MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Thursday, February 23, 2017

road trip : melaka-pd-sepang

kita memang saje balik kl tak lalu highway..saje nak jalan2 pusing2 makan angin..biarpon kita sorang je yang drive..xkisah.bawa slow2..klw rasa penat stop...ok pagi ahad tu breakfast kt umah adik dulu kt bukit katil..(tumpang bermalam 1 malam kt umah dia) then ktorg terus gerak ke pantai  tanjung bidara..sebab nye kita ni kan banyak kali dah g melak tapi tak pernah g pantai tanjung bidara..asik2 g klebang je

pegi tanjung bidara amek gambar je...usha2 tempat nengok klw menarik len kali bole datang...pastu gerak plak ke pengkalan balak...klw tanjung bidara tu xde orang jual2 makan kt tepi pantai tp pengakalan balak ada banyak kedai makan tepi laut best je makan ngadap laut..kita pon oder la rojak ngan air...lepak makan..amek angin tepi laut then teruskan perjalanan ke port dickson

sepanjang jalan dari melaka ke pd tu view dia cantik je nampak laut..banyak chalet2 tepi laut yg menarik, memang sambil jalan sambil usha..kot next time nk nak cuti melaka tau dah mana arah tuju.sampai kt pd kita berehenti kat blue lagoon, kali ni lepak2 sambil merehatkan diri..bole penat gak drive sorang...so nak tak nak passenger kena bersabar klw driver dia nk stop rest mana2 hehe...abes lepak g carik masak lomak cili padi...kasi isi tank dulu perut dah lapo...masa tu kul 2 petang...ingat nk balik kl tros tapi si azie kata awal lagi nk balik..ok la nak buang masa kita pon ikut jalan dalam dari pd ke sepang

sampai sepang berhenti pulak dekat pantai bagan lalang...time ni perut dah kenyang...stop amek2 gambar..releks2 jap..(dari pd ke bagan lalang dalam sejam ikut jalan dalam) lepas tu kul 5 lebih gitu terus gerak balik kl..maka berakhir la road trip yang tak pernah di plan itu..penat..tapi seronok!






bagan lalang


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

1 ribu orang memberikan idea bernas:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...