MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, January 20, 2017

holiday alone?

 pernah kah?bercuti sorang diri?hahaha serius ni lagi satu keje gile tak penah2 di buat holiday sorang2 kan...well saje je nak cabar diri sendiri n saje je nak rasa bersendirian tanpa di ganggu sesiapa....apa pun tarikh 31.12.2016 aku akan ingat sampai bila2..sebab berani holiday sorang2..memang sentiasa doa..moga xde jadi apa2 xde orang jahat ke apa..memang berhati2 sangat masa tu...update kt ig & fb pon tak tag location memang di rahsiakan location tu utk keselamatan diri....

ala bukan g jauh pun....pegi pd je sorang2..dah tu travel partner kita pegi travel tempat lain so terpaksa la membawa diri sorang2 memula cam xde arah tuju dah naik highway baru decide nak g pd memang gile je perangai xabes2 hahaha...

memang saje cari kawasan yg senang makan, kawasan yang tak sunyi dan kawasan yang strategik..so kita pilih pd waterfront sebab situ kedai makan belambak2 hotel plak jenis tak tinggi jenis hotel 3 tingkat je...stay dekat pd waterfront hotel amek bilik mengadap laut not bad juga harga dia, tapi xpe sebab strategik dan selamat bilik bole tahan besar..bawah hotel je kedai2 makan ada paprich, starbuck, mcd mcm2 kedai makan...so malam new year kita kat pd la sorang2 nengok bunga api dari dalam bilik je xberani keluar tengah2 malam sebab sorang kan...

esoknya damia call..kata tak jadi balik ari ahad nak tambah sehari lagi cuti dengan nenek dia...ok kita pon dah check out time tu...buka fb nengok ada member contest ada kt pd tros ajak dia lepak minum..borak2 lama juga cite pasal kemenangan contest semua..tips2 sikit..dah tu gerak balik kl...pastu tah camane masa dekat nilai tu gatal buka waze, nengok tadom hill resort jauh tak..eh masa buka waze tu tengok 27km je dari exit nilai..xjauh ni terus exit nilai menuju ke tadom...hahah ko memang gile la....sampai tadom tak mandi pon..memang ada bawa baju spare tapi malas sebab sorang kan....so lepak2 je la..sampai kul 6

dah kul 6 tu rasa nak tengok sunset so kita lajak skit ke pantai morib.....lepak situ nengok sunset pastu nak balik dah penat...check in pulak dekat hotel morib...wah sronok btol hidup kau kan....hahaha...











tadom hill resort banting
 pantai morib
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

4 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

mmg giler ni...hebat sorg2 check in hotel

eima said... [Reply to comment]

peeerrrggghh .... aku tak berani kot rela tido ngan lepak kat rumah lagi kot dr pi sorg2 hahahha

adda syuhada said... [Reply to comment]

wowww....menarik...

ztie said... [Reply to comment]

cantikla kawasan tu. tak pernah lagi pergi. tapi sekali sekala holiday sorang mmg best.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...