MARI MENDERMA DENGAN KLIK2 :)

Friday, April 28, 2017

osaka trip : day 2 sakura hunting @ osaka castle

hari kedua..breakfast dekat apartment, diorang sediakan roti & jem ngan air kotak..kita bawa bekal serunding, ngan tuna so tiap ari memang breakfast roti je...kat sini kul 5 pagi dah cerah..5 pagi jepun sama 4 pagi malaysia..kita ni jenis klw hari dah cerah xleh nak tido dah..kul 6 pagi dah mandi...pastu golek2 atas katil..sebab kul 8 baru pantry buka..

rata2 memang bawa bekal makanan..sebab makanan sini mahal & susah cari makanan halal...kul 8.30 masing2 dah berkumpul kat lobi...kami nak kena berjalan kaki ke osaka castle xjauh la..dalam 2,3 km gitu...memang di peruntukkan masa kt situ 3 jam..otw ke castle byk la pokok sakura tgh kembang2 mekar...allah teruja nya..cantik nye yallah..xsangka dpt tgk sakura depan mata...mcm2 warna ada putih, pink, merah...rasa setiap sudut nk bergambar...dah kita dtg sorang..so byk gmbr selfie je la..org lain seme dtg berteman so diorang suh la kwn2 amekkan kita malas la nk suh2 orang..lantak kan situ selfie je sendiri hehe...

sampai kt castle ada yg naik ada yg xnak naik..kita naik..rugi la xnaik sebab pakej kita ni dah termasuk tiket2 bayaran utk semua tempat menarik yg diorang bawa..jadi harus naik! even lif ramai terpaksa kita naik tangga sampai tingkat 8 xpe..kita redah! hahaha...sampai atas peluh2...abes2 amek gambar kt castle kami balik rumah dulu...solat & makan tengahari...

pagi2 selak langsir tersergam indah osaka castle & sakura kat seberang sungai sana..
ni la bekalan makanan kita untuk 6 hari..memang ngam2 je..last day tu kita tinggalkan wrap ngan serunding kt pantry sebab xabes malas bawa balik..letak je kt pantry nnt org lain bole makan
 masa ni kul 6 pagi jepun suhu 15 darjah celcius
 bfast day 1

.






 sakura!! teruja wehh





 mcm2 jenis sakura rupanya ada dalam 140 spesis


menapak ke osaka castle

 naik kat atas osaka castle, dlm ni mcm muzium je ada 8 tingkat naik atas skali bole la nampak view dari atas
 hazlina, kak kiah & salina kwn baru saya















Sign up HB!Affiliate to enjoy free gift!

4 ribu orang memberikan idea bernas:

Azura Aziz said... [Reply to comment]

wow, bestnya.. seronoknya dapat jalan2 ke jepun ;)

Chekgu Azrine said... [Reply to comment]

best dan cantik sgt osaka..tmpt dia nampak lbh calm berbanding tokyo

Mama Zharfan said... [Reply to comment]

besh tu posing2 dgn sakura

Roszaliza Abdul Nyzam said... [Reply to comment]

bestnya.. seronoknya dapat jalan2 ke jepun ;)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...