check in sebab villa dah available..dia minta deposit RM500 (villa xde iron klw nak kena call diorang antar) towel seme ada 8 helai.masuk je villa rehat2 kejap budak2 dah menggeletik2 nak terjun pool...siap2 simpan barang tros tukau baju mandi diorang

maka bermula la episod berendam alahai kemain seronoknya diorang...ni first time kan dapat cuti sama2..selama ni selalu berkumpul kt umah je...darwish ni la first time kita lepas dia kt kolam besar kemain dia berani terjun2 ngan pelampung dia sikit tak takut..tapi ada 2,3 kali mcm nak tertonggeng lemas serik sekejap dia. adala dalam sejam lebih gitu diorang mandi..darwish sampai minta nak naik hahaha..nampak sangat mandi sampai puas kan..sampai dia sendiri minta naik..kalau tak xreti2 nak naik

malam tu lepas magrib dinner kat golf club bole tahan jauh gak perjalanan dari villa nak ke gold club ni ..sekeping dua je gambar sempat amek..memasing bz ngan anak henpon simpan je dlm beg.

sebelum gerak pose sekeping sedondon tudung ariani tu deah sponser







.










Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Wednesday, September 21, 2016

villa d afro @ a famosa resort

ok sebelum kita cite lanjut pasal percutian 3d2n yang di taja colgate ni kita buat dulu review villa d afro kat a famosa resort ni.

kita tak tau plak dapat villa 4 bilik..villa tersangatlah besar..ada 2 bilik yang jenis queen bed 2 biji, 2 bilik lagi 2 katil single.pendek kata klw bawa sekeluarga 30 orang pon lepas sangat bole tido kat hall bentang toto bagai...serius besar gile villa dia

kami dapat villa yang direct dengan a famosa..so memasak adalah di larang sama sekali...rate utk villa 4 bilik ni RM900++ tapi kita ada tengok klw homestay murah skit RM850 utk 4 bilik klw homestay best skit bole masak2 bbq bagai..tapi mujor percutian ni dah siap makan so cukup time je g club golf dia makan

swimming pool..bestt.private pool ko..xkongsi ngan sape2 satu villa satu pool so ko bole mandi sampai lebam! tapi sampai 11 malam je limit nak mandi..masa ktorg pegi tu mmg kiri kanan depan semua penuh rata2 siap buat bbq lagi..tu maybe jenis homestay yg bole masak2 kan...siap ada party tepi pool bagai happening.serius suasana kat sekitar villa ni sangat mendamaikan

nak parking depan unit villa pon besar 4 kete pon bole lepas..villa dia plak jenis tak berpagar so ko bole suka2 je g umah jiran sebelah hehe..tapi dun worry sebab polis bantuan sentiasa meronda nak masuk pon ada guard jaga...

kami nye unit villa pool dia belah depan, klw mandi tu tetap la kena pakai tudung sebab jiran sebelah bole nampak..so lepas ni klw teringin nak stay sini rasanya nak request minta unit yang kolam dia kat belakang...so ko boleh seksi2 xde orang nampak ehehe...

makanan seme termasuk dalam pakej so cukup time je kami ke golf club utk terkam buffet bfast & dinner (set lunch plak kami tak merasa makan sebab lunch ada sekali kat safari & water park) hadiah ni termasuk tiket masuk water park, safari & old west memandangkan kami ni seme pegi single2..laki seme xde so pergerakan agak terbatas ngan anak2 kecik nak masuk water park bagai so kita decide jual je seme tiket2 masuk tu..ada 4 tiket masuk dewasa & 1 tiket dewasa utk 3 tempat...selamat di jual dapat la RM500 cash hasil dari jualan tiket tu..buat muka xmalu g kaunter approach sorang2 org yang q kita jual ngan harga murah dari kaunter hehehe..sempat lagi meniaga kan..

klw sape yang stay sini nak makan kena la keluar dari resort ada je kedai2 makan tapi kena naik kereta la yea..kedai2 makan ada sikit dekat all the way nak masuk ke resort tak pon bole ke r&r simpang empat ada medan selera.

pemandangan dari luar
 bilik 1 yang ni kosong xde sape duduk
 bilik kita ngan budak2 2 katil queen
 bilik nana & pasya deme nak dok sebilik ni pon dua2 katil queen.
bilik diah 2 katil single kitchen ada peti ais & kettle letrik je
 ruang tamu

 toilet 1 siap ada bath tub
 toilet 2



 ni seme tiket2 masuk water park, safari & old west
ngan kupon makan



Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...