MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, November 30, 2016

sharp air purifier nak letgo

hai korang..masa untuk kita meniaga hehehe..cam biasalah barang2 contest yg menang kita mmg prefer jual dari pakai..and ofkoz la kita jual murah dari market price

ni ada 2 unit sharp air purifier kita nak letgo market price RM399 kita jual RM300 last price berminat mai wasap 0197942480

.
ni kita punya deah dah rembat semalam, tu model tengah pose nak tunjuk beso mana menda ni hehee


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

bila dah menang dan menang

dia kan mmg mcm ni ...kalau xmenang lama xmenang.cuba kalau dah menang ari2 pulak menang... lagi pulak aritu menang 10k tu memang badi sungguh lepas tu lama xmenang susah btol nak sangkut.

ok la nak share kemenangan kecik2 kt fb & IG

ni menang contest bff just submit gambo kt ig je dapat 2 dd cushion brand kaay cosmetic
 menang tempat ke-3 contest fernleaf yang ni submit via wasap je adik pon menang juga dapat sharp air purifier
 yang ni menang kt fb just pos iklan jual barang kt mudah lepas tu tag kawan2 hadiah dia dapat card touch & go RM50


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, November 24, 2016

soho sandwich terbaik!!

last week masa sebelum gerak g holiday ngan bff fasya ada blanja soho sandwich utk makan bekpes kat umah mama nana keding.mcm2 jenis dia beli..seme jenis juga la kita try...mak datok pestime makan sandwich sedap gile nak mati macam ni hahaha...padan la ngan harga dia berbaloi even mahai skit pon tp sedap gilerrr.tq pasya banje....ni gara2 pasya ni abes la kang seme terjebak pandai oder sandwich sedap ni

ni je sempat amek gambau sebab yg lain seme kena sambar hahaa ni nama dia heritage sandwich RM12 inti dia daging hitam mabeles!
ni plak gegamba kita cilok kt fb, sape2 nak oder bole usha ig dia sohosandwich phone no 019-2723390





Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

menang hamper dettol worth RM100

 alhamdulillah...rezeki kecik2 datang lagi..menang hamper dettol rm100, jimat duit dah xyah beli sabun stok bekalan setengah tahun juga la ni...contest masih berjalan..sape nak join sila la..amek gmbr ngan botol dettol je pastu post kat ig...good luck!


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Tuesday, November 22, 2016

weekend getaway @ carpe diem orchard home serendah

alkisahnya...aritu saje la cari hotel best2 nak bawa budak2 jalan2 mandi pool, gugel punya gugel skali tah camane terbuka groupon..lama xbuka kan tengok kat bahagian getaway nampak ada satu tempat ni mcm menarik yang penting ada pool..ok la terus book chalet rambutan (konon2 nak pegi ngan adik & bawa budak2 skali) so amek la chalet rambutan yang mana bole muat 4 orang...masa beli tu deal kt groupon harga RM230 tu belum masuk weeekend surcharge yang mana kita kena bayar direct dekat chalet.hanya beli deal saje kt groupon pastu klw nak stay weken kena cas RM70 transfer direct ke bank chalet tu.oleh sebab deal tu hanya utk 2 orang sahaja so klw kita nak bawa orang ke3 & ke-4 kena bayar sorang RM50 per person dapat satu mattress sorang.

lepas tu saje la tunjuk kt grup bff eh diah plak nak join...pastu tah camane seme2 nak join plak  hahaha..dah tu terpaksa la amek chalet yang besar sikit just upgrade je dari rambutan chalet ke durian chalet, yang durian chalet ni bole muat max 5 orang dewasa, budak2 xkisah berapa nak sumbat pon (kanak2 umur 8 tahun keatas di kira rate dewasa) so dari payment yang awal nye kami bayar RM230 (deal kt groupon) + RM70 (weeekend surcharge) + RM150 (upgrade dari rambutan ke durian chalet) + RM150 (extra 3 person RM50 sorang) so total RM600 harga yg ktorg bayar utk 5 orang stay kat durian chalet (ni harga thru groupon murah sikit) klw direct book thru website lagi mahal

