MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, May 23, 2017

osaka trip : sagano bamboo forest arashiyama, kyoto

trip hari ke -4 kalini perjalanan agak jauh...memang dari pagi membawa ke malam..xbalik apartment...dari osaka nak ke koyoto lebih kurang sejam naik train...tapi cam biasa sebelum gerak tu kami makan siap2 kt apartment....brekfast ala kadar je...alas perut pastu bawa bekal nasi beriani ayam brahim tu ngan ongiri utk lunch...

sampai je kat kyoto cuaca mendung..so agak xberapa cantik nak bergambar...tempat dia masyallah cantik sangat2..tenang..aman damai je..perkampungan jepun gitu...xlama kami sampai hujan turun..sejuk tak terkata..kita memang dah standby jacket pon..masa pegi tu xpakai jaket sebab xsejuk sangat tp bile ujan turun tu dia..gigil2 seme...

kami lepak dalam setengah hari kat sini...amek2 gambar kat bamboo forest tu..fyi buluh tu diorang guna utk buat chopstick...mmg cantik tempat ni..tapi ramai sgt orang nak bergambar pon susah....hujan rintik2 plak tu lagi la leceh nak amek gambar...

eh malas bebel panjang la...malas nak edit juga gamba...hahah sebab ada beribu lemon gambar osaka ni...kita tepek je la

breakfast dulu


beli tiket rain



ngan huda salah sorang guide














sakura +gree tea ice cream RM16..ok pejam mata nk rasa nye pasal hahaa
gile ko..sesejuk makan aiskem hahaha

















Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Monday, May 22, 2017

20th May 2017 : A Date To Remember....


 20.5.2017
pantai remis, kuala selangor

Hembusan angin meniup wajah alam
Mataku tak berkedip menatap langit
Terlalu luas tak bertepi pandang
Bisakah aku menyentuh awan

Berwaktu-waktu aku mengasuh rasa
Mendengarkan jiwaku berkata-kata
Tak mungkin aku abaikan kata hati
Ku harus jujur pada hatiku

Kau dan aku tak bisa bersama
Bagai syair lagu tak berirama
Selamat tinggal kenangan denganku
Senyumku melepaskan kau pergi

Engkau bukanlah sebuah kesalahan
Tak pernah aku menyesal mengenalmu
Tapi biarkanlah aku terbang bebas
Mencari cinta sejati

Berwaktu-waktu aku mengasuh rasa
Mendengarkan jiwaku berkata-kata
Tak mungkin aku abaikan kata hati
Ku harus jujur pada hatiku

Kau dan aku tak bisa bersama
Bagai syair lagu tak berirama
Selamat tinggal kenangan denganku
Senyumku melepaskan kau pergi


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, May 19, 2017

long beach pulau redang

 lepas dah check in tu..rehat2 dulu dalam bilik....dalam kul 4.30 camtu minta staff hotel hantar ktorg pegi long beach naik trektor..nak jalan xjauh pon dalam 200 meter gitu je..tp ye la kita g ngan bebudak kan..sian plak kang penat berjalan dia bertuka mood plak kang...

hari pertama tu kita memang malas mandi lagi..bawa bebudak je mandi..sampai je kat long beach mia punya teruja...wwooooooooooooooww ibu...biru nye air laut dia...hahaha...sian..selama ni mandi laut kt pd je kan..air laut warna kelabu..sekali datang redang air laut dh mcm swimming pool...

hepi btol si kakak...adik bila kita tanya sonok ke adik?dia jawab sonokkkkkkkkkkk sgt...time kaceh ibu bawa awish jalan2 awish xnak nakal...hahaha alamak tacing plak ibu dik oi...sweet sgt nih...haih la sonok nye nengok diorang hepi..walaupon jujur ckp percutian bertiga ni agak memenatkan...tapi bile nengok diorang hepi hilang seme rasa penat tu...serius bole tgk diorg senyum sampai telinga...xyah diorg ckp apa tau dah diorang hepi sgt....


abes mandi call budak resort suh pickup depan laguna resort, pastu balik chalet diorang sambung plak main pasir...kita pon teman la duduk depan laut tu sesambil minum petang karipap serunding seedapp gile...kita xsuke sgt karipap tp ni special karipap serunding ikan mabeles...minum plak teh panas lepak tepi laut angin tiup sepoi2 bahasa,,,perghhh...

dekat nk magrib bawa diorang naik bilik mandi2 pastu siap utk dinner...dinner hari pertama mmg mabeles lauk pauk 4 jenis semua sedap2 belaka..mmg gini la kt redang mmg makan sedap la..tu balik redang mencanak badan naik..xsempat lapa dah makan dah tu 4x shari makan


ok malas bebel..kita blanje gmbr kt long beach yg ala2 maldives...nk g maldives xtau bile kan..redang la dulu hehe






















Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...