MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Wednesday, April 26, 2017

meneroka tapak mimaland @ gombak

mimaland ni satu masa dulu femes kt kl ni..theme park pertama yang di buka di malaysia, tak sempat nak pegi...masa kecik2 dengar kawan2 je cite pasal mimaland...pastu masa dajah 3 gitu mimaland di tutup..sebab ada kes.

baru2 ni kita join group hiking meneroka mimaland...sumpah mmg dah lama teringin nak masuk dalam ni...biarpon ada orang kata keras la berhantu la...seram la..mmg dari dulu teringin nak masuk..akhirnya tercapai juga...

dengan bayaran RM10 kita join trip itik kejam (nama fb dia) memang itik kejam selalu buat trip ke mimaland...aritu total peserta 100 orang semuanya..oleh sebab ramai so group di pecah kepada 3 group..ada 2 group single & satu group family..memandangkan kita datang ngan zura yg bawa anak2 so kita xnak berpecah so kita pon join group family...

ekceli dia xde la hiking mana pon..cuma berjalan agak jauh juga la nak pegi satu tempat ke satu tempat tu....pertama sekali kami dibawa ke tapak office mimaland...struktur bangunan teguh lagi..tapi sayang...office tu dah dibakar oleh orang2 yang tak de sivik..baru lagi dalam taun 2015 mcm tu office tu di bakar..maka habis la seme dokumen2 yang ada dalam office tu terbakar sama..ada la sikit2 lagi tinggalan mcm peti pesi, serpihan2 gambar sayang je..kenapa la sampai nak merosakkan benda2 dalam tu...apa la paedah diorang dapat xtau la..van2 mimaland dlm tu pon di bakarnya...xde otak btol...

dari office kami bergerak pulak ke tapak paviliion, situ dulu2 tempat orang naik mainan2 atas air tu mcm benda kayuh2 tu kan..ala klw tgk cite gila2 remaja ada scene diorang shoot kt mimaland masa zaman2 kegemilangan mimaland dulu...lepas tu kami ke area restoran pelanduk & hotel area...dulu kt sini ada hotel juga utk orang menginap....

lepas tu kami ke air terjun..rehat lunch kt situ dalam sejam..air terjun kecik je...bole la nak basah2 badan..xmandi pon sebab ramai budak2 aritu so budak2 je la yg mandi..ktorg siap buat kopi lepak makan sandwich je tepi air terjun

then kami teruskan perjalanan ke tempat dinosor...banyak lagi tinggalan dinosor yang kukuh..ada juga yang patah, berlubang berlumut ye la..dah lama tinggal kan...seterusnya kami ke archade ( mcm indoor playground gitu adala seketol kuda pusing2 tu yang tinggal...

so..abes la sudah pengembaraan kami ke mimaland...sayang..sayang sangat klw la mimaland ni wujud mesti best...sebab dulu2 kolam renang dia air kolam tu dtg dari air bukit..natural gitu xde klorin bagai..tapak kolam memang tak nampak dah..dah tutup dengan hutan belantara...

kepada sesiapa yg berminat nak teroka juga mimaland sila la terjah fb itik kejam..dia memang selalu buat trip mimaland ni...so far trip aritu ramai juga budak2 alhamdulillah..tak de perkara mistik yang terjadi..selamat je semua keluar & masuk :)

































Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

4 ribu orang memberikan idea bernas:

Jueliza Jamani said... [Reply to comment]

beraninyaaaa.. ritu kecoh gak pasal org masuk sini.. kita sampai termimpi2 lah.. siap dlm mimpi kena kejar dek dinasour tu hahaha

Norliza Nordin said... [Reply to comment]

nampak macam seram gak tempat die.. kalau reramai gini tak takut, rase best pulak nengoknye.. hihihi

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

msa akk kecik2 ni sllu lalu kat mimaland...alhamdulillah..takde apa2 yg berlaku kan..syukur

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

sedey plak tgk hasil peninggalan mimaland ni kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...