dari kl xjauh pon...dalam 40 minit je kot...tapi kan masa sampai tu mcm teruja kejap..cantik betul tempat ni..memang la dia tepi jalan je tapi dia kat atas kawasan bukit, kawasan persendirian nyaman je pokok2 menghijau..kat sini chalet ada 6 jenis je. chalet rambutan, pulasan, durian 1 & 2 lepas tu ada 2 jenis suite (mahal sikit la sebab dekat pool) junior suite & executive suite dua suite ni best sebab buka pintu chalet boleh tros terjun...mcm ktorg dapat durian chalet, chalet paling hujung sekali..so nk g mandi pool kena berjalan sikit la tapi xjauh mana pon....

kawasan sekeliling chalet penuh dengan dusun ada pokok buah2han rambutan, limau barli, durian ada pokok2 herba ada kolam pancing ikan, ada ayam2 & itik dalam kandang dia, kat situ juga dia ada sediakan basikal klw2 nak ronda2 sekeliling chalet. ada juga dia sedikan kitchen klw kata nak panas2kan makanan, situ lengkap ada toaster, peti ais, microwave ada juga tempat bbq..

kat dalam bilik pulak tak de tv..memang dia suruh kita betul2 holiday datang sini untuk relax2..towel juga tak di sediakan..dalam bilik ada kettle, peti ais ada aircond & kipas..so malam2 mmg rasa duduk kt kampung bunyi cengkerik pastu dah kul 3 camtu sejukkkkk tutup ekon buka kipas pon sejuk lagi rasa....

kalau nak makan pulak..tak yah risau sebab kt luar chalet ada kedai makan, kiranya dari pintu masuk chalet tu lintas  jalan besar ada kedai makan tp kena bawa kete la yea nk keluar makan...nak jalan jauh la, ada 2 kedai makan depan chalet tu nasib baik ktorg pilih kedai yang betul seme makanan yg ktorg tapau utk dinner sedap2 belaka...

budak2 ni mandi hari sabtu je...nasib baik cuaca menyebelahi sepanjang kt sana xhujan pun...tapi air kolam dia sejukk ke sebab dia atas bukit or dia guna air bukit ke xtau la..ari sabtu tu kasi diorang mandi puas2...malam tu lepas dinner budak2 seme main melompat berguling segala...adoi mcm nak roboh chalet haha..naseb baik la chalet sebelah xde orang diorang lambat check in..kalau tak mau diorang pening dengar huru hara bilik ktorg..ahad tu kul 10 lebih dah checkout..tak bawa pon budak2 mandi pool..sebab sejuk cuaca pon mendung je masa tu..so far bole di katakan tempat ni best...walaupon sekejap je tapi puas hati.



















stok makanan utk sehari
 ni malam memasing pisang je seme dah xde tv..so diorang ni dok bekejaran2 satu chalet memekak lantak kan situ hahaha
 pheww berpeluh tiak wei nak amek gamba 7 sekawan ni hahah..seksa nau sorang mlalak xmau sorang kejung sorang itu sorang ni banyak nau gangguan






Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, November 14, 2016

SUMBANGAN UNTUK ADRA CARISSA

Atas dasar keprihatinan, saya ingin meminta sumbangan bagi pihak kawan saya mazliana binti mazkar yang sedang di timpa kesulitan…


Adra Carissa Binti Norhazafizan berumur 7 tahun seorang kanak-kanak yang dilahirkan normal, sihat & cergas, 3 minggu lepas tiba-tiba adra di dapati muntah dan pengsan di rumah, sekali lagi kejadian sama berulang di sekolah muntah, di serang sawan secara tiba-tiba pengsan…


Setelah di masukkan ke hospital doktor mendapati adra positif “autoimmune encephalitis” dimana antibodi badannya sendiri telah menyerang saraf otaknya. Ini telah menyebabkan adra menjadi lumpuh, tidak mampu bercakap, hanya terlantar di unit rawatan rapi di HUKM, makan dah minum melalui tiub


