MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, October 31, 2016

sunset @ pd

 
Forget yesterday - it has already forgotten you. 
Don't sweat tomorrow - you haven't even met. 
Instead, open your eyes and your heart to a truly precious gift - today.






Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, October 28, 2016

short vacation @ grand lexis PD

 sebenarnya dah lama...sangat2 lama teringin nak bawa budak2 holiday sini..mengenangkan harga yang tak berapa nak murah tu kita pendam kan je la hajat tu...xpe la tunggu..tunggu nanti2 ada rezeki terpijak ke bole la pegi....

alhamdulillah...rezeki budak2...mmg niat nak happy kan diorang allah permudahkan semua...masa booking ni matta fair buat online promo...mmg dekat sebulan klw tak salah promo kat web dia..tapi dok nengok je...blom terbuka hati nak beli...geng2 bff seme dok hasut suh beli tengah promo tu murah sikit la dari harga asal..murah sikit pon tetap xmurah la hahahaha....ok la tah camane last promo tu tetiba dapat rezeki terpijak orang kata...lagi 3 jam sebelum habis deal sempat la rembat voucher ni...beli online kt web grand lexis deluxe suite ni harga promo katta fair RM550 klw purchase direct hotel RM650 kalau tak salah...

ok bile dah beli tu kena plak cari date utk pegi..sebenarnya klw ikutkan nak pegi time PH bulan lepas tak ingat time cuti ape tah..tapi kena surcharge RM180 makk aiii dah bole book satu hotel lg kt pd utk 1 nite..hahaha..so kensel...cari la date yg kosong...maka date 22 oct tu je date yang terdekat yang kosong...ok redah aje..

check in kul 4, tapi kita sampai hotel kul 3, settle register kt recep seme 3.30 dah bole check in dah....masa on the way ke hotel mia ada tanya ibu..hotel kita pegi ni ada swimming pool tak? kita cakap xde la kakak..hotel tu xde swimming pool..muka dah sedey dah kawan tu hahah ye la siap bawa pelampung seme kan skali kita cakap xde kolam..

masuk2 je dalam bilik kita cakap mia..ibu ada surprise..sambil jalan tu selak curtain pastu nampak kolam....dia punya teruja..ngan adik2 teruja sama wowwwww kolammm mama! kata awish hahaha...sonok gile tgk diorang happy...dah masuk2 tu dedua tu tak panas bontot dah..xsabar nak terjun...terus tuka baju mandi kasi diorang berendam..mandi la korang sampai puas....si darwish mandi sampai panggil kita nak naik..penat dia kata hahaha..amekkan mmg mandi sampai puas kaedahnye kakak pon sama..dekat nak magrib baru naik...sonok sangat gamaknye

bilik no H128 dair recep area tu naik buggy igt jauh la biliknye..xdan panas ponggong sampai dah yang ni garden view tau bukan sea view 
 besarrrrrrrrrr ok..dalam ada 2 katil king
 toilet pon besar gile tp xde bathtab

 ada microwave, iron & iron board pon ada xyah call house keeping anta

 kolam kt luar...igtkan jenis kolam attach dalam bilik tu yang tu lg mahai la kot
 sonok sgt muka diorng tu
.
bakpe ibu nampak ketot hahahaha


 kita mandi kejap je..pastu dok lepak atas katil sambil tgk tv sesambil tu monitor la bebudak kt luar tu
 pepetang yg syahdu dapat minum teh panas ngan roti telor nikmat sgt rasa(bawa bekal dari umah heheh)


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, October 27, 2016

blue lagoon pd

 dah lama gile kot tak pegi pd...last bulan 12 tahun lepas dah nak dekat setahun dah tu...weken lepas saje la bawa bebudak jalan jauh skit...pagi tu masak roti telur buat bekal diorang..lepas tu kul 11 gerak dari kl...sampai pd dalam 12 lebey gitu.terus g pantai tanjung biru, skang port lepak pantai xmain dah teluk kemang sebab crowded sangat..nak duduk pon xde tempat penuh ngan payung..

sementara tunggu nak check in hotel bawa la bebudak main pasir sini...dah kasi main xreti nak balik plak bebudak ni..jenuh la tunggu diorang punya kejap...kita perati je diorang..diorang plak jenis xde pegi jauh2 mmg pesen dua badik tu klw main pantai dia duduk tepi2 je...sambil korek2 pasir..so xrisau diorang nak g ke tengah ke apa mmg tak de...ok bagus behave dua2. nasib baik sampai tu ada parking btol2 depan pantai...orang pon xberapa nak ramai...tapi air dia cam kotor sket la...

abes mandi kan bebudak ni...kita ke lokasi seterusnya..ke manakah?tunggu entry berikutnya hehehe...










 fefeling sangat kan hahahaha
video


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, October 21, 2016

cuci kusyen kereta murah!

sebenarnya dah lamaaaaaaaaaaaa gile dok cari kat mana la tempat nak cuci kusyen kete yang murah2 sebab xlalu dah nengok seat kete dah macam hape cam belacan pon ada! tau la kete ada budak2 ni apa je yang tak pernah tumpah?susu la, air kotak la aiskrim la..ubat gigi pon pernah si darwish picit creetttttt baik nye melekat kat belakang seat passanger..tau la budak bertuah tu..orang bawa g giant g li barang dapor segala dia dok diam2 kt belakang buat projek buka darlie sakit ati btol

aritu ada la sevey dah orang dok share kt fb...kita wasap seminggu kendian baru dia reply...harga mahal gile plak tu RM200 satu kete...tros xjadi buat..pastu xlama tu budak opis ada share satu page n dagang car care bile nengok quotation dia bermula dari RM80 wahh terus kita call tak menyaba2 ok..hahaha...borak2 nye borak ngan brother tu ok la..dia suh wasap details seme nanti dia akan bagi bila date yang dia free...

