MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, April 26, 2017

meneroka tapak mimaland @ gombak

mimaland ni satu masa dulu femes kt kl ni..theme park pertama yang di buka di malaysia, tak sempat nak pegi...masa kecik2 dengar kawan2 je cite pasal mimaland...pastu masa dajah 3 gitu mimaland di tutup..sebab ada kes.

baru2 ni kita join group hiking meneroka mimaland...sumpah mmg dah lama teringin nak masuk dalam ni...biarpon ada orang kata keras la berhantu la...seram la..mmg dari dulu teringin nak masuk..akhirnya tercapai juga...

dengan bayaran RM10 kita join trip itik kejam (nama fb dia) memang itik kejam selalu buat trip ke mimaland...aritu total peserta 100 orang semuanya..oleh sebab ramai so group di pecah kepada 3 group..ada 2 group single & satu group family..memandangkan kita datang ngan zura yg bawa anak2 so kita xnak berpecah so kita pon join group family...

ekceli dia xde la hiking mana pon..cuma berjalan agak jauh juga la nak pegi satu tempat ke satu tempat tu....pertama sekali kami dibawa ke tapak office mimaland...struktur bangunan teguh lagi..tapi sayang...office tu dah dibakar oleh orang2 yang tak de sivik..baru lagi dalam taun 2015 mcm tu office tu di bakar..maka habis la seme dokumen2 yang ada dalam office tu terbakar sama..ada la sikit2 lagi tinggalan mcm peti pesi, serpihan2 gambar sayang je..kenapa la sampai nak merosakkan benda2 dalam tu...apa la paedah diorang dapat xtau la..van2 mimaland dlm tu pon di bakarnya...xde otak btol...

dari office kami bergerak pulak ke tapak paviliion, situ dulu2 tempat orang naik mainan2 atas air tu mcm benda kayuh2 tu kan..ala klw tgk cite gila2 remaja ada scene diorang shoot kt mimaland masa zaman2 kegemilangan mimaland dulu...lepas tu kami ke area restoran pelanduk & hotel area...dulu kt sini ada hotel juga utk orang menginap....

lepas tu kami ke air terjun..rehat lunch kt situ dalam sejam..air terjun kecik je...bole la nak basah2 badan..xmandi pon sebab ramai budak2 aritu so budak2 je la yg mandi..ktorg siap buat kopi lepak makan sandwich je tepi air terjun

then kami teruskan perjalanan ke tempat dinosor...banyak lagi tinggalan dinosor yang kukuh..ada juga yang patah, berlubang berlumut ye la..dah lama tinggal kan...seterusnya kami ke archade ( mcm indoor playground gitu adala seketol kuda pusing2 tu yang tinggal...

so..abes la sudah pengembaraan kami ke mimaland...sayang..sayang sangat klw la mimaland ni wujud mesti best...sebab dulu2 kolam renang dia air kolam tu dtg dari air bukit..natural gitu xde klorin bagai..tapak kolam memang tak nampak dah..dah tutup dengan hutan belantara...

kepada sesiapa yg berminat nak teroka juga mimaland sila la terjah fb itik kejam..dia memang selalu buat trip mimaland ni...so far trip aritu ramai juga budak2 alhamdulillah..tak de perkara mistik yang terjadi..selamat je semua keluar & masuk :)

































Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

wordless wednesday


 osaka,japan
18 april 2017

Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Friday, April 14, 2017

prize giving ceremony : coolblog selfie contest

setelah sekian lama menang..akhirnya dapat juga hadiahnye...alhamdulillah masih ada rezeki contest walaupon skrg ni masa sgt membataskan utk aktif dlm contest..hanya sempat join mana mampu je...

aritu ada menang conso coolblog selfie contest dapat la RM500, prize giving diadakan kt menara kuala lumpur...bertemakan glamorous pink..kita xsempat cari baju sebab info dapat lambat...so pakai mana ada je janji ikut tema & janji dapat adiah hahah....

majlis dimulakan dengan ucapan dari coolblog lepas tu terus penyampaian hadiah...majlis ni sekali dengan penyampaian hadiah kategori video.. utk kategori gambar mmg kawan2 contest yg menang...kenal 4 dari 7 pemenang tu...grand prize faly dapat RM2k best gilo! yg lain2 seme RM500 syukur la..rm500 pon byk gak kan

lama sgt nak tunggu diorg bagi naik kt atas nun..so kita selfie dulu seketol kt toilet eekekekek

 ina marcela kawan contest br 2x jumpe
 alysa first time jmpe biasa tegur kt fb je
 faly byk kali jumpe dah ni pemenang grand prize







Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

Thursday, April 13, 2017

water tubing @ teratak riverview tanjung malim day 2

ok sambung cite utk ari kedua...pagi tu sarapan mehun sup terbaik....sedap gile kot masakan diaorang....lepas sarapan ada game sikit...happening gile kot sebab semua sporting....game main baling belon air & cari gula2 dalam tepung..dah macam hantu seme hahaha..abes game buat stretching sket...lepas tu terus amek equipment utk water tubing..

memula ktorg amek trek pendek dulu...(saje nak bagi biasa2kan...ktorg ni ari first dah main dah water tubing so berlagak sket la xmo pakai life jacket & helmet hehe..) kali n lagi syok lagi meriah sebab masa ari sabtu tak semua join water tubing..seme nk tunggu ari ahad so ari ahad tu memang semua turun..jadi jem sungai..heheh...

ari ahad tu tak tau berapa kali tah wat water tubing..dah penat2 lapa2..naik lunch plak..makan nasi ngan kari ayam ada ikan pekasam lagi...memang terbaik la....dah kul 4 seme siap2 kemas nak balik....maka berakhir la satu lagi esktrem aktiviti kita di hujung minggu..xbape ekstrem sgt pon..ekstrem manja2 je hehee....

bagi sesape nk try water tubing kita suggestkan bole pegi sini...bayaran sewa equipment RM20 utk full equipment, life jacket, helmet ngan pelampung.chalet plak ada dari rate RM100 keatas klw xsilap..bole gugel je teratak riverview tgk details dia kt sana ok..






























Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...