Di sini saya ingin memohon bantuan dari rakan-rakan agar dapat memberikan sedikit sumbangan bagi mengurangkan beban ibu bapa adra, di mana 2 adik beradiknya turut mempunyai masalah kesihatan, arfa carliff 5 tahun mempunyai masalah jantung dan armia carllis 3 tahun mempunyai masalah lebihan cecair di kepala


Semoga sumbangan dari kalian sedikit sebanyak dapat mengurangkan beban yang di tanggung #prayforadracarissa

segala sumbangan boleh di salurkan ke dalam account bank:

nama: mazliana mazkar
maybank: 164016912494


Dari Abu Hurairah ra berkata, bahwasanya Rasulullah SAW bersabda, 'Barangsiapa menghilangkan kesulitan seorang mu'min di dunia, maka Allah akan melepaskan kesulitannya pada hari kiamat. Barangsiapa memudahkan orang yang tengah dilanda kesulitan, maka Allah akan memudahkannya di dunia dan di akhirat
 




saya telah berkesempatan melawat adra sabtu yang lepas...allahuakbar....sebagai seorang ibu...tiada kata yang boleh saya gambarkan perasaan saya..sebak sayu sedih semuanya ada...saya cuba letakkan saya di tempat liana...mampu kah aku hadapi semua ni? tengok je adra terlantar dengan keadaan dia yang dah tak sama macam dulu air mata terus mengalir tak berhenti....kawan yang datang melawat sama2 hanya mampu tengok tak sampai seminit lepas tu dia keluar sebab tak sanggup sedih tengok adra

mazliana....semoga kau tabah hadapi ujian allah....sesungguhnya kau antara insan terpilih oleh allah untuk terima ujian berat ni...allah tak akan menguji hambanya di luar kemampuan hambanya...adra sayang....aunty doakan semoga adra cepat baik...semoga adra kuat sayang...


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, November 4, 2016

kemensah waterfall

nak gembirakan anak?xperlu modal besar pon...bawa diorang jalan2...bawa diorang g mandi kolam tu dah cukup bagi diorang gembira hehehe...ni cite last week, weken tu bosan dok umah xde buat apa kan...tetiba terfikir bawa diorang g mandi sungai...sebab malas nk drive g jauh2 so kita g kemensah je belakang zoo negara tu, xjauh dari umah 15 minit je...tengah dok siap2 nak keluar buka je pintu pagar skali ujan turun...

alamak..bebudak seme dah berbaju mandi dah ni..xkan nak kensel ada meroyan mengamuk tepi pintu pagar kang..hahaha..so pegi juga la..dengan harapan sampai sana nanti ujan berenti...sampai sana mmg ujan berhenti..tapi nye air deras pastu keruh skit sebab baru pas ujan kan...jenuh la kita berhenti dari satu port ke satu port cari tempat yg sesuai nak mandi....

last2 singgah kat private pool pakcik ramli ni..dah lama tak mandi sini rasanya dulu mia pon xde lagi kot...nak masuk sini dia cas RM5 kalau nak sewa satu tempat ni ada gazebo simple je pastu ada tandas, ada tempat bbq utk sehari dia cas RM450 so dia tutup utk orang lain klw kita book sehari..lepas tu plak dia ada homestay banglo atas bukit sewa RM1300 semalam.

xlama pon bagi diorang mandi sebab sejuk kan...dua jam gitu je lepak bila nak balik si darwish histeria melalak xmau balik...hahaha adoi geram btol aku budak ni..dia ni jenis klw dia kata dah penat baru la dia nak balik...last2 dokong juga la paksa balik..adeh terbako lemak mak ko mengelola budak sorang ni.lepas ni bole bawa lagi la bebudak datang sini...kot malas drive jauh2 sini je la port ktorg pasni

ibu malas bawa baju mandi..so amek gamba gedik2 je la hehehe

kolam agak dalam klw mia masuk mmg tenggelam xcecah kaki










bawah tu air sungai cetek je la bole la bebudak main celup2 kaki

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...