memandangkan dia bz banyak appointment nak cuci kete orang seminggu juga la kena tunggu date yg kosong..time tu dia yang tetapkan..so ari kamis lepas tu kita sampai opis parking kete btol2 bawah pokok (diorang request klw bole parking bawah pokok so nnt diorang wat keje xla panas sangat) ok kebetulan sampai opis port bawah pkok tu kosong..

dalam kul 4 diorang call cakap dah sampai..kita pon turun kejap g kat parking, diorang suh buka kan je pintu kete, kunci kete diorang xnak pegang dia cakap jumpe lagi sejam stengah...dalam kul 5.30 diorang msg cakap dah siap dah..

kita tak saba2 ni nak tgk result..sampai kt parking wahhhhhhhh bersihnye seat nampak cam baru wooo...puas hati giler!!!!!! best btol service diorang..xyah susah2 pegi anta kete kat diorang, tak yah susah2 tinggal kete kat kedai diorang sendiri datang kat kita.

masa baru lepas basuh tu seat basah skit la..dia pesan balik keje tingkap jangan tutup rapat, biar udara masuk cepat skit kering..esoknye seat masih basah lagi...tapi bila dah parking kete tengah panas kt opis balik keje kul 6 tu kering tros seat.untuk kete kita jenis saga ni dia cas RM90 amek masa dalam sejam stengah siap. so korang klw berminat nak cuci seat bole roger

6012669 9926 (Jep)
6017489 9273 (Jie)


bole terjah fb diorang  Dagang's CAR CARE


ok meh blanje gambar2 sebelum




ni plak gambar2 selepas cuci




Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

rezeki kecik2

 alhamdulillah..ada lagi rezeki kecik2...

ni menang kt fb cactus malaysia dapat RM100 shopping voucher aeon menang week 3
 memandangkan kita lg suke nengok wayang so swap suke sama suke ngan kawan2 contest yg menang week 1 dapat gsc tix
 menang starbucks card worth RM30 settle dh redeem :)


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, October 20, 2016

weekend bersama tersayang

weekend lepas dapat jemputan dari dikmas majlis akikah & bday mikayla..tq dikmas sudi jemput...abes makan kenduri xtau g mana...memula cam nak bawa budak2 mandi sungai..tapi on the way balik tu nampak cam langit mula nak gelap...so kensel la nk bawa g mandi..kebetulan plak balik tu lalu tasik ampang...pastu bebudak plak nampak playground dari tepi highway tu tak tentu arah seme suh singgah...ok la..ibu menurut arahan...apa saje utk korang.

tak pepenah buat pangai cam gini siang2 buta kul 2 g main kt playground hahaha..nampak tak skang ibu dah makin rajin bawa korang jalan?kekekeke....oleh sebab adik makin behave maka itula ibu makin rajin & makin konpiden nak keluar bertiga je ngan diorang. sampai taman biar lepas je diorang main...sampai la diorang sendiri cakap nak balik heheh..best plak lepak sini..bole la next time datang joging sini

tudung bli kt muaz rege RM8 cantik je kan..kita xbeli la tudung rege ratus2..kekekkee...
 bgambo bersama tuan umah setelah sesat di bawa waze tak guna 
hahaha kohaja nye waze dia bawa ikut jalan jauh pastu sesat plak tu!
 antikk nye kek beday mikayla


 adik mana adik?dia mmg xsuke bergamba jangan tanya dia mana hehehe

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

first time bli tudung kat muaz

 dulu pernah la masuk muaz kt jalan tar yang kedai belah dalam tu kat pasar malam, tengok kan tudung seme tak berjenis je..so xde napsu nak membeli..nengok2 je..

last 2 weeks ada keje sket kt area situ, kebetulan plak aritu ari jumaat lunch lama kan..apa lagi panjang langkah la masuk muaz yang depan jalan besar kat jalan tar tu kira sederet2 pustaka mukmin tu...bile masuk cam impress plak nengok tudung dia lawa2...kemain mcm2 pesen mcm2 design...

harga tok sah cakap la mmg murah gile compare kat luar...murah dari pasar malam tempat biasa kita beli tudung.tapi nye nak membeli tudung sini kene belek btol2 la..nama pon murah kan kadang jaitan mmg out..kadang ada tudung yg kotor sebab dia lambak je gitu kan..tapi serius seme tudung dia mmg lawa2...cuma kena pandai pilih pandai belek nak cari yg elok..

oleh sebab time tu duit pon xbape nak banyak..masa pon tak bape nak banyak..sempat rempat 3 helai je...beli 2 helai yang rege bawah RM10 selai lagi instant shawl siap ada beads atas kepala RM17 je..giler gerammmmm

sebelum gerak muaz singgah dulu kebab sedap ni sebelum abang tu tutup g semayang jumaat kita sambar dulu seketol..rindu aihhh lama gile xmakan kebab peberet ni..kebab tersedap dalam kelumpo!

 RM9.8 je harga cam xmasuk akal shawl ni cantik kain jenis terletak & jatuh senang bentuk
 yang ni plain shawl jenis bubble
 rembat 3 lai opismate kirim
 yang ni shawl kita satu RM8 lebey satu RM9.8
 instant shawl ni rege rm17


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...