MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, February 13, 2017

road trip : kl-kluang-melaka

bile weken je mula la tak le dok diam..dlm kepala dok fikir apa projek weken..

aritu masa ari jumaat azie tanya kak weken nk g mana?kita pon ckp emmm nanti fikir...dah balik umah wasap2 la..mana tempat nak tuju ni..ok memula kata nak lepak klcc la danau kota la...eh eh alih2 azie kata nak g pd...pastu dia ckp packing tros sebab esoknye ari sabtu plan nk g melaka...ok la kita pon terus la pack..on the spot packing xde lipat molek2 dah amek baju campak je dalam beg hahaha..

bila dah on the way atas highway dalam kul 12 gitu...eh eh tetiba plan bertukar pulak...dari nak g pd..tros ajak azie g kluang...rindu nak bekpes roti bakar..maka bermula lah perjalanan trip yang tak di rancang ke kluang...gigih tak gigih la kita sensorang drive tgh malam buta tu g kluang...sampai tol ayem itam kul 3 2.30 pagi kau..seram plak hai xpenah lagi kita drive jauh2 sampai pagi buta camtu..jalan sunyi xde orang...kete kita je seketol2 atas jalan..seb baik ada kawan..klw sorang2 mmg xbuat la perangai camtu haha..

sampai kat pekan kluang kul 3 pagi ngantuk xleh tahan..tros check in kat hotel yang area2 kluang railway station...nama dia hotel ailang..RM90 per nite tapi berbaloi gile....bilik besar cantik plak tu..mandi2 tros tido punya la penat drive kan tido mati langsung xgerak2 hehe..

esok pagi kul 9.30 checkout menuju ke kluang railway station nak bekpes roti bakar...rindu!! dah 4 tahun tak datang kluang...banyakkkkkkkkkkkk sangat kenangan kt situ..huhuhu...dah breakfast, posing2 skit amek gmbr kt stesen kete api ktorg teruskan perjalanan ke melaka ikut jalan dalam..memang saje nak berjalan, saje nak menikmati pemandangan gitu..and konon2 on the way ke melaka tu nak berenti la makan kt muar ke kan..tapi memandangkan kekeyangan breakfast kt kluang so kita xde la berenti kt mana2...tros ke melaka..tu pon bawa rilek2 je..

sampai melaka dah tengahari..perut dah lapa..maka kita menghunting asam pedas pulak kat melaka..dok gugel2 kedai paling femes katanya kt pasar borong xbuka siang da..dia buka petang2..ok la xpela kita pon tanya la kat pakcik2 jual kuih tepi jalan area batu berendam tu mana asam pedas sedap pakcik tu ckp la kt skolah munshi abdullah..ok kita pon terjah

memula tak konfiden..sebab kedai tu ada sorang je yg makan haha..dalam ati sedap ke ni xde orang pon..xpela try je la dah lapa kan..oder la asam pedas tenggiri tu je yg ada lain2 xde stok katanya..oder daging kunyit skali..skali sampai tu dia!! sedap pekat likat pergh mabeles..tengah taip ni pon rasa kecor ailio teringatkan kesedapan asam pedas dia..klw tak salah nama kedai tu nan corner kt batu berendam.

ok perut dah kenyang..seterusnya singgah masjid bole la berehat2 dulu sebelum sambung jalan...dah sejam kt masjid  kita tapau kuih keria tapi bukan kt yang femes tu tak sanggup aihh nak q panjang2..beli kt batu berendam je..saje nak rasa...lepas tu kita tapau plak coconut shake kat klebang...

dah petang tu lepak klebang kat padang pasir tu mak aiiiii bapak jauh wei dari parking setengah jam pergi setengah jam balik ko kena berjalan..dah la panas! lepak2 amek gambar pastu lepak pantai klebang plak tunggu sunset...

malamnye plak lepak kt melaka river cruise...nengok live band, jalan2 beli dodol la apa..pastu dah lapa dinner sekali lagi azie nk makan asam pedas..menuju la kita ke asam pedas claypot kota laksamana sebab gugel kata situ sedap...emm tak sedap mana pon jujur ckp..kedai pertama kita makan lunch tu lagi sedap..ok la..mrasa la juga kan..tp nxt time xpegi dah kot makan situ haha..

kul 12 malam baru sampai umah adik kat bukit katil...so kat melaka penginapan kami percuma tumpang tido umah adik...abes la ari pertama berjalan...sampai uma sakit abes kaki2 hahah..nak berjalan sangat kan! rasakan, tapi kan serius best mcm ni..xplan proper main terjah je...pastu suka ati nak g mana2 klw rasa nak pegi..dia klw plan beria tu yg xjadi cer cmni main terjah je kan...

ready to go!


rindu dia!


lunch asam pedas @ melaka
mnm petang keria & coconut shake



.



 1st time sampai jonker walk
 try hokaido cheese tart
 dinner asam pedas lagi

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

2 ribu orang memberikan idea bernas:

Norliza Nordin said... [Reply to comment]

sedapnye asam pedasss tuuu

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

bestnya..akk blm penah smpi lagi kluang..n dah lama tak g pd

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...