MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Tuesday, March 7, 2017

hatyai trip : khlong hae floating market

dah abes lepak atas bukit perjalanan di teruskan ke floating market..masa ni memang dah kosongkan perut konon nak tibai makan macam2 hehe..adoi rambang mata wei...nak2 bagi peminat makanan mcm kita ni ...seme ko nengok sme nak try...last2 kita beli kerabu megi, jeli kelapa je pastu yang lain beli menu lain2 so ktorg try la sikit2 seme sedap oi..murah plak tu, memang syurga makanan btol...

makanan dia semua murah2....dari hujung ke hujung pening rasa xtau nk makan apa..seme nampak sedap seme nampak menarik...majoriti yang menjual semua bertudung, rasa dah mcm ada kat malaysia sebab ramai sangat orang malaysia kat sini...

dah pilih makanan so bole lepak dekat pondok dia sediakan kat tepi2 tu...tak puas rasanya makan kat sini..sebab terlalu byk pilihan makanan...bole tengok je la..sebab dah makan kerabu megi tu kenyang kemain..xlarat nk sumbat yg lain2 lama juga kami lepak sini..dah abes makan bole shopping sikit2 kat atas2 tu banyak kedai jual baju2 murah2 semuanya..klw pandai tawar lg dapat murah...

dah abes makan2 kami bergerak menuju ke asean night market, ala klw kt kl tu mcm uptown la..sekali pandang dah mcm uptown damansara...sini pon mcm2 ada jual baju seme murah2...tapi kita tahan je napsu mmg tak menyoping hehe..mmg bajet datang hatyai nk cari backpack je pastu nak makan2 tu je..so jiwa kena kental wei...dah abes pusing dari lorong ke lorong kami balik ke hotel..then sambung shopping lagi dekat depan2 hotel ala jalan kaki je..cari bagpack pastu kita beli la souvenir utk kawan2 

yang bestnya hotel yong dee tu turun hotel je dah bole shopping kat kaki2 lima tu mcm2 jual..buah2 kat sini murahnye la..mcm buah kundang kt malaysia RM50 sekilo sana baru 25 bath sekilo...buah mata kucing dia mak aii tebal gile buah fresh pulak tu...mmg mcm2 buah kita beli aritu sebab murah kan



eh bendera malaysia!



air kt sini dia jual dalam pasu dapat tros pasu tu


ni wajah2 org rambang mata haha


.muka dah tak semenggah masa ni dah penat seharian jalan kaki dah sakit hehee
ni kita beli kt bff tag  keje RM33 kalau kt malaysia kt sini RM10 je
malangnya benda ni tertinggal kt hotel hehe..xpela nanti nxt trip suh travel agent amek kan


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

2 ribu orang memberikan idea bernas:

Norliza Nordin said... [Reply to comment]

syurgaa makanannn hehehe

Tengku Nur Husna said... [Reply to comment]

assalammualaikum akak.. maaf ganggu akak.. td saya ada terbaca satu entri kat blog akak tahun 2012 ttg penyakit tirod kawan sis tu.. maaf nak tanya akak macam mne ya ttg penyakit kawan akak tu? saya husna saya pun pnyakit mcm kawan akak tu and mata saya pun besar sebelah disebabkan effect penyakit ni.. dah hampir 6 tahun saya ada penyakit ni.. sebenarnya dah bnyk kali sy pergi berubat tradisional smpi sy dh give up sbb x sembuh2.. tiba2 tadi tergerak hati saya nak search ttg rawatan tirod sy ni.. Allah takdirkan sy baca blog akak.. terima kasih ya akak sbb share ttg rawatan as suffi ustaz sardi tu.  inshaAllah nnt sy akan pergi.. apa2 pun sy bersyukur sbb Allah gerakkan hati sy utk baca blog akak.. terima kasih akak..


Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...