MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, January 19, 2017

short trip to pantai timur

kl-cherating-pantai kemasek, terengganu- teluk cempedak - jerantut

keje gile semua ni...aritu la masa bln 12 cuti public holiday xingat sempena apa...budak2 tak de weken tu cam biasa la mak dia mana bole duduk diam...memang xde apa plan pun cuti aritu...tetiba celik mata ari sabtu tu tros msg kawan opis ajak g cherating! hahaa..tekejut la kawan tu tetiba je xde plan apa ajak g cherating..seb baik la dia kaki melayan je..memang kaki jalan juga kan..senang ajak orang cam gini

pagi tu breakfast dulu pastu terus gerak g cherating, first time ni drive sendiri g pahang..biasa ada orang tolong drive kan..hahah tu dulu la skang memang lone ranger..xyah nak bergantung2 sangat ngan orang nanti xle gerak ke mana2 nanti

on the way ke cherating cuaca cantik je..xpanas tak hujan dia mendung je..so xde la kita ni ngantuk sangat....dalam 2 jam setengah perjalanan kita pon sampai cherating..dengan xde book chalet ke apa kita main terjah...seb baik ada bilik kosong....stay dekat tanjung beach resort, cherating rate RM120 semalam kira ok la..ada tempat bermalam...kawasan chalet ok cuma dalam bilik tu cam kurang fasiliti sket..selimut nipis sejuk nak mampos...walaupon amek bilik kipas je kan..tapi masa tu hujan..dari petang kita sampai tu hujan sampai malam sejuk gile la...dah la water heater tak berpungsi...xmandi aku hahaha....

oleh sebab hujan je dari petang tu maka dok ontok2 dalam bilik je..tunggu kul 6 tros g dinner kemain awal dinner kan..sebab memasing tak lunch...lapa kemain..maka nye malam tu kita gugel la ikan bako & seafood femes kt cherating, rata2 keluar WAIB nama kedai dia xjauh dari chalet 2km gitu je...pilih la sotong, lala & ikan balak. tomyam campur total RM63(rasanya harga tu ok xmahal sgt) tapi malangnya seme makanan tak berasa tau..sebab kita lapo je tu abes seme...memang out sorry waib memang tak pegi dah lepas ni....

balik chalet tu lepak jap tepi laut..pastu malam tu g melepak minum kedai2 tepi jalan, lintas dari chalet...tak tau kenapa masa ktorg pegi aritu sunyi sepi cherating..maybe mak pak bz nak siapkan anak2 masuk sekolah so orang tak de dah g cuti2 kot...serius xpernah kita g cherating sunyi camtu...last pegi 5 tahun sudah tu mcm happening la juga ada kedai2 jual cenderamata segala...ni xde seme kedai2 tutup










 tamat hari pertama..

 ***********************************************
hari kedua..


ni hari kedua kat cherating..baru jumpa matahari...check out awal sket sebab nak breakfast kat hai peng kopitiam kat chukai, terengganu...dah makan singgah pantai kemasek xjauh pon saje dok lepak2 tepi laut...pastu patah balik ke kemaman..singgah beli satar, kopok lekor & kopok keping...teruskan perjalanan konon2 nak g jerantut..dah masuk bandar kuantan nampak plak signboard teluk cempedak...eh singgah plak teluk cempedak..ye la penat kot kita sorang je drive...kawan tu xreti drive so memang banyak la pitstop ktorg ni.

dah lepak2 teluk cempedak makan kopok lekor ngan satar singgah pulak kula cakes tapau mango cheese cake...pastu terus gerak ke jerantut rumah azie... esoknya lepas breakfast terus balik kl....phewww...abes dah cite trip gile yang tak dirancang tapi best ni hehe....next time bole buat lagi keje gile camni





 singgah pantai kamasek


 balik dari pantai kemasek singgah beli satar dekat geliga on the way ke INTAN situ memang port pebret
 pastu kat pintu gerbang kemaman tu singgah beli kopok lekor & kopok kering

 singgah pulak teluk cempedak


 singgah kula cakes kat kuantan town tapau mango cheese cake sedap nak mati wei rugi beli 1
 singgah rumah azie kat jerantut
 masa untuk pulang ke pangkal jalan..
Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

3 ribu orang memberikan idea bernas:

mama tisya said... [Reply to comment]

sakan jln2 pantai timur....kula cakes kuantan xleh lupa la haha

PeRdU cINta said... [Reply to comment]

bagi pendapat PC..berjalan-jalan ni boleh jadi terapi...minda dan jiwa..

eima said... [Reply to comment]

mcm geng2 bujang pulak .... plan last minit pun jd best nanti boleh terjah lagi

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...