MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Monday, March 6, 2017

hatyai trip : part 1

ok meh kita share perjalanan hatyai trip ni, memang xde dalam plan pon tahun ni nak sampai ke thailand..haha gile nye keje gak ni...smgu sebelum g hatyai tu ada nampak promo murah and kebetulan date yang dia open tu memang kita xde aktiviti..so apa lagi ajak la travel partner join skali..dia pon on so kita pon on...smgu sebelum gerak tu bayar depo dulu RM60 ari jumaat sebelum gerak tu baru buat full payment

pakej ni kita amek dekat fb trip jalan jalan ig dia pon nama trip jalan jalan RM299/person 3d 2n xyah amek cuti pon (transport & hotel) makan sendiri.bergerak dari kl central kul 11.30 malam naik van..apa yg specialnye trip ni diorang bawa kitaorang berdua je..hehe..sonok oii tido satu row dalam van sorang amek satu row selesa yang amat...tapi selalunya klw 2 orang je dia xbawa tau...ni kebetulan dia nak train staff dia je dia bawa juga kami dua..biasa mest 8 pax baru on

sampai sungai petani driver stop amek wife dia (diorang husband and wife ni big boss trip jalan jalan) then terus bergerak berhenti dekat rnr gurun klw tak salah..situ la ktorg lelap mata sekejap tunggu subuh..masuk subuh je seme siap2 solat cuci2 muka, gosok gigi semua then bergerak ke bukit kayu hitam..

kat imigresen tu amek masa dalam sejam juga la nak q cop pasport semua kan..settle urusan kt imigresen kami terus bergerak ke hatyai dari bukit kayu hitam lebih kurang 2 jam perjalanan...ok sampai hatyai dalam kul 10.30 waktu tempatan..kami terus ke hotel yong dee, tapi blom boleh check in..letak dulu beg kat reception then guide kami mira & q bawa g sarapan dekat restoran halal xjauh dari hotel..try la makan nasi lemak singora sedap weh...pastu oder the ais dia...mmg kt thai tes ais dia sangat padu! ala2 cha yen kt boat noodle tu.pergh ari2 oder air tu hehe...

dah siap makan kami balik ke hotel..check in pastu rehat2 kan diri dulu sementara tunggu ktorgnye aktiviti lepas zuhur nak jalan2 hatyai..lepas zuhur tu terus bergerak ke pantai simila bole tahan jauh gak perjalanan dalam sejam lebih gitu..amek2 gambar lepas tu singgah kat tang guan hill, kat sini bayaran masuk 30 bath je..naik atas tu guna lif ala2 bukit bendera tu..dapat la tengok pemandangan hatyai dari atas bukit sangat cantik pemandangan dia....(sebenarnya klw ikut itinerary kami g tempat gajah..tapi ktorg xnak sebab dulu g krabi dah mrasa naik gajah kan..so guide bawa la naik bukit tu)
 
 lenguh punggung dah time ni hahaha..dengan muka xmandi..cuci2 muka & gosok gigi je kt kat rnr sebelum masuk border.
 sementara tunggu guide uruskan dokumen nak masuk border
 kena isi form ni kena simpan sekeping utk kita nanti balik kena tunjuk xleh hilangkan
 imigresen bukit kayu hitam
 sadao boundary post
selfie ngan guide mira &  nabila sementara tunggu q settlekan urusan kt imigresen
bfast pertama kat hatyai nasi lemak singora
 ada green chicken mcm rendang sket rasa, udang manis, mangga ngan ikan bilis sedap..
 otw balik ke hotel ada dah orang buka kedai jual2 tepi jalan
 
hotel xde iron! huwa..dah ler baju & tudung seme jenis kena gosok..terpaksa minta staff hotelkan carikan kedai dobi yang terdekat..mujor ada..dia call geng dia suh orang tu dtg hotel amek baju & tudung nk gosok hehe..kenala 50 bath utk satu kemeja & 2 lai tudung
 ok siap cantik2 dah nk g jenjalan...sementara tunggu guide siap selfie seketol kt lobi hotel















pekena coconut ice cream mabeles!35 bath je


Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

2 ribu orang memberikan idea bernas:

adianiez AIDA said... [Reply to comment]

rindu!
pernah gi skali sini.
best :)
nak repeat, ntah kan bila...

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

bestnya...sng nak cr makanan halal kan kat hatyai..xsama mcm bangkok

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...